قبولی دانشگاه فرهنگیان یکی از پر طرفدار ترین بحث های دانش آموزان کنکوری است. در این مقاله به صورت موشکافانه مزایا و معایب دانشگاه فرهنگیان را بررسی می کنیم.
در این مقاله به موارد زیر می پردازیم:
- معرفی دانشگاه فرهنگیان
- مزایا و معایب دانشگاه فرهنگیان
- روش قبول شدن در دانشگاه فرهنگیان
- رشته های دانشگاه فرهنگیان در گروه های آزمایشی مختلف
اگر شما هم جزو داوطلبان مشتاق قبولی در دانشگاه فرهنگیان هستید با ما همراه باشید تا مزایا و معایب قبولی دانشگاه فرهنگیان را بررسی کنیم.😊
معرفی دانشگاه فرهنگیان
دانشگاه فرهنگیان که در گذشته دانشگاه تربیت معلم نامیده می شد، در اصل دانشجو های علاقه مند به دبیری را آماده تدریس می کند. رشته های دانشگاه فرهنگیان تنوع زیادی دارند و با توجه به رشته تحصیلی مدرسه می توانید برای قبولی در دانشگاه فرهنگیان اقدام کنید. برای مثال اگر با رشته انسانی انتخاب رشته می کنید، می توانید برای قبولی در رشته های دبیری ادبیات، عریب، روانشناسی، تاریخ، جفرافیا و … اقدام کنید.
دانشگاه فرهنگیان از بزرگترین و گسترده ترین دانشگاه های سراسر کشور است. این دانشگاه شامل تمامی مراکز تربیت معلم می شود. معلمانی که در وزارت آموزش و پرورش استخدام می شوند در دانشگاه فرهنگیان درس می خوانند. تقاضا برای قبولی دانشگاه فرهنگیان روز به روز درحال افزایش است به این دلیل که تضمین آینده شغلی مناسبی دارد. برای دانستن مزایا و معایب دانشگاه فرهنگیان همراه ما باشید.
مزایای دانشگاه فرهنگیان
همانطور که می دانید دانشگاه فرهنگیان مزایای مختلفی دارد به همین علت نیز متقاضیان زیادی برای قبولی در دانشگاه فرهنگیان رقابت می کنند مزایای دانشگاه تربیت معلم شامل موارد زیر می شود:
- حقوق دانشجویان دانشگاه فرهنگیان از ماه اول دانشجویی محاسبه می شود و تمام 4 سال طول تحصیل آن ها جزو خدمات دولتی محسوب می شود. در حال حاضر حقوق دانشگاه فرهنگیان برای دانشجویان حداقل 13 میلیون تومان و حداکثر 14 میلیون تومان می باشد که هزینه غذا و خوابگاه و … از حقوق دانشجویان کم می شود.
- دانشجویان رشته های فرهنگیان از ترم اول استخدام رسمی آموزش و پرورش هستند و تمام 4 سال طول تحصیل جزو خدمات دولتی محسوب می شود. پس کار و استخدام دانشگاه فرهنگیان از همان ترم اول دانشگاه تضمین شده است و همین دریافت حقوق باعث می شود که تقاضا برای قبولی دانشگاه فرهنگیان در چند سال گذشته افزایش یابد.
- مزیت مهم دیگر قبولی در دانشگاه های فرهنگیان این است که با وجود تعطیلی 3 ماه تابستان، همچنان برای این 3 ماه هم حقوق دریافت می کنند.
- داوطلبان آقا که در رشته های دانشگاه فرهنگیان پذیرش می شوند تقریبا سربازی ندارند. این دانشجویان پس از گذراندن دوره آموزشی نظام وظیفه، سایر ماه های خدمت سربازی را به عنوان ضمن خدمت می گذرانند. یعنی به همان مدت سربازی تقریبا به طور رایگان در مدارس مشغول به تدریس خواهند بود.
- یکی دیگر از مزایای تحصیل در دانشگاه فرهنگیان این است که دانشجویان از بیمه خدمات درمانی بهره مند می شوند.
اگر شما هم مشتاق قبول شدن در این دانشگاه ها هستید در مقاله مشاوره کنکور فرهنگیان نحوه قبولی در کنکور فرهنگیان را توضیح داده ایم. این مقاله را از دست ندهید.
معایب دانشگاه فرهنگیان
در بخش قبلی مزایای قبولی دانشگاه فرهنگیان را بررسی کردیم در این بخش نیز به بررسی معایب قبولی دانشگاه فرهنگیان می پردازیم. معایب دانشگاه فرهنگیان به طور کلی شامل موارد زیر می شود:
- داوطلبان بعد از قبولی در یکی از رشته های دانشگاه فرهنگیان، به مدت حداقل 5 سال متعهد به خدمت می شوند. یعنی دانشجویان بعد از اتمام تحصیل باید به مدت چند سال حتما به شغل دبیری بپردازند. در مدت تعهد خدمت، انتقالی از منطقه محل تحصیل به سایر مناطق امکان پذیر نیست. برای مثال اگر برای خدمت در منطقه 3 شهر کرج در دانشگاه فرهنگیان تحصیل کرده اید، تا پایان زمان تعهد مجاز به انتقالی به سایر مناطق نیستید.
- یکی دیگر از معایب انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان پایه حقوق و سقف درآمدی آن است که به نظر بسیاری از کارشناسان منصفانه و کافی نیست.
- دانشگاه های فرهنگیان تک جنسیتی هستند یعنی دانشگاه های خواهران و برادران جداست که البته از نظر برخی ها عیب و از نظر برخی ها مزیت حساب می شود.
- در دانشگاه فرهنگیان، محدودیت پوشش سخت گیرانه تر اعمال می شود و رعایت حجاب کامل (چادر) برای دانشجویان خانم الزامی است. همچنین، دانشجویان آقا موظف به رعایت پوشش ساده و مناسب هستند.
- نارضایتی دانشجویان از شرایط نامناسب خوابگاهی در برخی واحدهای پردیس فرهنگیان به دلیل کمبود فضا و تراکم بالای جمعیت، یکی دیگر از معایب دانشگاه فرهنگیان می باشد.
- کسر بخش قابل توجهی از حقوق دانشجو معلمان به عنوان یکی از معایب اصلی دانشگاه فرهنگیان مطرح است. این کسر برای پوشش هزینههای خوابگاه، غذا و سایر خدمات دانشگاه صورت میگیرد.
چگونه فرهنگیان قبول شویم؟
قبولی در دانشگاه فرهنگیان 3 شرط اصلی دارد که شامل معدل، تراز کنکور سراسری و اختصاصی و قبولی در مصاحبه است. همچنین فقط افرادی که در کنکور اخصاصی فرهنگیان شرکت کنند مجاز به انتخاب رشته های فرهنگیان هستند.
شرایط عمومی دیگری که برای قبولی دانشگاه فرهنگیان باید در نظر داشته باشید شامل:
- تابعیت جمهوری اسلامی
- التزام به قانون اساسی
- نداشتن سابقه کیفری
- عدم اعتیاد
هر سال به میزان 2 برابر ظرفیت پذیرش دانشگاه فرهنگیان، دانش آموزان برای مصاحبه انتخاب می شوند. دانش آموزانی که شروط معدل و حداقل تراز کنکور را داشته باشند برای مصاحبه معرفی می شوند. قبولی در مصاحبه شرط اصلی قبولی در دانشگاه فرهنگیان است. این مصاحبه شامل اطلاعات سیاسی و اجتماعی دانش آموزان است. علاوه بر آن، دانش آموزان در روز مصاحبه از نظر سلامت جسمی و روانی هم مورد سنجش قرار می گیرند. همچنین حداکثر سنی که برای قبولی دانشگاه فرهنگیان مجاز به انتخاب رشته هستند 24 سال تمام است.
معاینات سلامت جسمی داوطلبان پذیرش در دانشگاه فرهنگیان شامل سلامت بینایی، شنوایی و … می شود. برای مثال لکنت زبان، استفاده از سمعک از معیار هایی است که حتما مورد ارزیابی قرار می گیرد. علاوه بر آن ها، شرایطی از لحاظ قد و وزن هم در نظر گرفته اند. برای مثال حداقل قد برای خانم ها 155 سانتی متر و حداقل قد برای آقایان 160 سانتی متر باید باشد.
فن بیان، نحوه برخورد مناسب و حفظ آرامش داوطلب از جمله نکات کلیدی برای پذیرش در مصاحبه دانشگاه فرهنگیان می باشد. پس اگر برای قبولی دانشگاه فرهنگیان هدف گذاری کرده اید حتما شرایط ویژه مصاحبه را در نظر بگیرید و از قبل برای آن آماده شوید. توجه داشته باشید که اگر رتبه و تراز خیلی خوبی هم در کنکور داشته باشید اگر در مصاحبه قبول نشوید نمی توانید در دانشگاه فرهنگیان مشغول به تحصیل شوید.
توجه داشته باشید که پذیرش رشته های دانشگاه فرهنگیان به صورت بومی گزینی و استانی انجام می شود. به همین دلیل رتبه دقیقی برای قبولی این دانشگاه نمی توان تعیین کرد. برای مثال در منطقه ای که تقاضا برای قبولی دانشگاه فرهنگیان زیاد است معمولا باید رتبه زیر 1000 داشته باشید. اما در منطقه ای دیگر که تقاضا برای پذیرش رشته های دانشگاه فرهنگیان کم است، حتی با رتبه 15000 و رتبه های خیلی بالاتر هم می توان قبول شد. پس اگر می خواهید حتما در یکی از رشته های دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شوید حتما حواستان به رتبه کنکورتان باشد!
بودجه بندی کنکور فرهنگیان
قبل از اینکه بخواهیم بودجهبندی کنکور فرهنگیان را توضیح دهیم باید این نکته را روشن کنیم که کنکور فرهنگیان شامل دو بخش دفترچه اختصاصی رشته (مثلاً ریاضی، تجربی، انسانی و …) و دفترچه اختصاصی کنکور فرهنگیان است.
ملاک در قبولی دانشگاه فرهنگیان:
- آزمون سراسری: 15 درصد
- آزمون اختصاصی فرهنگیان: 10 درصد
- سوابق تحصیلی یازدهم: 20 درصد
- سوابق تحصیلی دوازدهم: 30 درصد
- ارزیابی شایستگی معلمی: 25 درصد
اگر می خواهید مصاحبه خوبی داشته و تیر نهایی قبولی در کنکور فرهنگیان را به خوبی پرتاب کنید کافیست مقاله راهنمای مصاحبه کنکور فرهنگیان را مطالعه کنید.
رشته های دانشگاه فرهنگیان
رشته های دانشگاه فرهنگیان از تنوع بالایی برخوردار هستند که هر داوطلب با توجه به گروه آزمایشی خود می تواند بعضی از این رشته ها را انتخاب کند. برای مثال داوطلبان گروه آزمایشی ریاضی می توانند برای قبولی در رشته های دبیری ریاضی یا فیزیک انتخاب رشته انجام دهند. و داوطلبان سایر گروه های آموزشی نمی توانند برای رشته دبیری ریاضی یا فیزیک اقدام کنند. در ادامه رشته های دانشگاه فرهنگیان را به تفکیک گروه های آموزشی برایتان شرح می دهیم.
رشته های فرهنگیان در گروه آزمایشی تجربی
رشته های فرهنگیان در گروه آزمایشی تجربی شامل موارد زیر می باشد:
- دبیری شیمی
- دبیری زیست شناسی
- آموزش ابتدایی
- آموزش و پرورش کودکان استثنایی
- آموزش تربیت بدنی
رشته های فرهنگیان در گروه آزمایشی ریاضی
رشته های فرهنگیان در گروه آزمایشی ریاضی شامل موارد زیر می باشد:
- دبیری ریاضی
- دبیری فیزیک
- آموزش ابتدایی
- آموزش و پرورش کودکان استثنایی
- آموزش تربیت بدنی
رشته های فرهنگیان در گروه آزمایشی انسانی
رشته های فرهنگیان در گروه آزمایشی انسانی شامل موارد زیر می باشد:
- دبیری زبان و ادبیات فارسی
- دبیری الهیات و معارف اسلامی
- دبیری تاریخ
- دبیری زبان و ادبیات عربی
- دبیری علوم اجتماعی
- راهنمایی و مشاوره
- آموزش ابتدایی
- آموزش و پرورش کودکان استثنایی
- آموزش جغرافیا
- آموزش تربیت بدنی
رشته های فرهنگیان در گروه آزمایشی هنر
رشته های فرهنگیان در گروه آزمایشی هنر شامل موارد زیر می باشد:
- آموزش هنر
- آموزش ارتباط تصویری
رشته های فرهنگیان در گروه آزمایشی زبان
رشته های فرهنگیان در گروه آزمایشی زبان شامل مورد زیر می باشد:
- آموزش زبان انگلیسی
خلاصه مقاله مزایا و معایب دانشگاه فرهنگیان
در این مقاله تمام مزایا و معایب دانشگاه فرهنگیان بررسی شد و انواع رشته های فرهنگیان باتوجه به گروه آزمایشی معرفی شد. از مزایای قبولی دانشگاه فرهنگیان می توان به دریافت حقوق در زمان دانشجویی، تضمین آینده شغلی و معافیت از سربازی اشاره کرد و از معایب قبولی دانشگاه فرهنگیان می توان مواردی همچون تعهد خدمت و حقوق کم را نام برد.
اگر شما هم آرزوی معلم شدن دارید و می خواهید در دانشگاه فرهنگیان تحصیل کنید اما نمی دانید چکار انجام دهید و سردرگم مانده اید می توانید به صفحه مشاوره کنکور رفته و از مشاوران باتجربه دورخیز کمک بگیرید و یا با شماره 02128421071 تماس بگیرید تا به اهداف خود برسید. دورخیز همواره همراه شماست.💙
پاسخ به سوالات متدوال درباره مزایا و معایب دانشگاه فرهنگیان
دانشجویان دانشگاه فرهنگیان چقدر حقوق دریافت می کنند؟
دانشجویان دانشگاه فرهنگیان امسال حداقل 13 میلیون و حداکثر 14 میلیون حقوق دریافت می کنند.
آیا تحصیل در دانشگاه فرهنگیان محدودیت دارد؟
بله، تحصیل در دانشگاه فرهنگیان با تعهد خدمت همراه است و دانشجویان موظف هستند پس از فارغالتحصیلی به مدت مشخصی در آموزش و پرورش خدمت کنند.
قبولی در دانشگاه فرهنگیان چه مزایا و معایبی دارد؟
قبولی دانشگاه فرهنگیان مزایایی همچون: تضمین شغل، دریافت حقوق از بدو ورود و معافیت از سربازی (برای آقایان) دارد و معایبی همچون: تعهد خدمت، محدودیت پوشش در دانشگاه و شرایط خوابگاهی نامناسب دارد که به طر کامل در مقاله توضیح دادیم.
نکته مهم: اگر سوالی درباره مزایا و معایب دانشگاه فرهنگیان دارید می توانید در قسمت نظرات بپرسید تا جواب آن را در سریع ترین زمان از مشاوران دورخیز بگیرید.🧡