Search
Generic filters
نوع محتوا
همه
نوشته‌ها
اخبار
جزوات
گام به گام ها
نمونه سوالات
جزوات استخدام
محصولات

معرفی رشته بهداشت عمومی

بهداشت عمومی یکی از رشته های گروه آزمایشی علوم تجربی است. این رشته بسیار پرکاربرد در سطح جهان در بین دانش آموزان خیلی شناخته شده نیست. رشته بهداشت عمومی درواقع اصلی ترین وظیفه را در حفظ سلامت انسانی دارد. همچنین در شرایطی مثل پاندمی کرونا نقش رشته بهداشت عمومی بسیار پررنگ تر از قبل شد. در این مقاله می خواهیم درمورد آینده شغلی، بازارکار و درآمد و همچنین انواع چالش های رشته بهداشت عمومی صحبت کنیم. علاوه بر آن درمورد شرایط ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر برای رشته بهداشت عمومی صحبت می کنیم. به این ترتیب می توانید برای انتخاب رشته بهتر تصمیم بگیرید پس برای اطلاعات بیشتر با مقاله معرفی رشته بهداشت عمومی همراه ما باشید.😃

 

معرفی رشته بهداشت عمومی

مطمئنا با بهداشت فردی آشنا هستید. همان اصولی که برای حفظ سلامتی هر فرد مورد نیاز است. اما رشته بهداشت عمومی درواقع به هدف ارتقا سلامتی عمومی برای تک به تک افراد جامعه فعالیت می کند. به طور دقیق تر افرادی که در رشته بهداشت عمومی تحصیل می کنند، در زمینه پیشگیری از بیماری ها کار می کنند.

فعالیت های رشته بهداشت عمومی در زمینه درمان بیماری ها نیست. بلکه تمام تمرکزش بر روی غربالگری زودرس بیماری ها و کاهش فاکتورهای خطر ایجاد کننده بیماری هاست. همچنین کارشناسان رشته بهداشت عمومی با آموزش این اطلاعات به سایر افراد جامعه کمک می کنند.

معرفی رشته بهداشت عمومی

پس به طور کلی می توان گفت رشته بهداشت عمومی برای آموزش روش های پیشگیری از بیماری ها در جامعه تلاش می کند. علاوه بر آن در موقعیت های مختلف هم شیوه هایی که برای کاهش شیوع و بروز بیماری ها لازم است را معرفی می کند.

پیشنهاد مطالعه  تست رغبت سنجی شغلی هالند و انتخاب رشته

 

دروس رشته بهداشت عمومی

برای این که با درس های کارشناسی پیوسته  رشته بهداشت عمومی بیشتر آشنا شوید، در این قسمت بیشتر توضیح می دهیم. برای این مقطع باید حدود 20 واحد از درس های عمومی را بگذرانید. همچنین 32 واحد به درس های پایه و اصلی اختصاص دارد.

از جمله دروس پایه می توان به درس های بیوشیمی، بیو فیزیک، تشریح و فیزیولوژی، اصول و کلیات اپیدمیولوژی، اصول تغذیه و میکروب شناسی اشاره کرد. علاوه بر آن ها، باید حدود 60 واحد دروس اختصاصی هم بگذرانید.

درمورد دروس اختصاصی رشته بهداشت عمومی می توان به درس های روان‌شناسی و بهداشت روان، بهداشت دهان و دندان، بهداشت دانش آموزان و مدارس، مدیریت و نظارت در مراکز بهداشتی درمانی، اصول مدیریت در خدمات بهداشتی، حشره‌شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین بیماری ، بیماری‌های شایع کودکان و شیوه‌های پیش‌گیری آن ها و  برنامه ملی مبارزه با بیماری‌های غیر واگیردار اشاره کرد.

در آخر هم باید 16 واحد کارآموزی را برای رشته بهداشت عمومی انتخاب کنید. این درس ها معمولا به صورت روزهای حضور در خانه های بهداشت و مراکز بهداشت عمومی است. پس تا اینجا با مثال هایی از درس هایی که در رشته بهداشت عمومی ارائه می شود، آشنا شدید.

 

طول مدت تحصیل رشته بهداشت عمومی

رشته بهداشت عمومی به صورت کارشناسی پیوسته یا کارشناسی ناپیوسته در دانشگاه ها ارائه می شود. به این صورت که در کارشناسی پیوسته بعد از قبولی در کنکور سراسری، به مدت 4 سال در این رشته تحصیل می کنید.

اما برای کارشناسی ناپیوسته رشته بهداشت عمومی ابتدا طی 2 سال تحصیل در دانشگاه، مدرک کاردانی رشته بهداشت عمومی را دریافت می کنید. سپس با شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی می توانید در مقطع کارشناسی ناپیوسته برای رشته بهداشت عمومی ادامه تحصیل دهید.

درمجموع هرکدام از این دو مسیر برای کارشناسی رشته بهداشت عمومی 4 سال طول می کشد. البته دانشجویان کارشناسی پیوسته حدود 130 واحد دانشگاهی را باید بگذرانند. اما برای کارشناسی ناپیوسته این واحد ها مقداری کمتر است.

 

ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر رشته بهداشت عمومی

برای رشته بهداشت عمومی می توان تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به ادامه تحصیل پرداخت. در مقطع کارشناسی ارشد رشته بهداشت عمومی گرایش های مختلفی ارائه می شود. از جمله:

  1. آموزش بهداشت و ارتقا سلامت
  2. آمار زیستی
  3. اپیدمیولوژی
  4. اکولوژی انسانی
  5. انفورماتیک پزشکی
  6. ارزیابی فناوری سلامت
  7. بهداشت و ایمنی مواد غذایی
  8. تاریخ علوم پزشکی
  9. حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین بیماری
  10. رفاه اجتماعی
  11. زیست فناوری پزشکی
  12. سم شناسی
  13. علوم تغذیه
  14. مدیریت توان بخشی
  15. مهندسی بهداشت محیط
  16. فناوری اطلاعات سلامت

همان طور که مشاهده می کنید گرایش های متنوع و پرکاربردی را برای ادامه تحصیل  رشته بهداشت عمومی در دایره انتخاب دارید. اکثر این رشته ها هم موقعیت شغلی و محبوبیت جهانی بالایی دارند. در ادامه درمورد بازارکار و انواع موقعیت های شغلی این رشته صحبت می کنیم.

 

بازارکار ، موقعیت شغلی ، درآمد رشته بهداشت عمومی

کارشناس رشته بهداشت عمومی می تواند در حوزه های مختلفی مشغول به کار شود. با توجه به علایق متفاوت می توان در حیطه های آموزشی، اجرائی، مراقبتی و یا پژوهشی فعالیت کرد. برای این که با هرکدام از این حیطه ها بیشتر آشنا شوید، ادامه مطالب را کامل بخوانید.

کارشناس رشته بهداشت عمومی می تواند در زمینه آموزشی به مواردی از جمله  آموزش به مادران در دوران بارداری، یائسگی، شیردهی و آموزش بهداشت به پرسنل مراکز درمانی و بهداشتی مشغول شوند. علاوه بر آن در زمینه آموزش های پیش از ازدواج هم فعالیت خواهند کرد.

معرفی رشته بهداشت عمومی

در حوزه اجرایی برای کارشناس های رشته بهداشت عمومی وظایف متنوعی وجود دارد.این وظایف شامل برنامه های بهداشت مدرسه ها، بررسی بر نیازهای تدارکاتی مراکز مختلف بهداشتی، نظارت بر تشکیل پرونده خانوارهای تحت پوشش هر منطقه بهداشتی و کمک به واحدهای مختلف بهداشتی در موارد مورد نیاز می شوند.

حیطه مراقبی که یکی دیگر از زیر مجموعه های شغلی برای رشته بهداشت عمومی است را در این جا توضیح می دهیم. برای این حیطه می توان در زمینه مراقبت های قبل و بعد از زایمان، مراقب از نوزاد و کودک تا سنین قبل از مدرسه و حتی پایش سلامت کودکان در مدرسه اقدام به فعالیت کرد.

کارشناس های رشته بهداشت عمومی که علاقه مند به حوزه پژوهشی هستند، می توانند برای انجام طرح های پژوهشی در زمینه بهداشتی در سراسر کشور فعالیت کنند. مثلا در زمینه بررسی راه های موثر از پیشگیری از نوعی بیماری خاص یا موارد مشابه دیگر. علاوه بر آن برای جمع آوری پرسش نامه های پژوهشی می تواند به آموزش پرسشگران بپردازند.

درآمد رشته بهداشت عمومی با توجه به موقعیت شغلی و ساعت کاری متفاوت است. اما به طور میانگین می توان گفت در سال 1403 برای کارشناس رشته بهداشت عمومی در ماه حداقل درآمد 10 میلیون تومان و حداکثر 20 میلیون تومان در نظر گرفته می شود.

 

توانایی های لازم برای رشته بهداشت عمومی

برای این که برای تحصیل و کار در رشته بهداشت عمومی موفق باشید لازم است به شرایط و توانایی های مورد نیاز این رشته توجه کنید. برای مثال همکاری تیمی و کار گروهی برای اکثر حوزه های فعالیتی این رشته لازم و ضروری است.

علاوه بر آن خلاقیت و ابتکار عمل برای اجرای روش های نوین آموزشی و همچنین طرح های پژوهشی ضروری است. مهارت های ارتباطی و مهارت های بین فردی نیز اهمیت بسیار بالایی دارند. چون با قشر زیادی در مردم و جامعه در ارتباط خواهید بود.

 

نقاط قوت و ضعف رشته بهداشت عمومی

رشته بهداشت عمومی مثل تمامی رشت های دیگر نقاط قوت و ضعف قابل توجهی دارد. برای این که بتوانید در این رشته به خوبی پیشرفت کنید باید با این مزایا و معایب آشنا باشید. در این قسمت درمورد این نقاط قوت و ضعف به طور جزئی تری صحبت می کنیم.

در صورتی که تمایل به قبولی در رشته بهداشت عمومی دانشگاه های برتر ایران را دارید، پیشنهاد می کنیم که از مشاوره تلفنی انتخاب رشته کنکور سراسری استفاده کنید تا انتخاب رشته خوبی داشته باشید.

 

نقاط قوت

یکی از مهمترین نقاط قوت این رشته این است که به یکی از اصلی ترین چالش های جوامع یعنی سلامت و بهداشت می پردازد. به همین دلیل این رشته در تمامی کشورها طرفداران زیادی دارد. همچنین برای این رشته گرایش های متنوعی به هدف ادامه تحصیل ارائه می شود.

بازارکار رشته بهداشت عمومی

نقاط ضعف

از جمله اصلی ترین نقاط ضعف رشته بهداشت عمومی می توان به ناشناخته بودن آن در میان دانش آموزان اشاره کرد. علاوه بر آن برای حیطه های پژوهشی نیز هنوز توجه کافی صورت نگرفته است. همین موضوع پیشرفت کردن در این رشته را سخت می کند.

پیشنهاد مطالعه  معرفی تست شخصیت شناسی mbti برای انتخاب رشته

 

آخرین رتبه قبولی رشته بهداشت عمومی

رشته بهداشت عمومی در دانشگاه های سراسری و آزاد ارائه می شود. آخرین رتبه قبولی در هر منطقه رشته بهداشت عمومی به این صورت است:

  • منطقه یک: 16900 تا 17200
  • منطقه دو: 31500 تا 32000
  • منطقه سه: 35000 تا 35600

به این ترتیب اگر به رشته بهداشت عمومی علاقه دارید باید برنامه ریزی اصولی برای کنکور داشته باشید. در نهایت قبولی شما در دانشگاه های برتر کشور مسیر موفقیت شما را آسان تر می کند. پس با توجه بیشتری برای قبولی در این رشته تلاش کنید.

حالا که رشته بهداشت عمومی را شناختید، اگر می خواهید رتبه خود را تخمین بزنید تا ببینید در رشته بهداشت عمومی قبول می شوید یا خیر، به شما پیشنهاد می کنیم که مقاله تخمین رتبه کنکور را مطالعه کنید. در این مقاله به روش هایی که به وسیله آن می توانید رتبه خودتان را تخمین بزنید، اشاره می کنیم.

 

خلاصه مقاله معرفی رشته بهداشت عمومی

در این مقاله درمورد رشته بهداشت عمومی به طور کامل صحبت کرده ایم. این رشته هنوز بین دانش آموزان به خوبی شناخته شده نیست. اما خدمات بسیار گسترده ای را در زمینه های مختلف بهداشتی در سراسر دنیا ارائه می کند. درواقع رشته بهداشت عمومی بر روی پیشگیری از بیماری های مختلف تمرکز دارد. همچنین در این مقاله درمورد موقعیت های شغلی مختلف این رشته و گرایش های متنوعی که برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر دارد صحبت کردیم.

آخرین رتبه قبولی در رشته بهداشت عمومی در منطقه یک 17000 در منطقه دو 30000 و در منطقه سه 32000 می باشد همچنین درآمد این رشته در سال 1403 از حداقل 10 میلیون تومان شروع می شود و بسته محیط کار و مهارت فرد بیشتر می شود.

انتخاب رشته کنکور از اتفاقات مهم و تاثیرگذار در زندگی هر فرد است اگر شما نیز نگران انتخاب رشته خود هستید و می ترسید در آن اشتباهی انجام دهید می توانید به صفحه مشاوره کنکور بروید و از مشاوران باتجربه و خبره دورخیز کمک بگیرید اعضای آکادمی کنکور دورخیز تنها برای رساندن شما به موفقیت و رویاهایتان فعالیت می کنند همچنین اگر برای انتخاب این رشته سوالی دارید می توانید از مشاوران دورخیز بپرسید.😊

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرم درخواست مشاوره
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.