بسیاری از دانش آموزان در آخرین روزهای باقی مانده از فرجه امتحانات نگران مسئله غیبت در امتحانات می شوند. و مدام به این فکر می کنند اگر به امتحان نرسند سرنوشت آنها چه میشود؟ اگر در شب امتحان بیمار شوند باید چه بکنند؟
اگر یک امتحان را به دلیل غیبت از دست بدهند چه نمره ای در کارنامه آنها قرار می گیرد؟ غیبت موجه و غیبت غیر موجه برای مدرسه چه تفاوتی دارد؟ شرایط غیبت موجه در امتحانات متوسطه چیست؟
این سوالات روزبهروز استرس دانش آموزان را برای امتحانات بیشتر و بیشتر میکنند. به دلیل اهمیتی که موضوع شرایط غیبت موجه در امتحانات متوسطه برای دانش آموزان، والدین و حتی مدرسه دارد، شرایط غیبت موجه در امتحانات متوسطه را در این مقاله بررسی می کنیم و کلیه قوانین مربوط به آن را توضیح می دهیم. تا یک بار برای همیشه به این سوالات و نگرانی ها پایان دهیم. پس شما هم در این مقاله همراه ما باشید.
قوانین تشخیص غیبت موجه
برای اینکه مدرسه تشخیص دهد غیبت دانش آموز موجه بوده است یا غیر موجه، باید دلایل، مدارک و مستنداتی که دانش آموز به مدرسه ارائه می دهد را بررسی کند (مثلاً ارائه گواهی پزشکی معتبر). در این صورت اگر دانش آموز در امتحانات داخلی مدرسه و غیر نهایی مدرسه غیبت کرده باشد این بررسی به شورای مدرسه سپرده می شود.
و اگر غیبت دانش آموز در امتحانات هماهنگ نهایی باشد مسئولیت بررسی این مورد با کمیسیون خاص اداره آموزش و پرورش و رئیس حوزه اجرا و مدیر مدرسه دانش آموز سپرده می شود.
پس از بررسی مدارک دانش آموز توسط تیم های نام برده موجه یا غیر موجه بودن غیبت دانش آموز تعیین می شود. طبق شرایط غیبت موجه در امتحانات متوسطه اگر غیبت، غیر موجه تعیین شود در کارنامه کلمه غیبت درج میشود. و این به منزله نمره صفر برای آن درس است.
این نمره با سایر نمرات جمع بسته می شود و در معدل تاثیر مستقیم دارد. برای آشنایی با شرایط غیبت موجه در امتحانات متوسطه ادامه این مقاله را از دست ندهید.
مقاله زیر توصیه میشود.
نداشتن نمره مستمر به دلیل غیبت موجه
ماده 80 :اگر دانش آموزی در سال تحصیلی به دلیل غیبت موجه نمره ارزشیابی مستمر نداشته باشد، نمره ارزشیابی پایانی وی (به استثنای درسهای موضوع تبصره ماده 45 ) در آن نوبت جایگزین نمره ارزشیابی مستمر میشود و این نمره توسط معلم مربوط در برگ ریزنمرات ثبت میشود.
توضیحات: طبق این قانون اگر دانش آموزی به دلایل موجه نتواند در کلاس حاضر شوند و نمره مستمر نداشته باشد اما در امتحان پایانی شرکت کند. بر اساس قوانین شرایط غیبت موجه در امتحانات متوسطه نمره برگه امتحان پایانی او به عنوان نمره مستمر نیز درج میشود.
شرایط غیبت موجه در امتحانات متوسطه نوبت اول
ماده 74: اگر دانش آموزی در امتحان پایانی نوبت اول در یك یا چند ماده درسی غیبت موجه داشته باشد، نمرات امتحان پایانی نوبت دوم وی به جای نمرات پایانی نوبت اول درسهای مربوط نیز منظور میشود.
توضیحات: بر اساس این قانون برای دانش آموزانی که به دلایل موجه نمره امتحان نوبت اول را ندارند، نمره امتحان نوبت دوم برای نوبت اول آن درس نیز درج می شود. حال اگر دانش آموز غیبت موجه در امتحان نوبت دوم هم داشته باشد و برای هیچ کدام از نوبت ها نمره نداشته باشد،نمره شهریور به جای نمره سالانه آن درس محسوب می شود.
اما برای دانش آموزان فنی و حرفه ای شرایط غیبت موجه در امتحانات متوسطه کمی متفاوت خواهد بود. این دانش آموزان برای دروس شایستگی باید قبل از امتحان پایانی نوبت دوم، امتحان پودمان مربوط را بدهند و نمره قبولی بگیرند.
غیبت موجه در امتحانات نوبت دوم و شهریور پایه دهم و یازدهم و دروس غیر نهایی
ماده 75: اگر دانش آموزی در امتحانات نوبت دوم یا هر دو نوبت برخی از درس های پایه دهم یا یازدهم غیبت موجه داشته باشد، نمرات شهریورماه وی به جای نمره سالانه آن درس یا درس ها منظور میشود.
توضیحات: برای دانش آموزانی که به دلایل موجه نتوانستند در امتحانات نوبت دوم شرکت کنند یک شانس مجدد در نظر گرفته شده است. و این شرکت در امتحانات شهریور ماه است. در نتیجه هر نمره به دانش آموز برای اون دست در شهریور ماه کسب کند به عنوان نمره سالانه در نظر گرفته می شود.
برای اطلاع از شرایط ترمیم معدل مقاله زیر را بخوانید
غیبت موجه در امتحانات نهایی پایه دوازدهم
ماده 76: اگر دانش آموزی در امتحانات نوبت دوم یا هر دو نوبت برخی از درس هایی که در پایه دوازدهم انتخاب نموده است، غیبت موجه داشته باشد، به جای نمره پایانی نوبت دوم یا نوبتهای اول و دوم کلمه غایب موجه درج میشود. این قبیل دانش آموزان باید درس های باقیمانده را در دوره تابستانی(شهریورماه) و دیماه، برابر ضوابط، مجدداً انتخاب کنند.
توضیحات: یکی از شرایط غیبت موجه در امتحانات متوسطه برای دانش آموزان سال دوازدهم این است که اگر این دانش آموزان به دلایل موجه در امتحانات نهایی پایه دوازدهم شرکت نکردند باید این امتحانات را در شهریور ماه یا دی ماه سال بعد قبول شوند.
تاکید میکنیم شرایط غیبت موجه در امتحانات متوسط این است که موجه بودن این غیبت را در امتحانات نهایی کمیسیون خاص اداره آموزش و پرورش تعیین می کند.
سخن آخر
در این مقاله در مورد شرایط غیبت موجه در امتحانات متوسطه صحبت کردیم. و قوانین مربوط به آن را مورد بررسی قرار دادیم. و در مورد غیبت موجه در امتحانات پایه دهم و یازدهم و نوبت اول توضیح دادیم. سپاس برای آشنایی شما دانش آموزان در مورد غیبت امتحانات نهایی پایه دوازدهم به طور مفصل به بحث پرداختیم. چرا که لازم است شما دانش آموزان از کلیه شرایط غیبت موجه در امتحانات متوسطه آگاه باشید.
با سلام
اگر دانش آموزی در نوبت شهریور غیبت موجه داشته باشه آیامجددا میشه به عنوان غایبین موجه از اون امتحان به عمل آورد ؟
سلام بله احتمالا میشه مجددا امتحان بدید جهت اطمینان از مدرسه سوال کنید.
سلام اگه به دلایلی نتونسته باشیم در امتحان مستمر ترم اول و هم امتحان پایانی نوبت اول شرکت کنیم (مجاز) چی میشه؟ پایانی رو که غیبت میزارن اما مستمر چی اونم میتونه غیبت باشه بعدا ترم دو جاگیزین بشه؟ لطفا در اسرع وقت جواب بدید🙏🏻
سلام وقتتون بخیر نمرات مستمر برعهده مدرسه هست وتصمیم گیری با عوامل مدرسه هست میتونید باهاشون صحبت کنید.
سلام وقت بخیر
من به دلایلی از ۱۰ تا امتحان دی فقط۲ تا رو میتونم بدم ولی میتونم همه رو موجه کنم یعنی با مدیر صحبت کردم از این لحاظ مشکلی نیس
ولی نگرانم چون اکثر امتحانارو رو نمیدم ینی ممکنه واسه خرداد ب مشکل بخورم و نتونم امتحانات نهایی رو بدم؟ منظورم اینه که واحدهای تحصیلی من کلا حذف نمیشن؟
سلام وقتتون بخیر
در صورت شرکت در امتحانات نهایی و داشتن نمره مستمر در طول ترم واحدهای تحصیلی شما حذف نمیشود ولی برای اطمینان بیشتر پیشنهاد میکنم مقاله بالا رو بادقت مطالعه کنید و درباره حذفیات دروس از مدیر مدرسه و حوزه اجرا سوال مجدد کنید.