معرفی رشته مهندسی پزشکی

معرفی رشته مهندسی پلیمر

رشته مهندسی پلیمر از جمله رشته هایی است که داوطلبان از طریق کنکور ریاضی میتوانند در دانشگاه در آن به ادامه تحصیل بپردازند. مهندسی پلیمر شاخه ای از مهندسی مواد است که بر مطالعه پلاستیک ها و مواد به دست آمده از پلیمرهای دارای صفات مختلف متمرکز است.  مهندسان پلیمر، پلیمرهای جدیدی را طراحی می کنند، طرح های قدیمی را اصلاح می کنند و خواص پلیمرها را مطالعه می کنند تا با کاربردهای جدید بیشتر آشنا شوند.

در این مقاله به معرفی رشته مهندسی پلیمر می پردازیم. رتبه قبولی، دروس، میزان درآمد، مزایا و معایب و مدت تحصیل در آن را بررسی می کنیم. با گرایش های آن برای ادامه تحصیل آشنا می شوید. در نهایت با مشورت و شناخت کامل می توانید تصمیم بگیرید که وارد این رشته بشوید یا خیر.

معرفی رشته مهندسی پلیمر

معرفی رشته مهندسی پلیمر

پلیمر یک مولکول بزرگ (ماکرومولکول) است که از بسیاری از زیرواحدهای تکرارشونده تشکیل شده است. به دلیل طیف گسترده ای از خواص، هر دو پلیمرهای مصنوعی و پلیمرها طبیعی در زندگی روزمره نقش اساسی و همه گیر دارند. نمونه هایی از پلیمرهای مصنوعی شامل نایلون، پلی اتیلن، پلی استر، تفلون و اپوکسی است. پلیمرهای طبیعی در طبیعت وجود دارند و می توانند استخراج شوند. آنها اغلب پایه آب دارند. نمونه هایی شامل پلیمرهای طبیعی، ابریشم، پشم، DNA، سلولز و پروتئین ها هستند.

در قرن بیست و یکم، ما توسط انواع مختلفی از اشیا یا ساختارهایی احاطه شده ایم که توسط انواع مختلف محصولات پلیمری مانند پلاستیک، مواد قالب گیری شده، الیاف مصنوعی، لاستیک و غیره ساخته می شوند. استفاده از همه این محصولات پلیمری روز به روز در حال افزایش است. نیاز به پلاستیک سازگار با محیط زیست و قابل بازیافت و مدیریت صحیح محصولات پلیمری نیز همزمان افزایش می یابد. این کار توسط مهندسین پلیمر انجام می شود. آنها از اصول طراحی گیاه، طراحی فرآیند، ترمودینامیک و پدیده های حمل و نقل برای تولید محصولات جدید استفاده می کنند.

اخیراً بسیاری از صنایع پلیمر و پتروشیمی در سراسر ایران و همچنین خارج از کشور فعالیت خود را آغاز کرده اند. در نتیجه، اهمیت مهندسی شیمی یا مهندسی پلیمر به عنوان گزینه شغلی مناسب چندین برابر شده است.

مهندسی پلیمر یک مفهوم گسترده است و کاربردهای آن را می توان در صنایعی مانند پتروشیمی، بسته بندی، ورزش، داروسازی، عطر و مواد نگهدارنده، مواد پلاستیکی و غیره مشاهده کرد. این رشته مهندسی احتمالاً در سالهای آینده رشد چشمگیری خواهد کرد. بنابراین داوطلبانی که مدارک تحصیلی لازم و سایر مهارت های لازم را دارند می توانند این شغل را انتخاب کنند.

مهندسی پلیمر زیرمجموعه ای از مهندسی مواد است که عمدتاً بر تولید محصولات جدید تمرکز دارد. مهندسان پلیمر اغلب پلاستیک ها را مطالعه می کنند، اگرچه سایر مواد نیز به عنوان پلیمر در نظر گرفته می شوند.

با آموزش در مهندسی و فن آوری پلیمر، شما ممکن است به عنوان یک مهندس پلیمر، مطالعه پلاستیک ها و سایر پلیمرها در سطح مولکولی، انتخاب پلیمرها برای برنامه های جدید و آزمایش یا پردازش پلاستیک برای محصولات جدید کار کنید. متناوباً، شما ممکن است کار علمی و مبتنی بر تولید را به عنوان یک تکنسین مهندس پلیمر انتخاب کنید، تمرکز بر تجزیه چوب، پنبه، پتروشیمی ها و سایر مواد اولیه برای ایجاد پلیمرها در یک کارخانه صنعتی از جمله حوزه های کاری مهندسان پلیمر میباشد.

مقاله مهم  قبولی دانشگاه فرهنگیان و همه مزایای جذاب آن

 

مدت تحصیل و دروس رشته مهندسی پلیمر

تعداد واحدهای درسی دوره کارشناسی رشته مهندسی پلیمر 140واحد می باشد. برخی از مهم‌ترین دروسی که در رشته مهندسی پلیمر تدریس می‌شوند عبارت هستند از:

  • ریاضیات عمومی 1 و 2
  • زمین شناسی عمومی
  • معادلات دیفرانسیل
  • آمار و احتمالات مهندسی
  •  شیمی عمومی
  • ریاضیات مهندسی
  • شیمی فیزیک
  • انتقال حرارت
  • مکانیک سیالات
  • سینتیک و طرح راکتور
  • شیمی و سنیتیک پلیمریزاسیون
  • مهندسی پلاستیک
  • پلیمرها و محیط زیست
  • خواص و کاربردپلیمرهايطبیعی
  • مهندسی الاستومر
  • رئولوژي پلیمرها
  • تکنولوژي کامپوزیتها
  • شیمی و فیزیک پلیمرها
  • تکنولوژي و خواص فیزیکی الیاف

معرفی رشته مهندسی پلیمر

ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر رشته مهندسی پلیمر

در مورد کلیه گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر می توان گفت ادامه تحصیل در داخل و خارج کشور در مقطع دکترا امکان پذیر است.

کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر شامل: فرآورش پلیمر‌ها _ علوم پایه _ بایوپلیمر _ سنتز پلیمرها _ نانوپلیمر

دانشجویان و فارغ التحصیلان این رشته با یادگیری زبان کشور مقصد، افزایش مهارت در بکارگیری نرم افزار های مورد نیاز این رشته، چاپ مقالات معتبر، شرکت در همایش ها و مسابقات بین المللی، معدل بالا در مقطع کارشناسی و … و مشارکت در پروژه های مهم میتوانند شانس پذیرش خود را در کشور مورد نظر بیشتر کنند.

مقاله مهم  بورسیه مهندسی فرصتی برای تحصیل در اروپا و آمریکا

بازار کار، موقعیت شغلی و میزان درآمد مهندسی پلیمر

مهندسان پلیمر چه کاری انجام می دهند؟

مهندسان پلیمر ممکن است در زمینه هایی کار کنند که شامل توسعه پلیمرهای جدید، طراحی تجهیزات برای پردازش پلیمر، مهندسی پروژه و مدیریت فرآیند است. مونتاژ و مدیریت آزمایشگاه، آزمایش یا ارزیابی محصولات، هماهنگی مطالعات، طراحی مواد جدید و بهینه سازی فرایندها همه از جنبه های مشترک کار مهندس پلیمر است.

مهندسان پلیمر ممکن است در بسیاری از زمینه ها از جمله ترموپلاستیک (پلیمرهایی که بر اساس دما حالت را از مایع به جامد تغییر می دهند) یا الاستومرها (پلیمرهای انعطاف پذیر که اغلب به عنوان مهر و موم، واشر یا چسب استفاده می شوند) کار کنند.

معرفی رشته مهندسی پلیمر

درآمد و حقوق مهندس پلیمر

به طور کلی، صنایع تولید کننده پلیمر از مهندسان پلیمر استفاده می کنند. مشخصات شغلی مهندسان پلیمر انواع مختلفی از جمله سرپرستان تولید، بازرسان کنترل کیفیت، طراحان قالب، برنامه ریزان تولید، مهندسین تولید، دانشمند پلیمر، مهندسان کیفیت، متخصص پلیمر و غیره است. مهندسان پلیمر می توانند در این پروفایل ها کار کنند در هر دو بخش دولتی و خصوصی.

استخدام می تواند به فشارهای سیاسی و اقتصادی جهانی وابسته باشد. جنگ ها یا شایعات مربوط به جنگ، می توانند به اندازه اثرات عرضه و تقاضا، اما به روشی غیر قابل پیش بینی، بر قیمت ها در بازار جهان تأثیر بگذارند. به ناچار، قیمت بازار یک کالا بر سرمایه گذاری در اکتشاف و توسعه منابع جدید تأمین تأثیر می گذارد. این عوامل می توانند تأثیر مستقیمی بر اشتغال داشته و منجر به نوسان تقاضا  برای فارغ التحصیلان در کوتاه مدت شوند.

یادگیری نرم افزار های تخصصی رشته مهندسی پلیمر ،معدل بالا، دانشگاه معتبر، مقالات علمی  و تحقیقات میدانی میتواند در اشتغال مهندسان پلیمر تاثیر گذار باشد.

چناچه مهندسان پلیمر در سازمان های دولتی مشغول به کار شوند، براساس قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند. اگر هم در بخش خصوصی شاغل باشند، با توجه به میزان مهارت، توانمندی، تجربه و همچنین نوع قرارداد و توافق صورت گرفته با کارفرما، درآمدهای مختلفی دارند. البته نوع فعالیت و بخشی که مهندس پلیمر در آن کار میکند نیز در میزان درآمد او تاثیرگذار است.

مقاله مهم  در انتخاب رشته علاقه مهم تره یا پول ؟

معرفی رشته مهندسی پلیمر

 

توانایی‌های لازم برای رشته مهندسی پلیمر

یک متخصص مهندسی پلیمر باید مهارت های اساسی زیر را داشته باشد:

  • او باید ذهنی خلاق داشته باشد.
  • مهندس یا تکنسین پلیمر باید توانایی تجزیه و تحلیل همه جنبه های فرآیند تولید یک محصول پلیمری را داشته باشد.
  • او باید در تمام طول زندگی حرفه ای خود ذهن پرسشگری داشته باشد.
  • او همیشه باید به هر مرحله از مراحل تولید و روش های موثر در تولیدمحصولات پلیمری توجه کند.
  • مهندس  پلیمر باید توانایی کار در یک تیم را داشته باشد.
  • توانایی برقراری ارتباط به زبان انگلیسی (کلامی و نوشتاری) الزامی است.
  • علاوه بر این ، شما باید کاملاً با علوم کامپیوتر آشنا باشید که در هر آموزش مهندسی ضروری است.
  •  او همیشه باید در مورد آخرین پیشرفت علمی در زمینه علوم پلیمر به روز باشد. شما همیشه باید در مورد فناوری پلیمر که به طور مداوم در حال تغییر است دانش کافی داشته باشید. شما همیشه باید تلاش کنید تا تکنیک ها و فن آوری های جدیدی را در این زمینه با شرکت در دوره های کوتاه مدت مختلف، سمینارهایی که هر چند وقت یکبار توسط صنعت و جوامع علمی مختلف ترتیب داده شده، فرا بگیرید.
مقاله مهم  مشاوره انتخاب رشته کنکور 1402

 

رتبه قبولی رشته مهندسی پلیمر

در رشته های گروه ریاضی برخلاف تجربی، دانشگاه بیشتر از رشته تعیین کننده رتبه لازم برای قبولی است. به دلیل تعدد دانشگاه های پذیرش کننده، بازه رتبه قبولی رشته مهندسی پلیمر بسیار بزرگ است. در ادامه به بررسی حداقل رتبه لازم برای قبولی در دوره روانه این رشته در دانشگاه های برتر مهندسی می پردازیم. در انتها نیز حداقل رتبه لازم برای قبولی در این رشته را آورده ایم.

نام دانشگاه منطقه 1 منطقه 2 منطقه 3
دانشگاه تهران 1300 1200 400
دانشگاه امیر کبیر 1500 1350 777
دانشگاه صنعتی اصفهان 4700 3532 1800
دانشگاه فردوسي – مشهد 6718 10269 2500
14972 17950 11180

این آمار با توجه به قبولی های رشته مهندسی پلیمر در سال های گذشته است. دقت کنید که همیشه این اعداد ثابت نیستند و هر سال با توجه به انتخاب رشته داوطلبان، ممکن است قدری تغییر کند. همچنین بومی بودن هم تاثیر مهم در قبولی در شهر خودتان دارد.

حالا اگر می خواهید بدانید که در این رشته قبول می شوید یا نه، مقاله تخمین رتبه کنکور را مطالعه کنید. در این مقاله روش های تخمین رتبه را معرفی کرده ایم.

مقاله مهم  تخمین رتبه کنکور با چند روش عالی | ویژه قبل و بعد از کنکور🙂

 

لینک کوتاه مقاله:
مهندس مسعود کریمی
درباره من

اگر خودت شخصاً با جستجو و پشتکار محدودیت‌ها رو نادیده بگیری و در سخت‌ترین شرایط موفق بشی، انگیزه زیادی برای کمک به دیگران پیدا می‌کنی! من مسعود کریمی رتبه برتر کنکور و بنیانگذار دورخیز به همراه تیمم آماده کمک به تو هستیم 🧡

از ما کمک بگیر!

اگر بخوای رانندگی یاد بگیری کمک یه مربی خوب میتونه خیلی کارساز باشه! چون سریع‌ و اصولی و بدون خطر میتونی رانندگی رو ازش یاد بگیری. اگر بخوای رتبه برتر بشی هم حضور یه مشاور در کنارت میتونه همین اتفاقات رو رقم بزنه! سریع، اصولی و بدون خطر!

ما در آکادمی دورخیز راه پر پیچ و خم کنکور رو برات روشن و ساده میکنیم تا تلاش‌هات بی نتیجه نمونه! ما کارمون رو خوب بلدیم، چون 12 سال سابقه داریم و خودمون رتبه برتر کنکور بودیم! پس همین الان دکمه درخواست مشاوره رو بزن تا شروع کنیم.

درخواست مشاوره

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

مطالب پیشنهادی
پکیج‌های فنون موفقیت در کنکور

هر آنچه که باید درباره فنون موفقیت کنکور، تند خوانی، تقویت حافظه، تست زنی و … بدانید.

نظرات و سوالات شما درباره محتوای این مطلب
لطفا فقط نظرات و سوالات مربوط به این موضوع را این جا درج کنید.
مشاوران دورخیز به تمامی سوالات شما پاسخ میدهند.
با توجه به تعداد زیاد سوالات لطفا بعدا برای مشاهده جواب خود به سایت مراجعه کنید.
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها