Search
Generic filters
نوع محتوا
همه
نوشته‌ها
اخبار
جزوات
گام به گام ها
نمونه سوالات
جزوات استخدام
محصولات

معرفی رشته میکروبیولوژی

یکی از رشته های پرطرفدار رشته تجربی که بازار کار جهانی خوبی دارد رشته میکروبیولوژی است. این رشته همیشه برای زندگی بهتر انسان ها تلاش می کند تا از میکروب های مفید بهتر استفاده کند و میکروب های مضر را تا حد امکان دور نگهدارد.

همچنین برای پیشرفت صنعت و حفاظت از محیط زیست هم می توان از رشته میکروبیولوژی استفاده کرد. پس این رشته هیچگاه قدیمی نمی شود و اگر با علاقه به تحصیل مشغول شوید حتما آینده شغلی بسیار جذاب و با درآمد مناسبی خواهید داشت. در این مقاله درمورد تمامی جزئیات لازم برای انتخاب رشته میکروبیولوژی صحبت می کنیم. پس با ما همراه باشید.

پیشنهاد مطالعه  تست رغبت سنجی شغلی هالند و انتخاب رشته

 

معرفی رشته میکروبیولوژی

میکروبیولوژی یکی از رشت های گروه آزمایشی تجربی است که درمورد میکروارگانیسم های مختلف مطالعه می کند.  مثلا میکروب های مفید یا میکروب هایی که برای انسان بیماری زا هستند را به طور کامل بررسی می کنند. در این رشته با استفاده از میکروب های مفید برای تولید محصولات لبنی با خواص بیشتر تحقیق و مطالعه می شود. توجه کنید که میکروب ها می توانند در صنعت هم مواد مفیدی مثل اسیدها و کمپوست میکروبی تولید کنند که می توان از آن ها برای کاهش آلودگی محیط زیست استفاده کرد.

معرفی رشته میکروبیولوژی

پس همان طور که گفتیم، میکروبیولوژی حیطه فعالیت گسترده ای دارد که بعد از دوره کارشناسی می توانید در گرایشی که بیشتر به آن علاقه دارید ادامه تحصیل دهید. در ادامه درمورد وظایفی که یک میکروبیولوژیست می تواند انجام دهد بیشتر صحبت می کنیم تا دقیق تر با حیطه فعالیت این رشته آشنا شوید، از جمله:

  1. انجام آزمایش های مختلف برای شناسایی میکروب ها
  2. بررسی و شناسایی میکروب ها برای کنترل بیماری های عفونی
  3. استفاده از روش های مختلف برای تهیه و آزمایش داروهای جدید
  4. انجام آزمایش ها و پژوهش های مختلف برای کنترل کیفیت مواد غذایی
  5. انجام آزمایش های مختلف برای استفاده از میکروارگانیسم ها برای کنترل آلودگی های محیط زیست

همانطور که می دانید انتخاب رشته از مهم ترین و اساسی ترین تصمیم های زندگی است که باید آگاهانه و با دانش صورت بگیرد برای این کار پیشنهاد می کنیم مقاله مشاوره انتخاب رشته کنکور را با دقت بخوانید.

مدت تحصیل میکروبیولوژی

دوره کارشناسی میکروبیولوژی 4 ساله است که بعد از آن می توانید وارد بازار کار شوید یا برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری اقدام کنید.

 

دروس رشته میکروبیولوژی

درس های تخصصی این رشته بیشتر درمورد انواع میکروب ها صحبت می شود و آزمایش های مختلف برای شناسایی و تشخیص هرکدام از آن ها در آزمایشگاه بررسی می شود. از جمله این درس ها میکروبیولوژی محیطی و آزمایشگاه، باکتری شناسی، قارچ شناسی، میکروبیولوژی صنعتی، فیزیولوژی گیاهی، ایمونولوژی، تکامل و  ژنتیک، ویروس شناسی، مبانی فیزیولوژی جانوری و … است.

 

ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر میکروبیولوژی

داوطلبانی که در رشته میکروبیولوژی انتخاب رشته می کنند می توانند به راحتی برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور اقدام کنند.

رشته میکروب شناسی

میکروبیولوژی یکی از حوزه های مهم فعالیت در سراسر دنیاست و علمی است که دائما در حال به روز رسانی است. پس اگر به این رشته علاقه دارید، بدانید که انسان ها برای زندگی بهتر به اطلاعات این رشته نیازمند اند و در تمامی جهان به عنوان یک رشته پرکاربرد شناخته می شود.

 

بازارکار، موقعیت شغلی و میزان درآمد

دانش آموزانی که به رشته میکروبیولوژی علاقه دارند می توانند بعد از فارغ التحصیلی دردر مراکزی مانند سازمان های حوزه بهداشت و درمان، آزمایشگاه های پاتولوژی و میکروب شناسی، بیمارستان ها، پژوهشگاه های نفت مشغول به کار شوند. کارشناس های رشته میکروبیولوژی همچنین می توانند  در بخش های تحقیقاتی صنایع غذایی و دارویی، کشاورزی، محیط زیست و … استخدام شود.

چون میکروبیولوژی با صنایع مختلف مرتبط است پس موقعیت های شغلی متنوع و زیادی برای میکروبیولوژیست ها وجود دارد. البته داوطلبانی که در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری ادامه تحصیل می دهند از بازارکار خیلی بهتری برخوردار خواهند بود.

حقوق متوسط این رشته با توجه به محل فعالیت که چقدر توسعه یافته باشد و خصوصی یا دولتی بودن آن، متفاوت است و در سال 1403 از حدود 10 میلیون در شرکت های کوچک شروع می شود و تا 20 میلیون در شرکت های پیشرفته تر می رسد.

پیشنهاد مطالعه  معرفی تست شخصیت شناسی mbti برای انتخاب رشته

 

توانایی های لازم برای رشته میکروبیولوژی

داوطلبانی که در رشته میکروبیولوژی درس می خوانند باید دائما اطلاعات خود را درمورد ویژگی های میکروب های مختلف به روز نگهدارند. به این دلیل که میکروب ها همیشه درحال تغییر هستند و بعد از مدتی ممکن است نسبت به داروهای موجود مقاوم شوند. چون یکی از وظایف کارشناس های رشته میکروبیولوژی این است که اطلاعات دقیقی از نحوه فعالیت میکروب ها در اختیار کادر درمان قرار دهد، باید به جدبد ترین مطالب علمی دسترسی داشته باشند.

معرفی رشته میکروبیولوژی

میکروبیولوژی با آزمایش های زیاد همراه است پس اگر ذهن جستجوگر و خلاقی دارید این رشته مناسب شما است. برای اینکه بتوانید نتایج هر آزمایش را به درستی بررسی کنید باید قدرت تجزیه و تحلیل مناسبی داشته باشید. همچنین در بیشتر آزمایش ها برای رسیدن به نتیجه لازم باید صبر و حوصله زیادی داشته باشید.

میکروب ها موجودات بسیار ریزی هستند که برای شناسایی و بررسی هرکدام از آن ها در زیر میکروسکوپ بای دقت بالایی داشته باشید و به همه جزئیات توجه کنید. همچنین با پیشرفت روش هایی تکنولوژی، نرم افزارهای زیادی در اختیار رشته میکروبیولوژی قرار گرفته تا نتایج آزمایش ها دقیق تر بررسی شود. پس توانایی کار با نرم افزارهای جدید مرتبط با این رشته هم را هم در نظر بگیرید.

 

نقاط قوت و ضعف رشته میکروبیولوژی

برای انتخاب رشته درست و اصولی در کنکور حتما باید با واقعیت های هر رشته آشنا شوید. یعنی نقاط ضعف و قوت آن را در کنار هم ببینید تا بتوانید مطمئن شوید که در آینده از انتخاب این رشته پشیمان نمی شوید. درمورد نقاط قوت و ضعف رشته میکروبیولوژی هم به طور کامل صحبت می کنیم تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.

 

نقاط قوت رشته میکروبیولوژی

  1. حیطه فعالیت گسترده با محبوبیت جهانی
  2. امکان ادامه تحصیل در داخل یا خارج از کشور
  3. وجود زمینه های کاری متفاوت با درآمد مناسب
  4. ارائه در دانشگاه های سراسری و آزاد و امکان قبولی راحت تر

 

نقاط ضعف رشته میکروبیولوژی

  1. ارتباط با نمونه های عفونی و لزوم رعایت نکات بهداشتی ویژه هنگام کار
  2. ارائه در دانشگاه آزاد و نزدیک شدن به اشباع شغلی

 

آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی

میکروبیولوژی در دانشگاه های سراسری، غیرانتفاعی و آزاد ارائه می شود پس با یک برنامه ریزی مناسب در سال کنکور می توانید به راحتی برای قبولی در این رشته هدف گذاری کنید.

آخرین رتبه قبولی این رشته در دانشگاه سراسری حدود رتبه 15 هزار است. اما با حدود رتبه حدود 50 هزار می توان به راحتی در دانشگاه آزاد یا غیرانتفاعی قبول شد به طور کلی آخرین رتبه قبولی در هر منطقه در رشته میکروبیولوژی به صورت زیر است:

  • منطقه یک: 15000 تا 15800
  • منطقه دو: 24000 تا 24500
  • منطقه سه: 26000 تا 26400

حالا که رشته میکروبیولوژی را شناختید، اگر می خواهید رتبه خود را تخمین بزنید تا ببینید در رشته میکروبیولوژی قبول می شوید یا خیر، به شما پیشنهاد می کنیم که مقاله تخمین رتبه کنکور را مطالعه کنید. در این مقاله به روش هایی که به وسیله آن می توانید رتبه خودتان را تخمین بزنید، اشاره می کنیم.

معرفی رشته میکروبیولوژی

خلاصه مقاله معرفی رشته میکروبیولوژی

اگر رشته میکروبیولوژی را با علاقه انتخاب کنید می تواند در جهت های مختلفی به پیشرفت کاری شما کمک کند. پیشرفت در زمینه های پژوهشی، موقعیت شغلی مناسب و ارتباط با آزمایش های فراوان باعث می شود که میکروبیولوژی آینده شغلی جذابی را برای داوطلبان ایجاد کند.

پس اگر به این رشته علاقه دارید یک بار دیگر نقاط قوت و ضعف آن را مطالعه کنید که با اطمینان برای قبولی آن درس بخوانید و به درستی انتخاب رشته کنید. هرچه با رتبه بهتری برای این رشته اقدام کنید، در دانشگاه بهتری قبول می شوید و شانس پیدا کردن موقعیت های شغلی بهتری را خواهید داشت اما به طور کلی آخرین رتبه قبولی در رشته میکروبیولوژی در منطقه یک 2500 در منطقه دو 3000 و در منطقه سه 4000 می باشد همچنین درآمد این رشته در سال 1403 از حداقل 10 میلیون تومان شروع می شود و بسته محیط کار و مهارت فرد بیشتر می شود.

در انتها خبر خوب اینکه اگر شما نیز نگران انتخاب رشته کنکور خود هستید می توانید به صفحه مشاوره کنکور مراجعه کنید و از مشاوران باتجربه و خبره دورخیز کمک بگیرید تا یک انتخاب رشته اصولی داشته باشید.😊

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
قبل از اینکه بری ...

همونطوری که می‌دونی دورخیز بهترین خدمات مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی برای کنکور رو ارائه می‌کنه و حتی برای شروع جلسه اول کاملا رایگانه، پس چرا اطلاعات خودت رو برامون توی فرم نمیزنی که باهات تماس بگیریم و بتونیم توی مسیری که داری کمکت کنیم ؟ 😊

تماس با ما
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.