Search
Generic filters
نوع محتوا
همه
نوشته‌ها
اخبار
جزوات
گام به گام ها
نمونه سوالات
جزوات استخدام
محصولات

چطور معلم شویم؟ معرفی 2 راه متفاوت

هر ساله تعداد زیادی از دانش آموزان و دانشجویانی که فارغ التحصیل شده اند و به دنبال شغل می گردند به شغل معلمی روی می آورند. چرا که علاوه بر مزایای زیادی که شغل معلمی برای افراد دارد از آینده شغلی مطمئنی برخوردار است. این نکته که قبولی در دانشگاه فرهنگیان باعث می شود دانش آموزان از همان ابتدای تحصیلات دانشگاهی خود استخدام آموزش و پرورش در می آیند جذابیت این رشته را برای دانش آموزان دو چندان میکند.

یکی از سوالات متداولی که دانش آموزان و حتی برخی دانش آموختگان دانشگاه های مختلف با آن روبه رو هستند این است که چگونه میتوانم معلم شوم. در مقاله زیر به طور مفصل به سوالات چگونه میتوانم معلم شوم و چگونه میتوانم تربیت معلم قبول شوم پاسخ داده ایم.

اگر شما هم دانش آموزی هستید که می‌خواهید در آینده معلم شوید این مقاله می تواند به شما کمک کند خود را به هر آنچه برای معلم شدن نیاز دارید مجهز کنید. پس تا پایان با ما همراه باشید.

چطور معلم شویم؟

« چطور معلم شویم؟‌ » سوالی که این روزها مشاوران تحصیلی و مشاوران شغلی بسیار با آن مواجه می شوند در این مقاله می خواهیم بگوییم حتی راه معلم شدن برای کسانی که در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته نشده‌اند بسته نیست و آنها نیز می توانند از طریق آزمون استخدامی آموزش و پرورش در این مسیر قرار بگیرند. یعنی در واقع در پاسخ به سوال « چطور معلم شویم؟ » باید بگوییم برای معلم شدن دو راه وجود دارد یکی از طریق ورود به دانشگاه فرهنگیان و دیگری از طریق شرکت در آزمون استخدامی که در این مقاله به طور مفصل به هر دوی آنها می پردازیم.

 

معلم شدن از طریق دانشگاه فرهنگیان

برای دانش آموزانی که به دنبال انتخاب رشته دانشگاهی هستند که از طریق آن بتوانند به زودی مشغول به کار شوند و خیالشان از آینده شغلی شان راحت باشد، دانشگاه فرهنگیان یک انتخاب فوق العاده است.‌ چون دانش آموزان در همان ابتدای ورود به دانشگاه فرهنگیان به استخدام آموزش و پرورش در آمده و از کلیه مزایای کارمندان برخوردار می شوند.

همچنین پسرانی که وارد دانشگاه فرهنگیان می شوند بدون گذراندن دوره سربازی کارت پایان خدمت خود را دریافت می کنند. در نتیجه دانشگاه فرهنگیان می تواند یک انتخاب معقول برای دانش آموزان می باشد که می خواهند به سرعت وارد بازار کار شوند.

 

چطور معلم شویم؟

 

مزایای قبولی دانشگاه فرهنگیان چیست؟ بورس تحصیلی، معافیت سربازی و…، برای بررسی بیشتر حتما مقاله زیر را بخوانید.

پیشنهاد مطالعه  مزایای قبولی دانشگاه فرهنگیان (حقوق، سربازی و...)

 

برای ورود به دانشگاه فرهنگیان چه رشته ای در دبیرستان انتخاب کنیم؟

یکی از سوالات متداول دانش آموزان در برخورد با این مسئله که « چطور معلم شویم؟ » این است که برای ورود به دانشگاه فرهنگیان باید در دوران دبیرستان چه رشته ای را انتخاب کنیم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم شما در کنکور هر یک از رشته های انسانی، ریاضی، تجربی، هنر و زبان‌ شرکت کنید در صورت کسب کردن شرایط عمومی قبولی در دانشگاه فرهنگیان می‌توانید این دانشگاه را انتخاب کنید. تنها تفاوت رشته های مختلف دبیرستان برای ورود به دانشگاه فرهنگیان این است که دبیر رشته های مختلف می شوید.

مثلاً دانش آموزی که در رشته انسانی شرکت می کند میتواند دبیر عربی، ادبیات، دین و زندگی، مشاور و … شود. و دانش آموزی که در رشته ریاضی شرکت می کند میتواند دبیر ریاضی، فیزیک و … شود. نکته قابل توجه این است که داوطلبان هر کدام از این پنج کنکور میتوانند به عنوان آموزگار و در مقطع ابتدایی وارد دانشگاه فرهنگیان شوند.

جدول زیر برای پاسخ به سوال دانش آموزانی که میپرسند چگونه میتوانم معلم شوم و چگونه میتوانم تربیت معلم قبول شوم مناسب است.

 

گروه آزمایشی لیست رشته های ارائه شده در دانشگاه فرهنگیان
ریاضی فیزیک آموزش ابتدایی، آموزش تربيت بدنی، آموزش رياضی، آموزش فيزيک، آموزش دانش آموزان با نيازهای ويژه
علوم تجربی آموزش ابتدايی، آموزش تربيت بدنی، آموزش زيست شناسی، آموزش شيمی، آموزش علوم تجربی، آموزش دانش آموزان با نيازهای ويژه
علوم انسانی آموزش ابتدايی، آموزش الهيات، آموزش تاريخ، آموزش تربيت بدنی، آموزش جغرافيا، آموزش زبان عربی، آموزش زبان و ادبيات فارسی، آموزش علوم اجتماعی، آموزش دانش آموزان با نيازهای ويژه، آموزش مشاوره و راهنمايی
هنر آموزش هنر، آموزش ارتباط تصویری
زبان آموزش زبان انگلیسی

 

شرایط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان

ورود به دانشگاه فرهنگیان برخی شرایط عمومی و اختصاصی خاص خود را دارد یکی از مهمترین شرایط ورود به دانشگاه فرهنگیان که دانش آموزانی که می خواهند بدانند« چطور معلم شویم؟ » باید از آن اطلاع داشته باشند شرط سنی ورود به این دانشگاه است. شرایط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان تا قبل از سال ۹۲ داشتن سن کمتر از ۲۴ سال در بدو ورود به دانشگاه بود که این شرایط از سال ۹۲ تغییر کرد و به سن ۲۲ سال رسید. این شرایط مجدد در سال قبل به سن ۲۴ سال بازگشت. یعنی در واقع دانش آموزانی که تا ۱ مهر سال ورود دانشگاه سن کمتر از ۲۴ سال داشته باشد می تواند وارد دانشگاه فرهنگیان شوند.

 

شرط معدل دانشگاه فرهنگیان

یکی از نکات مهم برای دانش آموزانی که این سوال را دارند که « چطور معلم شویم؟ » این است که بدانند تنها کسب رتبه خوب و آوردن حداقل تراز لازم برای معلم شدن به شرکت در دانشگاه فرهنگیان کافی نیست بلکه باید شرط معدل برای ورود در این دانشگاه را نیز در نظر بگیرند. از کنکور سال ۹۷ به قبل حداقل معدل برای پذیرش در دانشگاه فرهنگیان کسب معدل کتبی نهایی ۱۵ بود.

اما با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری معدل از ۱۵ به ۱۴ تغییر کرد و هم اکنون نیز شرط معدل برای دانشگاه فرهنگیان داشتن حداقل معدل نهایی کتبی ۱۴ است.

 

حداقل تراز برای قبولی در دانشگاه فرهنگیان

یکی از اولین شرایط برای ورود به دانشگاه فرهنگیان و به اصطلاح مجاز به انتخاب دانشگاه فرهنگیان شدن کسب حداقل تراز ۶۵۰۰ در کنکور سراسری است. دانش آموزانی که تراز آنها کمتر از ۶۵۰۰ باشد مجاز به انتخاب دانشگاه فرهنگیان در انتخاب رشته خود نیستند اما این به این معنی نیست که همه دانش آموزانی که حداقل تراز گفته شده را کسب کردند دعوت به مصاحبه می شوند و یا در دانشگاه پذیرفته میشوند.

بلکه لازم است بر اساس فرم انتخاب رشته و رتبه کسب شده در سازمان سنجش دعوت به مصاحبه شدن آنها مشخص گردد و قبولی نهایی مبنی بر قبولی در مصاحبه آنها است.

 

پیشنهاد مطالعه  انتخاب رشته های نیمه متمرکز (فرهنگیان و ...) چگونه است؟

 

ورود به معلمی از طریق آزمون استخدامی

به افرادی که شرایط ورود به دانشگاه فرهنگیان را ندارند میپرسند« چطور معلم شویم؟ » باید بگوییم برای معلم شدن به غیر از تحصیل در دانشگاه فرهنگیان یک راه دیگر نیز وجود دارد و آن شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش است. متقاضیان شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش میتوانند هر ساله طبق اطلاعیه سازمان سنجش و آموزش کشور در آزمون استخدامی این دستگاه شرکت کنند و در صورت قبولی وارد مصاحبه شوند.

 

آزمون استخدامی آموزش و پرورش

 

ماده ۲۸آموزش و پرورش چیست؟

برمبنای ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، آموزش و پرورش می تواند در صورتی که امکان تامین بخشی از نیاز های رشته‌هایی كه امكان توسعه آن ازطریق «واحد دانشگاهی» وجود نداشته باشد، با توجه به رعایت ضوابط و مقررات آموزش و پرورش از میان دانش‌ آموختگان سایر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و دانشگاه های سراسر كشور و حوزه‌های علمیه، با شرط گذراندن حداقل دوره یكساله مهارت آموزی در «دانشگاه فرهنگیان» بلا مانع است.

بنابراین ماده وزارت آموزش و پرورش بخشی از نیروهای خود را از طریق آزمون استخدامی تامین می کند. افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی و مصاحبه بعد از گذراندن یک دوره یک ساله در دانشگاه فرهنگیان میتوانند مشغول به کار شوند.

 

دانش آموختگان چه رشته هایی میتوانند در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنند؟

آزمون استخدامی آموزش و پرورش برای رشته های مختلف برگزار می شود داوطلبان می‌توانند با توجه به رشته خود و اعلام نیاز منطقه که قصد دارند در آن ثبت نام کنند لیست رشته های مورد پذیرش آموزش و پرورش مطلع شوند. این لیست هر ساله میتواند متفاوت از سال قبل باشد. در اینجا یک نمونه از جدول رشته های مورد نیاز استخدامی آموزش و پرورش را آورده ایم.

 

شغل رشته های مورد نیاز جهت استخدام
دبیر ریاضی دبیری ریاضی (لیسانس، فوق لیسانس) – ریاضی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – آمار کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیر تربیت بدنی معلم تربیت بدنی و علوم ورزشی (لیسانس، فوق لیسانس) – تربیت بدنی و علوم ورزشی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیر زبان و ادبیات انگلیسی دبیری زبان انگلیسی (لیسانس، فوق لیسانس) – زبان انگلیسی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیر ادبیات فارسی دبیری ادبیات فارسی (لیسانس، فوق لیسانس)، زبان و ادبیات فارسی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس)
آموزگاری ابتدایی (ابتدایی) آموزش ابتدایی (لیسانس، فوق لیسانس) – برنامه ریزی درسی (لیسانس، فوق لیسانس) – علوم تربیتی (لیسانس، فوق لیسانس) – فلسفه تعلیم و تربیت (لیسانس، فوق لیسانس) – مشاوره و راهنمایی (لیسانس، فوق لیسانس) – روانشناسی کلیه گرایش ها به جز روانشناسی صنعتی (لیسانس، فوق لیسانس)
آموزگاری ابتدایی (استثنایی) روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی (لیسانس، فوق لیسانس) – روانشناسی تربیتی گرایش کودکان استثنایی (لیسانس، فوق لیسانس) – علوم تربیتی گرایش استثنایی (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیر شیمی شیمی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – دبیری شیمی (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیر علوم تجربی زیست شناسی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – شیمی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – فیزیک کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – دبیر علوم تجربی (لیسانس، فوق لیسانس) – دبیری زیست شناسی (لیسانس، فوق لیسانس) – دبیری فیزیک (لیسانس، فوق لیسانس) – دبیری شیمی (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیر عربی زبان و ادبیات عرب (لیسانس، فوق لیسانس) – تحصیلات حوزوی سطح 2 – تحصیلات حوزوی سطح 3 – دبیری زبان و ادبیات عرب (لیسانس، فوق لیسانس) – دبیری دینی و عربی (لیسانس، فوق لیسانس) – ادبیات عرب (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیر زیست شناسی آموزش علوم تجربی (لیسانس، فوق لیسانس) – زیست شناسی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – میکروبیولوژی (لیسانس، فوق لیسانس) – دبیری زیست شناسی (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیر فیزیک فیزیک کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – دبیری فیزیک (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیر علوم اجتماعی جامعه شناسی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – علوم اجتماعی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – علوم ارتباطات اجتماعی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – مردم شناسی (لیسانس، فوق لیسانس) – دبیری علوم اجتماعی (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیری اقتصاد برنامه ریزی سیستم های اقتصادی (لیسانس، فوق لیسانس) – علوم اقتصادی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیری جغرافیا (زمین شناسی) علوم زمین (لیسانس، فوق لیسانس) – زمین شناسی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – جغرافیا کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیری جغرافیا (جغرافیا) دبیری جغرافیا (لیسانس، فوق لیسانس) – جغرافیا کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – علوم زمین شناسی (لیسانس، فوق لیسانس) – ژئوفیزیک کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیری تاریخ تاریخ کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – تاریخ انقلاب اسلامی (لیسانس، فوق لیسانس) – دبیری تاریخ (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیری هنر ارتباط تصویری (لیسانس، فوق لیسانس) – تصویرسازی (لیسانس، فوق لیسانس) – معماری (لیسانس، فوق لیسانس) – معماری منظر (لیسانس، فوق لیسانس) – نقاشی (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیری حرفه و فن (کار و فناوری) مهندسی مکانیک کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی مواد کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس)
مراقب سلامت بهداشت عمومی (لیسانس، فوق لیسانس) – بهداشت محیط (لیسانس، فوق لیسانس) – بهداشت مدارس (لیسانس، فوق لیسانس) – پرستاری (لیسانس، فوق لیسانس) – تغذیه (لیسانس، فوق لیسانس) – مامایی (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیری معارف اسلامی(معارف اسلامی) تحصیلات حوزوی سطح 2 (لیسانس) – تحصیلات حوزوی سطح 3 (فوق لیسانس) – دبیری دینی و عربی (لیسانس، فوق لیسانس) – دبیری الهیات و معارف اسلامی (لیسانس، فوق لیسانس) – درجه تخصصی 2 – حافظ ممتاز قرآن (لیسانس، فوق لیسانس) – درجه تخصصی 3 – حافظ ممتاز قرآن (لیسانس، فوق لیسانس) – الهیات و معارف اسلامی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس)
مشاور واحد آموزشی روانشناسی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – مشاوره کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس)
مربی امور تربیتی مدارس الهیات و معارف اسلامی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – روانشناسی (لیسانس، فوق لیسانس) – تحصیلات حوزوی سطح 2 – تحصیلات حوزوی سطح 3 – علوم تربیتی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – علوم قرآنی (لیسانس، فوق لیسانس) – درجه تخصصی 2 – حافظ ممتاز قرآن (لیسانس، فوق لیسانس) – درجه تخصصی 3 – حافظ ممتاز قرآن (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز الکتروتکنیک(مکاترونیک) مهندسی برق کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – مکاترونیک (فوق لیسانس) – مهندسی مکانیک کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز الکتروتکنیک(الکتروتکنیک) مهندسی برق گرایش قدرت (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی برق گرایش کنترل (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی برق گرایش قدرت و کنترل (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی کنترل (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی برق قدرت (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز حسابداری حسابداری کلیه گرایش ها (لیسان، فوق لیسانس)
هنرآموز (استادکار) چاپ کاردانی چاپ (فوق دیپلم)
هنرآموز چاپ مهندسی چاپ (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز سرامیک مهندسی سرامیک کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز ساخت و تولید(ساخت و تولید) مهندسی قالب سازی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی ساخت و تولید (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی ماشین ابزار (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی ساخت و تولید (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز ساخت و تولید(ماشین ابزار) مهندسی قالب سازی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی ساخت و تولید (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی ساخت و تولید ماشین ابزار (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی ساخت و تولید قالب سازی (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز صنایع چوب چوب شناسی و صنایع چوب (لیسانس، فوق لیسانس) – سازه های چوبی (لیسانس، فوق لیسانس) – صنایع چوب (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی صنایع چوب گرایش صنایع چوب (لیسانس، فوق لیسانس) – کارشناسی سازه های چوبی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی صنایع مبلمان (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی صنایع چوب و کاغذ (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی سازه های چوبی (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز ساختمان مهندسی تکنولوژی گرایش ساختمان (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی ساختمان (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی عمران گرایش عمران (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی اجرایی عمران (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی معماری و شهرسازی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی عمران گرایش عمران (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی فناوری عمران گرایش ساختمان سازی (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز کامپیوتر مهندسی کامپیوتر کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز گرافیک (انیمیشن) تلویزیون و هنرهای دیجیتالی (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز طراحی و دوخت طراحی و دوخت (لیسانس، فوق لیسانس) – طراحی لباس و خیاطی (لیسانس، فوق لیسانس) – طراحی پوشاک (لیسانس، فوق لیسانس) – تکنولوژی طراحی و دوخت (لیسانس، فوق لیسانس) – طراحی لباس (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز متالورژی مهندسی متالورژی ریخته گری (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی متالورژی ذوب فلزات (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی مواد و متالورژی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی متالورژی گرایش متالورژی عمومی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی متالورژی گرایش مواد (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی متالورژی گرایش آهن و فولاد (لیسانس، فوق لیسانس) – انتخاب و شناسایی مواد-مدلسازی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی متالورژی گرایش ذوب فلزات (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز مکانیک خودرو مکانیک خودرو (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی مهندسی خودرو (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی خودرو (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز ماشین های کشاورزی تکنولوژی ماشین های کشاورزی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی ماشین های کشاورزی (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز گرافیک (گرافیک) ارتباط تصویری (لیسانس، فوق لیسانس) – گرافیک (لیسانس، فوق لیسانس) – ارتباط تصویری و گرافیک (لیسانس، فوق لیسانس) – گرافیک (آموزش گرافیک) (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز نقشه کشی عمومی(معماری) علمی کاربردی معماری (لیسانس، فوق لیسانس) – معماری داخلی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی معماری (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی معماری گرایش شهرسازی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی معماری (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز (استادکار طراحی و دوخت) کاردانی فنی طراحی و دوخت (فوق دیپلم) – کاردانی فنی طراحی پوشاک (فوق دیپلم) – کاردانی فنی لباس و خیاطی (فوق دیپلم)
هنرآموز ناوبری مهندسی دریا گرایش دریانوردی (لیسانس، فوق لیسانس) – ناوبری (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی دریانوردی (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز نساجی مهندسی نساجی کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی صنایع نساجی (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز مکانیک موتورهای دریایی مکانیک موتورهای دریایی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی مکانیک کشتی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی دریا گرایش کشتی سازی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی دریا و کشتی سازی (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز الکترونیک مهندسی برق گرایش مخابرات (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی علمی کاربردی برق الکترونیک (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی الکترونیک کلیه گرایش ها (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تکنولوژی برق گرایش الکترونیک، مخابرات (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز صنایع دستی علمی کاربردی صنایع دستی (لیسانس، فوق لیسانس) – صنایع دستی گرایش های فرش، چوب، فلز، سفال و شیشه (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز امور دامی دامپروری (لیسانس، فوق لیسانس) – دامپزشکی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی تولیدات دامی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی علوم دامی (لیسانس، فوق لیسانس)
هنرآموز (استادکار صنایع فلزی) صنایع فلزی گرایش صنایع فلزی (فوق دیپلم) – صنایع فلزی گرایش جوشکاری (فوق دیپلم)
هنرآموز صنایع غذایی مهندسی علوم و صنایع غذایی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی کشاورزی صنایع غذایی (لیسانس، فوق لیسانس) – مهندسی ماشین های صنایع غذایی (لیسانس، فوق لیسانس

 

چگونه معلم دبستان شوم؟

یکی از شغل های جذاب و پرطرفدار برای کسانی که به کار با کودکان علاقه مندند معلمی مقطع دبستان است. برای افرادی که تمایل دارند به عنوان معلم ابتدایی یا دبستان مشغول به کار شوند دو راه وجود دارد؛ یکی از این راه ها تحصیل در رشته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان است که هرساله از بین دانش اموزان شاخه نظری تعدادی در این رشته پذیرفته میشوند، راه دیگر قبولی در آزمون استخدامی و  ماده 28 است، رشته های تحصیلی مرتبط با آموزگاری شامل علوم تربیتی، کلیه گرایش های روانشناسی، مشاوره و … میباشند.

 

مصاحبه

علاوه بر همه شرایطی که برای ورود به آموزش و پرورش از طریق دانشگاه فرهنگیان از طریق آزمون استخدامی ذکر کردیم باید به این نکته مهم اشاره کنیم که پس از قبولی در کنکور و آزمون استخدامی تعدادی از داوطلبین از طرف سازمان سنجش دعوت به مصاحبه می شوند. جلسه مصاحبه به دو بخش مصاحبه اعتقادی و اختصاصی تقسیم می شود که در مورد مسائل مختلفی از داوطلب سوال می پرسند. بدین ترتیب داوطلبانی که در مصاحبه قبول شوند پذیرفته شدگان نهایی آموزش و پرورش هستند.

 

 

مصاحبه شرط اصلی پذیرش

 

جمع‌بندی

در این مقاله به طور مفصل به سوال همیشگی « چطور معلم شویم؟ » پاسخ دادیم. و همه شرایط لازم برای ورود به دانشگاه فرهنگیان و استخدام از طریق ماده ۲۸ را نیز بیان کردیم. در پایان در مورد مصاحبه و نحوه برگزاری آن نیز توضیح دادیم. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر داوطلبان جدول رشته های مورد نیاز آموزش و پرورش را ترسیم کردیم.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
قبل از اینکه بری ...

همونطوری که می‌دونی دورخیز بهترین خدمات مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی برای کنکور رو ارائه می‌کنه و حتی برای شروع جلسه اول کاملا رایگانه، پس چرا اطلاعات خودت رو برامون توی فرم نمیزنی که باهات تماس بگیریم و بتونیم توی مسیری که داری کمکت کنیم ؟ 😊

تماس با ما
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.