Search
Generic filters
نوع محتوا
همه
نوشته‌ها
اخبار
جزوات
گام به گام ها
نمونه سوالات
جزوات استخدام
محصولات

معرفی رشته مهندسی مکانیک

رشته مهندسی مکانیک جزو انتخاب های محبوب داوطلبان کنکور ریاضی است. برخلاف تصور ، این رشته محدود به سخت افزار و کارهای زمخت و مردانه نیست. در این مقاله به معرفی کامل رشته مکانیک می پردازیم. آخرین رتبه قبولی ، دروس ، میزان درآمد ، مزایا و معایب و مدت تحصیل در آن را بررسی می کنیم. با گرایش های مهندسی مکانیک برای ادامه تحصیل آشنا می شوید. در نهایت با دیدی باز می توانید تصمیم بگیرید که وارد این رشته بشوید یا خیر. پس با ما همراه باشید😃

معرفی رشته مهندسی مکانیک

مهندسی مکانیک در واقع شکل عملی و کاربردی ریاضی و فیزیک در زندگی ما است. این رشته بسیار گسترده بوده و همیشه و همه جا به مهندسان مکانیک نیاز داریم. موضوعاتی از قبیل تولید ، تبدیل و استفاده از انرژی ، تولید و ساخت قطعات و ماشین آلات و طراحی و کنترل سیستم های مکانیکی در حوزه رشته مهندسی مکانیک است.

رشته مهندسی مکانیک شباهتی به حرفه مکانیکی خودرو ندارد و نباید با آن اشتباه گرفته شود. در این رشته با طراحی و مکانیزم عملکرد اتومبیل آشنا می شوید اما به تعمیر خودرو و کارهای سنگین نمی پردازید. شاید به خاطر همین تصور است که کمتر بین داوطلبان کنکور دختر محبوب است.

معرفی رشته مهندسی مکانیک

 

مدت تحصیل و دوره ها

رشته مهندسی مکانیک در مقطع کارشناسی ارائه می شود و 4 ساله است. مهندسی مکانیک در مقطع کارشناسی یا همان لیسانس دارای گرایش های زیر است.

  • گرایش حرارت و سیالات
  • گرایش طراحی جامدات
  • گرایش ساخت و تولید
  • گرایش مهندسی دریا (این گرایش تنها در دانشگاه صنعتی شریف ارائه می شود و در دانشگاه‌های دیگر یک رشته مجزا می باشد.)
پیشنهاد مطالعه  آموزش نحوه انتخاب رشته کنکور 1402 در 4 گام

 دروس

در مجموع در طول دوره کارشناسی رشته مهندسی مکانیک 146 واحد درسی پیش رو خواهید داشت. در کنار دروس تئوری ، واحدهای مربوط به کارگاه ها و کارآموزی ها را نیز باید بگذرانید. برخی از دروس مشترک در گرایش‌های مختلف مهندسی مکانیک عبارت اند از : فیزیک عمومی ، شیمی عمومی ، دیفرانسیل ، استاتیک ، دینامیک ، ترمودینامیک ، طراحی و نقشه کشی ، برنامه نویسی و …

 

ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر رشته مهندسی مکانیک

امکان ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکترای رشته مهندسی مکانیک چه در ایران و چه در خارج از کشور وجود دارد. گرایش های مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی مکانیک عبارت اند از : طراحی کاربردی ، تبدیل انرژی ، ساخت و تولید ، بیومکانیک ، مهندسی دریا ، مهندسی هسته ‌ای ، سیستم‌ های انرژی و محیط زیست ، سیستم محرکه خودرو ، سیستم ‌های تعلیق ترمز و فرمان ، سازه بدنه خودرو ، مکاترونیک و فناوری ماهواره. یکی از نقاط قوت این رشته امکان ادامه تحصیل در خاج از کشور یا بورسیه تحصیلی است.

مهندس مکانیک

پیشنهاد مطالعه  بورسیه مهندسی فرصتی برای تحصیل در اروپا و آمریکا

 

بازار کار ، موقعیت شغلی و میزان درآمد مهندسی مکانیک

فارغ التحصیلان رشته های مهندسی در سال‌های اخیر برای ورود به بازار کار با مشکل روبرو بوده اند. یک دلیل آن ظرفیت بالای پذیرش در این رشته ها در دانشگاه های متعدد بوده است. اما فارغ التحصیلانی که در طول دوران دانشجویی خود ، خوب درس خوانده و مهارت های عملی خود را هم تقویت کرده باشند ، توسط خود اساتید دانشگاه می توانند به شرکتهای خصوصی یا دولتی معرفی و مشغول به کار شوند.

در هر کجای صنعت به فارغ التحصیلان رشته مهندسی مکانیک نیاز هست. بنابراین در حوزه های مختلف امکان کار کردن وجود دارد.

  • طراحی و ساخت تمامی ماشین ‌آلات و قطعات آن ها ، از جمله ماشین ‌آلات تولیدی تمامی صنایع ، لوازم خانگی و تجهیزات پزشکی
  • طراحی و ساخت تجهیزات مکانیکی نیروگاه ها و پالایشگاه ها
  • طراحی و ساخت وسایل و تجهیزات حمل و نقل
  • ساخت تجهیزات دفاعی مانند تانک ، راکت ، اژدر و پل های متحرک
  • ساخت روبات‌ها ، بازو های مکانیکی و سیستم‌ های تولید
  • توان بخشی در مهندسی پزشکی

بسته به شرایط مختلف ، درآمد یک مهندس مکانیک در سال 1403 بین 10 تا 25 میلیون تومان در ماه متغیر است. اگر در کنار درس ، مهارت های دیگر خود از جمله طراحی و برنامه نویسی را تقویت کنید ؛ در کارتان پیشرفت و می توانید درآمد بیشتری کسب کنید. امکان تاسیس شرکت خصوصی و کار به صورت مستقل نیز وجود دارد.

موقعیت شغلی مهندسی مکانیک

 

توانایی‌های لازم در رشته مهندسی مکانیک

رشته مهندسی مکانیک ارتباط دائمی و تنگاتنگی با علم فیزیک و ریاضی دارد. اگر با این دروس ارتباط برقرار نمی کنید به سراغ این رشته نروید ؛ چون برای موفقیت در هر زمینه ای باید علاقه و کششی به آن داشته باشید. پاس کردن دروس دانشگاه ، شما را یک مهندس مکانیک موفق نمی کند. باید در کنار دروس تئوری ، به کار ها و پروژه های عملی هم بپردازد.

قدرت تجسم و علاقه به هندسه یکی دیگر از نیاز های موفقیت در این رشته است. اگر در کنار این قدرت ، کار با نرم افزار های طراحی را هم یاد بگیرید آن وقت این شرکت ها هستند که برای همکاری به دنبال شما خواهند بود.

علاوه بر این ها باید از نظر جسمی و ذهنی آمادگی کار کردن در کارخانه ها یا شهرک های صنعتی خارج از شهر را نیز داشته باشید.

 

نقاط قوت و ضعف رشته مهندسی مکانیک

نقاط قوت

  • گستردگی و تنوع حیطه های فعالیت
  • امکان کار مستقل با درآمد بالا
  • شرایط مناسب برای ادامه تحصیل در ایران یا خارج از ایران
  • وجهه اجتماعی بالا

 نقاط ضعف

  • پذیرش بالای دانشگاه ها در سراسر کشور
  • عدم توجه به تولید داخلی و مشکلات صنعت کشور
  • رقابت سخت برای کسب موقعیت شغلی خوب به علت افزایش تعداد فارغ التحصیلان

در صورتی که تمایل به قبولی در رشته مهندسی مکانیک دانشگاه های برتر ایران را دارید، پیشنهاد می کنیم که از مشاوره تلفنی انتخاب رشته کنکور سراسری استفاده کنید.

آخرین رتبه قبولی رشته مهندسی مکانیک

در رشته های گروه ریاضی برخلاف تجربی ، دانشگاه بیشتر از رشته تعیین کننده رتبه لازم برای قبولی است. از نظر رتبه قبولی کنکور سراسری ، رشته مهندسی مکانیک بعد از رشته مهندسی برق ، در رتبه دوم قرار دارد. به دلیل تعدد دانشگاه های پذیرش کننده ، بازه رتبه قبولی رشته مهندسی مکانیک بسیار بزرگ است.

تحصیل در دانشگاه های تراز اول در رشته های مهندسی اهمیت خیلی زیادی دارد. دانشگاه صنعتی شریف برترین دانشگاه در رشته‌های مهندسی است. در ادامه به بررسی حداقل رتبه لازم برای قبولی در دوره روانه رشته مهندسی مکانیک می پردازیم. در انتها نیز حداقل رتبه لازم برای قبولی در این رشته را آورده ایم.

آخرین رتبه قبولی در رشته مهندسی مکانیک به این صورت است:

  • منطقه 1 : حدود 22000 تا 22500
  • منطقه 2 : حدود 33000 تا 33600
  • منطقه 3 : حدود 24000 تا 24500

این آمار با توجه به قبولی های رشته مهندسی مکانیک در سال های گذشته است. دقت کنید که همیشه این اعداد ثابت نیستند و هر سال با توجه به انتخاب رشته داوطلبان، ممکن است قدری تغییر کند. همچنین اگر خواهان دانشگاه های برتر ایران هستید بهتر است به رتبه های زیر 1000 فکر کنید و با برنامه ریزی مناسب به هدفتان برسید.

حالا که رشته مهندسی مکانیک را شناختید، اگر می خواهید رتبه خود را تخمین بزنید تا ببینید در رشته مهندسی مکانیک قبول می شوید یا خیر، به شما پیشنهاد می کنیم که مقاله تخمین رتبه کنکور را مطالعه کنید. در این مقاله به روش هایی که به وسیله آن می توانید رتبه خودتان را تخمین بزنید، اشاره می کنیم.

 

خلاصه مقاله معرفی رشته مهندسی مکانیک

رشته مهندسی مکانیک در کنار مزایایی همچون درآمد نسبتا مناسب و بازار کار خوب، سختی هایی نیز دارد به همین علت قبل از انتخاب این رشته بهتر است اطلاعات کسب کرده و خوب فکر کنید تا تصمیم درستی بگیرید. آخرین رتبه قبولی در رشته مهندسی مکانیک در منطقه یک 22000 در منطقه دو 33000 و در منطقه سه 24000 می باشد همچنین درآمد این رشته در سال 1403 از حداقل 10 میلیون تومان شروع می شود و بسته محیط کار و مهارت فرد بیشتر می شود و حتی می تواند به بالای 30 میلیون نیز برسد.

انتخاب رشته کنکور از اتفاقات مهم و تاثیرگذار در زندگی هر فرد است اگر شما نیز نگران انتخاب رشته خود هستید و می خواهید انتخاب رشته خوبی انجام دهید می توانید به صفحه مشاوره کنکور بروید و از مشاوران باتجربه و خبره دورخیز کمک بگیرید و یا می توانید با شماره تماس های 02128421071 و 09101801700 با مشاورین آکادمی کنکور دورخیز در ارتباط باشید و از خدمات مشاوره تلفنی دورخیز استفاده کنید؛ اعضای آکادمی کنکور دورخیز با تجربه و آگاهی خود در کنارتان هستند تا انتخاب رشته خوبی داشته باشید.😊

اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
hosein
4 سال قبل

خیلی خوب همه چی رو توضیح دادین مرسی
میشه رشته های دیگری از ریاضی رو هم معرفی کنید؟؟

مشاور ارشد دورخیز
پاسخ به  hosein
4 سال قبل

خواهش میکنیم:)
خوشحالیم که براتون مفید بوده
بله حتما سایت رو دنبال کنین به مرور داریم سایر رشته هارو هم معرفی می کنیم

دنبال مشاور هستی ؟

همونطوری که می‌دونی دورخیز بهترین خدمات مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی برای کنکور رو ارائه می‌کنه و حتی برای شروع جلسه اول کاملا رایگانه، پس چرا اطلاعات خودت رو برامون توی فرم نمیزنی که باهات تماس بگیریم و بتونیم توی مسیری که داری کمکت کنیم ؟ 😊

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.
فرم درخواست مشاوره
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.