Search
Generic filters
نوع محتوا
همه
نوشته‌ها
اخبار
جزوات
گام به گام ها
نمونه سوالات
جزوات استخدام
محصولات

معرفی رشته هوشبری

رشته هوشبری جزو یکی از رشته های نسبتا پرطرفدار تجربی است اما چالش های زیادی به همراه دارد. اغلب دانش آموزان برای انتخاب رشته هوشبری مردد هستند چون فکر می کنند که بازارکار خوبی ندارد و امکان ادامه تحصیل هم فراهم نیست.

در این مقاله می خواهیم درمورد چالش های رشته هوشبری صحبت کنیم، از جمله:

  1. افراد فارغ التحصیل هوشبری چه کار هایی را انجام می دهند؟
  2. چه زمانی وارد بازارکار می شوند و چه سقف درآمدی دارد؟
  3. آیا نبودن امکان ادامه تحصیل در کارشناسی ارشد و دکتری رشته هوشبری یک نقطه ضعف جبران نشدنی است؟
  4. چطور می توان از تحصیل هوشبری لذت برد؟ و … .

پس اگر می خواهید با دید تازه ای به رشته های پیراپزشکی نگاه کنید با ما همراه باشید تا به معرفی رشته هوشبری بپردازیم. پیشنهاد می کنیم که اطلاعات این مقاله درمورد ادامه تحصیل رشته هوشبری را با دقت بیشتری مطالعه کنید. البته نکات گفته شده در قسمت بازار کار هوشبری را هم به خوبی به خاطر بسپارید تا انتخاب آگاهانه ای داشته باشید.😊

معرفی رشته هوشبری

هوشبری یکی از رشته های پیراپزشکی در گروه تجربی است. افرادی که در این رشته فارغ التحصیل می شوند به عنوان دستیار متخصصان بیهوشی در اتاق عمل کار می کنند. دانشجویان هوشبر با انواع دستگاه های مربوط به بیهوشی در اتاق عمل آشنا می شوند. کارشناس ها و کاردان های هوشبر می توانند زیر نظر متخصص بیهوشی، اقدام به بیهوشی بیماران در اتاق عمل کنند.

رشته هوشبری

استریل کردن دستگاه ها و ابزار لازم برای بیهوش کردن بیماران در اتاق عمل برعهده دانش آموختگان این رشته است. همچنین مراقب های قلبی و تنفسی بیمار در طول عمل جراحی را برعهده دارند. هوشبری کمک می کند تا بیماران در فرایند عمل جراحی هیچ دردی حس نکنند و روند درمانی خود را به خوبی به پایان برسانند.

پیشنهاد مطالعه  4 کار واجب برای رتبه برتر شدن با پایه درسی ضعیف

 

دانشجویان هوشبری درس های زیبا و کاربردی را از شرح آناتومی بدن تا اصول مراقبت های ویژه می گذرانند. علاوه بر این ها یکسری دروس تخصصی  هم ارائه می شود. اگر به هوشبری علاقه داشته باشید با مطالعه عمیق و دقیق هر درس می توانید در شرایط اورژانسی مثل یک پرستار به بیماران کمک کنید. علاوه برآن با یادگیری ماهرانه دروس تخصصی می توانید برند خود را در اتاق عمل داشته باشید و همیشه روی کار شما حساب ویژه ای باز کنند!

دروس رشته هوشبری

  1. آناتومی
  2. اصطلاحات هوشبری
  3. اصول پرستاری
  4. اصول مراقبت های ویژه
  5. بیماری شناسی
  6. جمعیت شناسی
  7. رفتار در اتاق عمل
  8. روش احیا قلبی و ریوی
  9. روش بیهوشی
  10. فارماکولوژی
  11. فیزیولوژی
  12. معرفی بیمار
  13. میکروب شناسی
  14. فیزیک پزشکی
  15. کارآموزی در عرصه

طول مدت تحصیل

یکی از مزایای هوشبری این است که طول تحصیل کوتاهی دارد. افرادی که عمیقا به هوشبری علاقه مند هستند می توانند خیلی سریع وراد بازار کار شوند و سالها با علاقه در این رشته مشغول کار باشند. توجه کنید که هرچه در این مدت کوتاه تحصیل مهارت های بیشتری را یاد بگیرید در درآمد آینده شما موثر خواهد بود.

معرفی رشته هوشبری

هوشبری در مقطع کاردانی و کارشناسی دانشجو می پذیرد . طول مدت تحصیل در این رشته از حداقل ۲ سال برای کاردانی تا حداکثر ۴ سال برای کارشناسی متغیر است. بعد از پایان تحصیل هم طرح خدمت اجباری به مدت 2 سال باید انجام شود.

ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر رشته هوشبری

ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هوشبری امکان پذیر نیست . کارشناسان این رشته می توانند برای قبولی در کارشناسی ارشد سایر رشته ها اقدام کنند از جمله:

  1. اتاق عمل
  2. علوم تغذیه
  3. فیزیولوژی
  4. علوم تشریح
  5. آموزش بهداشت

اگر هوشبری را با مهارت به پایان برسانید می توانید خیلی سریع به درآمد برسید. اگر هم به فکر ارتقا سطح شغلی خود هستید می توانید در رشته پرطرفدار علوم تغذیه در مقطع کارشناسی ارشد مشغول به ادامه تحصیل شوید . به این ترتیب همزمان که درآمد خود را از هوشبری خواهید داشت می توانید رشته علوم تغذیه را ادامه داده و مطب شخصی تغذیه تاسیس کنید.

ادامه تحصیل هوشبری

برای موفق شدن راه های بسیاری وجود دارد و از راه تمامی رشته ها می توان به یک آینده شغلی خوب رسید. به شرطی که علایق خود را به درستی بشناسید و خودتان را فریب ندهید. برای مثال اگر میخواهید خیلی سریع وارد بازار کار شوید و به درآمد برسید، رشته پزشکی انتخاب خوبی نیست.

به هنگام انتخاب رشته حتما انواع رشته های پیراپزشکی را بررسی کنید. علائق خود را بسنجید و آینده شغلی هرکدام را ترسیم کنید. به این ترتیب می توانید بهترین تصمیم را بگیرید و قدم های مطمئن تری را برای آینده کاری خود بردارید.

بازارکار ، موقعیت شغلی ، درآمد رشته هوشبری

محل کار کاردان ها و کارشناس های هوشبری در اتاق عمل است . بنابراین امکان تاسیس مطب شخصی وجود ندارد.  بازار کار این رشته کاملا وابسته به نیاز اتاق عمل هر بیمارستان است. برخلاف رشته پرستاری که در بخش های مختلف بیمارستان می توانند مشغول به کار شوند، رشته هوشبری فقط در اتاق عمل پذیرش می شود. پس بازار کار رشته هوشبری خیلی رونق ندارد.

پیشنهاد مطالعه  در انتخاب رشته علاقه مهم تره یا پول ؟

دانشجویان علاقه مندی که خیلی سریع اقدام به کسب مهارت های هوشبری می کنند می توانند حتی از سال آخر دوران دانشجویی هم مشغول به کار شوند. پس بستگی دارد با چه دیدگاهی به رشته هوشبری می پردازید . اگر واقعا با علاقه انتخاب کرده باشید می تواند طی مدت زمان کوتاهی به درآمد برسد. اما اگر علاقه ای نداشته باشید تمام طول تحصیل و بعد از آن را به سختی طی خواهید کرد.

در آمد رشته هوشبری

درآمد رشته هوشبری به نوع بیمارستان بستگی دارد . در بیمارستان های دولتی، حقوق کارشناس رشته هوشبری طبق تعرفه های دولتی حساب می شود. درآمد رشته هوشبری در سال 1403 در بیمارستان های دولتی از ماهانه 10 میلیون تومان تا 25 میلیون تومان متغیر است.هرچه کارشناس هوشبری مهارت بیشتری در اتاق عمل داشته باشد حقوق بیشتری دریافت خواهد کرد.

توانایی های لازم برای رشته هوشبری

افرادی که می خواهند رشته هوشبری را انتخاب کنند باید با شرایط کار در بیمارستان آشنا باشند. مهمترین مهارت لازم برای این رشته توانایی برقراری ارتباط خوب با بیماران است. کارشناسان و کاردان های هوشبری باید از روابط اجتماعی خوبی برخوردار باشند.هرچه بیشتر بتوانید با کارکنان اتاق عمل روابط بهتری داشته باشید در این رشته موفق تر خواهید بود.

نقاط قوت و ضعف رشته هوشبری

هوشبری مانند تمامی رشته ها مزایا و معایبی دارد که قبل از انتخاب بهتر است در مورد آن ها بدانید. با دانشتن نقاط قوت و ضعف هوشبری می توانید از انتخاب خود مطمئن تر باشید.

نقاط قوت

  1. شیفت های طولانی در بیمارستان ندارد (برخلاف رشته پرستاری که ساعت های طولانی را باید در بیمارستان شیفت باشند)
  2. کار در اتاق عمل پرستیژ خوبی بین سایر رشته های پیراپزشکی دارد.

معرفی رشته هوشبری

نقاط ضعف

  1. بعد از پایان تحصیل، طرح خدمت اجباری را باید انجام دهند.
  2. بازار کار محدودی دارد (به دلیل اینکه فقط در اتاق های عمل امکان فعالیت دارند).
  3. امکان ادامه تحصیل در کارشناسی ارشد و دکتری هوشبری وجود ندارد.

آخرین رتبه قبولی رشته هوشبری

هوشبری جز رشته های تجربی است که  پذیرش آن به صورت بومی گزینی استانی است. به این معنی که هر دانشگاه از داوطلبان بوم همان استان پذیرش می گیرند. حداکثر رتبه قبولی هوشبری در دانشگاه های دولتی با توجه به استان بوم و منطقه متفاوت است  به طور کلی آخرین رتبه قبولی در رشته هوشبری دوره روزانه در هر منطقه به صورت زیر است:

  • منطقه یک: 8000 تا 9500
  • منطقه دو: 10000 تا 12000
  • منطقه سه: 12000 تا 14000

هوشبری به صورت ظرفیت مازاد و پردیس هم پذیرش دارد. شهریه پردیس یا ظرفیت آزاد خیلی بیشتر از شهریه دانشگاه آزاد است . اما حداکثر رتبه قبولی پایین تری دارد. برای اینکه از قبولی خودتان مطمئن شوید، می توانید از مقاله تخمین رتبه کنکور هم استفاده کنید.

 

خلاصه مقاله معرفی رشته هوشبری

در پایان، تحصیل و کار در این رشته می تواند لذت بخش باشد به شرطی که با آگاهی و علاقه انتخاب شود. با ترسیم آینده شغلی می توانید از نقاط قوت این رشته نهایت استفاده را داشته باشید. همانطور که دیدید رشته هوشبری مزایا و سختی های مختص به خودش را دارد و شما می توانید با بررسی تمامی آن ها این رشته را انتخاب کنید. آخرین رتبه قبولی در این رشته در منطقه یک 8000، منطقه دو 10000 و منطقه سه 12000 می باشد همچنین درآمد آن در سال 1403 از 10 میلیون شروع شده و می تواند تا 25 میلیون نیز باشد.

همه ما می دانیم که انتخاب رشته از اساسی ترین تصمیم های زندگی ما است که آینده تحصیلی و شغلی مارا تحت تاثیر قرار می دهد و اشتباه در آن می تواند منجر به مشکلات زیادی شود اگر شما نیز نگران انتخاب رشته کنکور خود هستید می توانید به صفحه مشاوره کنکور مراجعه کنید تا از مشاوران باتجربه دورخیز کمک بگیرید و انتخاب رشته آگاهانه ای داشته باشید.😉

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال مشاور هستی ؟

همونطوری که می‌دونی دورخیز بهترین خدمات مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی برای کنکور رو ارائه می‌کنه و حتی برای شروع جلسه اول کاملا رایگانه، پس چرا اطلاعات خودت رو برامون توی فرم نمیزنی که باهات تماس بگیریم و بتونیم توی مسیری که داری کمکت کنیم ؟ 😊

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.
فرم درخواست مشاوره
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.