Search
Generic filters
نوع محتوا
همه
نوشته‌ها
اخبار
جزوات
گام به گام ها
نمونه سوالات
جزوات استخدام
محصولات

روش مطالعه جغرافیا کنکور 1404

 کنکور سال‌های اخیر فقط شامل دروس تخصصی می‌شود و این باعث می‌شود که تمرکز ما بر این درس بالاتر رفته و بیشتر برای یادگیری و تسلط بر آن‌ها تلاش کنیم.

جغرافیا یکی از دروس تخصصی انسانی است که در هر سه پایه کتاب درسی دارد و در کنکور در کنار تاریخ باید به سوالات آن پاسخ داده و درصد موردنیاز از آن را بگیریم تا رتبه‌ی خوبی را به دست بیاوریم. برای رسیدن به هدف باید بهترین روش مطالعه جغرافیا برای کنکور را بدانیم.

اگر سوال شما این است که چطور درس جغرافیا را مطالعه کنیم؟ پس این مقاله برای شماست! در این مقاله ما قصد داریم با روش مطالعه جغرافیا برای کنکور، اهمیت این درس و بهترین منابع موجود آن آشنا شویم؛ پس همراه ما باشید.😊

میزان تاثیر جغرافیا در کنکور

در دفترچه‌ی دوم کنکور سراسری که مختص داوطلبان کنکور انسانی است، 25 سوال با عنوان تاریخ و جغرافیا قرار دارد. 13 سوال از درس تاریخ و 12 سوال از درس جغرافیا این 25 تست را تشکیل می‌دهد.

ضریب تست‌های مجموعه‌ی تاریخ و جغرافیا 5 است که از سومین ضرایب مهم کنکور انسانی است. این اطلاعات نشان‌دهنده‌ی اهمیت داشتن بهترین روش مطالعه جغرافیا برای رسیدن به بهترین نتیجه در کنکور است.
یادتان باشد که نمرات امتحان نهایی شما هم تاثیر مستقیمی در نتیجه‌ی کنکور دارند و سرنوشت رتبه‌ی شما را رقم می‌زنند. پس نباید از آمادگی برای این امتحانات هم غافل بشوید. برای اینکه در این زمنبه بیشتر بدانید، مطالعه‌ی مقاله روش مطالعه امتحانات نهایی را فراموش نکنید!
ضریب و تعداد تست جغرافیا در کنکور

 

روش مطالعه جغرافیا مخصوص رتبه برترها

روش مطالعه جغرافیا برای کنکور اندکی با سایر دروس رشته انسانی متفاوت است. سایر دروس عموما یا از مباحث حفظی تشکیل میشوند یا مفهومی اما درس جغرافیا همزمان در تمامی مباحث هر دو مدل مطالب را در دل خود جای داده است. به همین دلیل خواندن جغرافیا برای کنکور باید با روش های اصولی و تایید شده باشد تا به بهترین نتیجه ممکن ختم شود. حال در ادامه قصد داریم به معرفی بهترین روش مطالعه جغرافیا کنکور بپردازیم:

از کتاب درسی غافل نشوید

منبع اولیه و اصلی ما در کنکور همیشه کتاب درسی است. در مطالعه ابتدا باید بر تمام مباحث دروس کتاب درسی مسلط شوید و بعد به سراغ درسنامه کنکوری و تست بروید. بدون خواندن کتاب درسی شما مطالب پایه‌ای را نخوانده و در روند مطالعه‌ی آن‌ها قرار نگرفته‌اید، پس مطالعه‌ی کنکوری و فهم نکات و زدن تست برایتان سخت خواهد بود.

کتاب درسی ابتدا تمامی موارد مورد نیاز اولیه را می‌دهد و بعد از آن باید به سراغ نکات کنکوری و تست و تمرین جدای از کتاب بروید. اما برای درسی مثل جغرافیا، همان کتاب درسی با تصاویر، جداول، نمودارها، کادر نکات، توضیحات مهم و… منبع خوبی به شمار می‌آید.

مطالب را دسته‌بندی کنید

تعدادی از دانش آموزان سعی می کنند که درس جغرافیا را حفظ کنند، این کار باعث می شود که این درس برای آنها دشوارتر به نظر بیاید. به جای حفظ کردن بدون تحلیل، سعی کنید در خواندن جغرافیا برای کنکور، بین مطالب درس جغرافیا رابطه همبستگی به وجود آورید و تمامی موارد را برای خود دسته بندی کنید. بین عوامل و پدیده های طبیعی، اقتصادی، انسانی یا فرهنگی رابطه علت و معلولی برقرار کنید و آنها را در ذهن خود طبقه بندی کنید.

از آنجایی که اساس علم جغرافیا بر مبنای رابطه علت و معلولی است، با طبقه بندی مطالب میتوان به راحتی مباحث مربوط به جغرافیا را آموخت و فراموشی مطالب را به حداقل رساند.

روش نقشه ذهنی برای مطالعه جغرافیا

 

از حافظه تصویری کمک بگیرید

برای خواندن جغرافیا برای کنکور میتوان از روش نقشه ذهنی به عنوان یکی از بهترین روش ها نام برد. در روش نقشه ذهنی یا همان Mind Map شما یک ترسیم بصری از هرآنچه مطالعه کردید روی کاغذ ثبت میکنید و به کمک آن علاوه بر مطالعه دقیق تر و فهم بهتر از فراموشی نیز جلوگیری میکنید. در روش نقشه ذهنی شما باید یک ایده اصلی یا یک عنوان کلیدی را در نظر بگیرید سپس با رسم نمودار های درختی زیر شاخه های فرعی و سایر ایده های اصلی مرتبط به آن را بهم وصل میکنید.

از جداول مقایسه‌ای استفاده کنید

از سری روش های مطالعه جغرافیا خلاصه ­نویسی مطالب است. البته برای خلاصه نویسی درس جغرافیا احتیاج به طبقه بندی مطالب هم دارید. ابتدا طبق روش های گفته شده خلاصه نویسی کنید، سپس خلاصه برداری­ های خود را دسته بندی کنید. مثلاً یک صفحه را به رودخانه­ ها، یک صفحه برای صحراها، یک صفحه برای رشته کوه ها و … اختصاص دهید.در کنار خلاصه نویسی، مطالب جفرافیا را جدول بندی کنید.

جدول بندی به درک تفاوت و شباهت های پدیده ها کمک می کند. همین کار باعث می شود تا به راحتی به تفاوت ها پی ببرید و مطالب را باهم اشتباه نکنید. به عبارتی می توانید بعد از مطالعه هر درس، برای دسته بندی شدن مطالب در ذهنتان، یک خلاصه به زبان خود بنویسید و بعد از تمام شدن هر فصل، دسته بندی ها و خلاصه های خود را به کل فصل تعمیم بدهید.

پیشنهاد مطالعه  روش مطالعه تاریخ برای کنکور

به جزئیات دروس توجه کنید

به نقشه ها و تصاویر موجود در کتاب توجه کنید. حالا شاید بپرسید چگونه نکات نقشه ها و عکس ها را به خاطر بسپاریم. برای شما توضیح می دهیم. شما باید سعی کنید به تصاویر و نقشه ها هم مانند متن درس نگاه کنید. یعنی در زمان خواندن جغرافیا برای کنکور، سعی کنید نکات آن را پیدا کنید، با علامت گذاری آن ها را برای خود مشخص تر کنید، آنها را دسته بندی کنید و در نهایت به خاطر بسپارید. توجه به تصاویر و نقشه ها به یادگیری بهتر شما کمک می کند. همچنین این قسمت در کنکور و امتحانات نهایی بسیار مهم است.

مطالب را تجزیه و تحلیل کنید

از متن دروس ساده نگذرید. نکات مهمی درون برخی از تعاریف و بررسی‌ها وجود دارد که باید آن‌ها را با دقت متوجه بشوید. برای این کار باید برخی از مفاهیم اصلی و اساسی را تجزیه کنید تا بتوانید تمامی سوالات مربوط به آن‌ها را به درستی پاسخ بدهید.

یکی از موارد مهمی که باید به آن دقت کنید روابط علت و معلولی است که در این درس زیاد با آن برخورد خواهید کرد. با درک آن‌ها متوجه نکته‌ی اصلی شده و پاسخ به سوالات برایتان ساده می‌شود.

اهمیت جزئیات دروس جغرافیا

 

مرور و تکرار را فراموش نکنید

سعی کنید جغرافیا را در طی سال مطالعه کنید. زیرا مطالعه حجم زیاد از درس جغرافیا و به خاطر سپردن حجم بالای مطالب و جزئیات آن ها در مدت زمان کوتاه عملاً امکان پذیر نیست  و امکان فراموشی مطالب این درس به شدت بالاست. در واقع با مطالعه منظم و مرورهای به موقع در بازه های زمانی مشخص، می توانید در این درس کاملاً مسلط شوید. پس حتماً مرور را برای این درس جدی بگیرید و سعی کنید در کنار مرور های به موقع، بعد از پایان هر درس، همان درس و درس قبلی را در ذهن خود مرور و بازیابی کنید.

برای این که بتوانید روش مطالعه جغرافیا برای کنکور را درست انجام بدهید، حتما و حتما باید منابع کنکوری قوی و خوبی را در برنامه‌ی مطالعاتی خود داشته باشید. برای آگاهی از بهترین منابع برای این درس، مقاله‌‎ی بهترین منابع جغرافیا را بخوانید!

 

نکات مهم بهترین روش مطالعه جغرافیا کنکور

چند نکته‌ی مهم دریاره‌ی روش مطالعه جغرافیا کنکور 1404 وجود دارد که باید به آن‌ها دقت کنید:

  1. از داشتن منبع تست و آزمون برای سطح خودتان غافل نشوید. تمرین و تکرار با این منابع شما را به هدف‌تان می‌رساند.
  2. درصد بالایی از جغرافیا مربوط به تصاویر، جداول، نمودارها و جرئیات این چنینی هستند. اصلا از آن‌ها ساده نگذرید.
  3. بودجه‌بندی را حتما مطالعه کنید. دروس تست‌خیز و مهم را براساس آن شناسایی کنید و حداقل تستی را که می‌توانید بزنید را تضمین کنید.
  4. یادتان نرود که این درس در کنکور مکمل تاریخ است و باید هر دو را باهم برای گرفتن درصد بالا درنظر بگیرید.

در نهایت برای اینکه بتوانید از مطالعه‌ی کنکوری خود نتیجه‌ی درست و خوبی بگیرید، باید یک مشاور حرفه‌ای را در کنار خود داشته باشید تا برنامه‌ریزی درستی برای شما انجام بدهد. برای اطلاع از این موضوع حتما سری به مقاله‌ی مشاوره کنکور انسانی بزنید!

اهمیت کتاب درسی در مطالعه جغرافیا کنکور

 

خلاصه مقاله

در این مطلب سعی کردیم به بهترین شیوه ممکن روش مطالعه جغرافیا را برای شما شرح دهیم. با روش هایی مثل طبقه بندی مطالب، خلاصه نویسی و استفاده از جداول و نقشه ها آشنا شدیم. همچنین در این مورد صحبت کردیم که در حین خواندن جغرافیا برای کنکور باید مراقب آفت فراموشی نیز باشیم؛ بهترین منابع جغرافیا را به صورت کلی معرفی کریم و با Mind Map نیز آشنا شدیم. امیدواریم بعد از مطالعه این مطلب بتوانید در درس جغرافیا رشته انسانی بهترین روش مطالعه را پیدا کنید و به بهترین نتیجه ممکن در کنکور و امتحانات نهایی در این درس دست پیدا کنید.

یادتان باشد که داشتن مشاوره کنکور در سال کنکور، به شما کمک می‌کند تا بهتر بتوانید به نتیجه‌ی دلخواه خود برسید. دورخیز منتظر همراهی شما در این سال و رساندن شما به موفقیت است!

نکته‌ی مهم: اگر هنوز ابهام و سوالی دارید حتما در بخش نظرات مطرح کنید تا مشاوران دورخیز پاسخ شما را بدهند.

سوالات متداول

  1. ضریب و تعداد سوالات درس جغرافیا در کنکور چقدر هستند؟

    12 سوال برای جغرافیا از مجموعه‌ی 25 تستی تاریخ و جفرافیا کنکور است که ضریب 5 دارد.

  2. آیا بودجه‌بندی تاثیری در روش مطالعه جغرافیا کنکور دارد؟

    البته. با دانستن بودجه‌بندی می‌دانید که باید چه مباحثی را در اولویت مطالعه قرار بدهید و کدام دروس تست‌خیز هستند و در نهایت بهترین روش مطالعه جغرافیا را داشته باشید.

  3. داشتن منبع تست و درسنامه کنکور در روش مطالعه جغرافیا کنکور ضرورت دارد؟

    داشتن منبع کنکوری از مهم‌ترین موارد برنامه‌ریزی درسی است. بدون منبع درسنامه و تست قوی نمی‌توانید روش مطالعه جغرافیا کنکور را عملی کنید.

اشتراک در
اطلاع از
4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مریم
4 سال قبل

واقعا مطالب سایتتون عااالین تا به حال چنین سایت خوبی ندیدم اجرکم عندالله ان شاءالله 🌹🌹🌹

فرزانه
4 سال قبل

از قسمت هایی ک در ابتدای کتاب ممنوع کرده هم در کنکور سوال میاد؟؟؟؟؟؟

مهندس مسعود کریمی
پاسخ به  فرزانه
4 سال قبل

سلام. معمولاً از این بخش ها سوال مطرح نمیشه

shahin
4 سال قبل

خلاصه نویسی برا همچین درس حفظی از واجبات هس
و الا نمیشه جمع بندی کرد

قبل از اینکه بری ...

همونطوری که می‌دونی دورخیز بهترین خدمات مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی برای کنکور رو ارائه می‌کنه و حتی برای شروع جلسه اول کاملا رایگانه، پس چرا اطلاعات خودت رو برامون توی فرم نمیزنی که باهات تماس بگیریم و بتونیم توی مسیری که داری کمکت کنیم ؟ 😊

تماس با ما
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.