Search
Generic filters
نوع محتوا
همه
نوشته‌ها
اخبار
جزوات
گام به گام ها
نمونه سوالات
جزوات استخدام
محصولات

شرایط انصراف از دانشگاه چیست؟ + هزینه و جریمه

ممکن است بعد از قبولی در دانشگاه ، شرایطی پیش آید که نتوانید ادامه تحصیل دهید و مجبور به انصراف از دانشگاه شوید. در این مقاله می‌خواهیم شرایط و مراحل انصراف از دانشگاه را توضیح دهیم و ببینیم چه عواملی باعث می شود یک دانشجو بعد از قبولی در دانشگاه ، تصمیم به انصراف از تحصیل در آن بگیرد. آیا می شود همین جوری تصمیم گرفت که از فردا دانشگاه نرفت یا قوانین و جریمه ای دارد؟ حتما این مقاله را بخوانید و قبل از هر تصمیمی با یک مشاور مشورت کنید.

 

دلایل انصراف از دانشگاه

فرض کنید کنکور داده اید و دانشجو شده اید ولی به دلایلی نمی توانید یا نمی خواهید در آن رشته و دانشگاه تحصیل کنید. اگر مشکلی موقتی دارید ، توصیه می‌کنیم مرخصی بگیرید. اما اگر مشکل دائمی است و چاره‌ای جز انصراف از تحصیل نیست ، حتماً قوانین و شرایط آن را با دقت بخوانید و سپس اقدام کنید.

یکی از دلایل اصلی انصراف از تحصیل نداشتن علاقه به آن رشته است. به همین دلیل تاکید می کنیم که در زمان انتخاب رشته با دقت تصمیم بگیرید و حتماً مشاور داشته باشید. یک انتخاب اشتباه می تواند چند سال شما را عقب بیندازد.

پیشنهاد مطالعه  مشاوره انتخاب رشته کنکور 1402

اگر به طور کلی تصمیم به ترک تحصیل دارید و قرار نیست مجدد کنکور دهید ، بازهم باید روند و مراحل انصراف از تحصیل را به طور کامل طی کنید. به قول معروف باید حسابتان را با دانشگاه صاف کنید و به طور رسمی از تحصیل در آن دانشگاه انصراف دهید.

دلایل انصراف از دانشگاه

 

شرایط و قوانین انصراف از دانشگاه

بسته به اینکه دانشجوی چه رشته و دانشگاهی باشید ، با قوانین متفاوتی روبرو می شوید. شاید برای شرکت مجدد در کنکور نیاز به انصراف از دانشگاه نداشته باشید. بنابراین عجولانه و بدون مشورت اقدام نکنید.

پیشنهاد مطالعه  قوانین معافیت تحصیلی دانش آموزان و داوطلبان کنکور

انصراف از تحصیل پذیرفته شدگان دانشگاه های روزانه

در صورت قبولی در رشته و دانشگاه روزانه ، امکان ورود به رشته های روزانه را در سال بعد نخواهید داشت. بنابراین اگر بعد از قبولی در رشته های روزانه ، متوجه شدید که علاقه ‌ای به آن رشته ندارید و می خواهید مجدد کنکور دهید ، 2 راه پیش روی شماست :

  1. می توانید در همان ترم 1 یا 2 انصراف دهید ولی سال آینده به رشته غیر روزانه بروید.
  2. بعد از گذراندن حداقل دو ترم کامل در رشته اول ، از تحصیل در آن دانشگاه انصراف دهید و یک سال بعد در رشته های روزانه قبول شوید. (یعنی حداقل دو سال بعد از قبولی اول)

اگر انتخاب رشته کردید و در رشته ای قبول شدید ، چه در آن دانشگاه ثبت نام کنید و به کلاس ها بروید و چه ثبت نام نکنید ، در هر صورت سال آینده نمی‌توانید در رشته روزانه قبول شوید. ثبت نام نکردن در دانشگاه ، راه فرار از این قانون نیست.

اگر قصد شرکت در کنکور را دارید باید تا تاریخ اعلام شده در دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور سنجش (معمولا تا آخر بهمن) فرم انصراف از دانشگاه را پر کرده و تحویل دانشگاه دهید تا مراحل اداری آن طی شود و در زمان انتخاب رشته جدید ، مجاز به انتخاب رشته باشید. در غیر اینصورت حتی با وجود رتبه خوب و امکان قبولی در رشته مورد نظر ، از تحصیل شما در رشته جدید ممانعت می شود.

انصراف از تحصیل پذیرفته شدگان دانشگاه های غیر روزانه

منظور از دانشگاه های غیر روزانه ، کلیه دانشگاههای آزاد ، شبانه ، پردیس خودگردان ، پیام نور ، علمی کاربردی و غیر انتفاعی است.

اگر به طور کلی قصد ادامه تحصیل ندارید که هیچ! اما اگر با هدف کنکور مجدد می خواهید انصراف از تحصیل دهید ، لازم نیست از دانشگاه‌های غیر روزانه انصراف دهید. در صورتی که دانشجوی غیر روزانه باشید ، حتی بدون انصراف از دانشگاه می توانید در کنکور سال بعد شرکت کنید و در صورت قبول شدن در رشته و دانشگاه جدید ، آن وقت از رشته و دانشگاه قبلی انصراف دهید.

همچنین اگر دانشجوی دانشگاه آزاد هستید و می خواهید در رشته دیگری در این دانشگاه درس بخوانید ، می توانید از امکان تحصیل همزمان در دو رشته استفاده کنید. این جوری دیگر نیازی به انصراف از تحصیل هم نیست.

پیشنهاد مطالعه  بررسی شرایط تغییر رشته و انتقالی در دانشگاه

 

شرایط انصراف از تحصیل در دانشگاه چیست؟

 

هزینه انصراف از دانشگاه (جریمه انصراف از دانشگاه)

برای انصراف از دانشگاه باید هزینه کرد. این هزینه برای دانشگاه های روزانه اندک است ولی برای دانشگاه آزاد و پردیس های خودگردان زیاد است. در ادامه هزینه انصراف از تحصیل هر دانشگاه را می توانید ببینید.

  • دانشگاه های روزانه : بسته به رشته ، مقطع تحصیلی و دانشگاه ، هزینه های برآورد شده و به شما اعلام می شود.
  • پردیس های خودگردان : مجموع شهریه ثابت ترم های باقیمانده.
  • دانشگاه آزاد : نصف مجموع شهریه ثابت ترمهای باقی مانده. (البته در رشته های پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی همانند پردیسهای خودگردان ، مجموع شهریه ثابت ترم های باقی مانده را باید پرداخت کنید.)
  • دانشگاه های شبانه : 1.5 برابر شهریه ثابت یک ترم.
  • دانشگاه های پیام نور : 1.5 برابر شهریه ثابت یک ترم.
  • دانشگاه های علمی کاربردی : شهریه ثابت یک ترم.
اشتراک در
اطلاع از
4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهنا
8 ماه قبل

سلام من الان دارم توی دانشگاه روزانه درس میخونم سوالم اینه که امکانش هست از نتیجه کنکورم دوباره استفاده کنم برای همین رشته ای که میخونم ولی در دانشگاه های دیگه و وقتی نتایج اومد انصراف بدم؟بعد اگه نتایج اومد و قبول شدم امکان تطبیق هست؟میخوام از دانشگاه روزانه به روزانه برم امکانش هست یا نه؟

سردبیر دورخیز
پاسخ به  مهنا
3 ماه قبل

سلام، در صورت ثبت نام در کنکور 1403 می تونید از تراز سال قبل استفاده کرده و انتخاب رشته کنید در مورد تطبیق باید از دانشگاه خودتون بپرسید.

امیر
10 ماه قبل

سلام من الان داشنگا روزانه پزشکی میخونم
میخوام دانشگامو عوض کنم ولی همون رشته چجوری قانون و ایناش باید انصراف بدم ؟

پشتیبانی سایت
پاسخ به  امیر
9 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر
شما میتونید برای اگاهی کامل از روند صحیح انجام انتقالیتون مقاله بررسی شرایط تغییر رشته و انتقالی در دانشگاه مطالعه کنید.

دنبال مشاور هستی ؟

همونطوری که می‌دونی دورخیز بهترین خدمات مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی برای کنکور رو ارائه می‌کنه و حتی برای شروع جلسه اول کاملا رایگانه، پس چرا اطلاعات خودت رو برامون توی فرم نمیزنی که باهات تماس بگیریم و بتونیم توی مسیری که داری کمکت کنیم ؟ 😊

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.
فرم درخواست مشاوره
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.