کارنامه اولیه کنکور سراسری معمولاً حدود یک ماه بعد از برگزاری کنکور ، در سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org قرار می گیرد. در این مقاله برای شما توضیح می دهیم هر کدام از جدول های کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 چه معنایی می دهند.
در این مقاله به موارد زیر می پردازیم:
- انواع کارنامه کنکور سراسری و توضیحات هر کدام
- بررسی دقیق و موشکافانه هر بخش از کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور
- توضیح هر کدام از رتبه های درج شده در کارنامه کنکور سراسری
- مشخص کردن کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزاد
برای انتخاب رشته ای درست، باید کارنامه خود را دقیق بررسی کنید و توضیحات جدول ها را از قبل مطالعه کرده باشید. پس تا آخر همراه ما باشید و این مقاله را با دقت بخوانید.🧐
انواع کارنامه کنکور سراسری
برای داوطلبانی که در آزمون سراسری نوبت دوم امسال شرکت نمودند سه کارنامه صادر می شود:
- کارنامه اولیه کنکور سراسری: کارنامه اولیه کنکور سراسری 1403 شامل درصد دروس اختصاصی کنکور داوطلب می باشد.
- کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور سراسری: کارنامه ملاک انتخاب رشته شامل رتبه و تراز کل داوطلب است که میانگین وزنی تراز سابقه تحصیلی و کنکور اختصاصی می باشد.
- کارنامه نهایی: کارنامه نهایی به داوطلب نشان می دهد آیا در رشته های انتخابی قبول شده یا خیر.
کارنامه نهایی اعلام نتایج کنکور سراسری سال 1403، به محض منتشر شدن در این قسمت اطلاع رسانی خواهد شد.
بررسی بخش های مختلف کارنامه
اطلاعات شخصی
اولین موردی که در کارنامه اولیه کنکور سراسری مشاهده می کنید بخش یک است که مربوط به اطلاعات شخصی مثل کدملی، نام و نام خانوادگی، جنسیت و تاریخ تولد می باشد. در صورت مغایرت باید حتما به سازمان سنجش اطلاع دهید.
سهمیه
نوع سهمیه شما در قسمت 2 کارنامه کنکور سراسری نمایش داده می شود. هر داوطلب در زمان ثبت نام کنکور ، می تواند متناسب با شرایط خود ، یکی از سهمیه ها را انتخاب کند. داوطلبانی که سهمیه خاص ( مانند خانواده شهدا و جانبازان و ایثارگران ) ندارند ، مشمول سهمیه مناطق ( 1 تا 3 ) می شوند.
اطلاعات تحصیلی
در ردیف بعد یعنی بخش سه، اطلاعات تحصیلی شما مانند محل اخذ مدرک هر سه پایه و کد سابقه تحصیلی نمایش داده می شود. کد سابقه تحصیلی ، کدی 19 رقمی می باشد که از سایت پنجره واحد خدمات الکترونیکی وزارت آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir قابل دریافت است.
اهمیت محل اخذ مدرک
در رشته هایی همانند فرهنگیان که سهمیه ها به صورت شهرستانی است محل اخذ مدرک بسیار حائز اهمیت می باشد، به طور کلی این سه مورد سهمیه منطقه ای داوطلب را مشخص میکند.
وضعیت بومی داوطلب
علاوه بر سهمیه ، بومی گزینی نیز در انتخاب رشته کنکور سراسری 1403، تاثیرگذار است. نحوه گزینش بسیاری از رشته ها با اولویت بومی گزینی است. به این معنا که شانس قبولی شما در استان خودتان بیشتر از داوطلب دیگری با رتبه مشابه ولی از استان دیگری است. در بخش 4 استان، قطب و ناحیه بومی داوطلب مشخص شده است.
وضعیت مجاز به انتخاب رشته در کارنامه کنکور سراسری 1403
در قسمت 5 می توانید مشاهده کنید که در کدام دانشگاه ها مجاز به انتخاب رشته شده اید. در صورتی که رتبه لازم را کسب کرده باشید ، وضعیت مجاز نمایش داده می شود. توجه داشته باشید که انتخاب رشته های پذیرش دانشجو بر اساس سابقه تحصیلی با رشته های با آزمون در یک فرم انجام می پذیرد.
پذیرش در رشته های صرفا بر اساس سوابق تحصیلی
بعضی از این رشته محل ها صرفا برای فرهنگیان ارائه شده است. سایر کد رشته محل ها شامل تمام داوطلبان می شود. شما می توانید صرفا بر اساس معدل کتبی دیپلم خود در این رشته ها تحصیل کنید.
دوره های روزانه و نوبت دوم ( شبانه )
داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در دوره روزانه و شبانه می توانند هر کدام از رشته محل های روزانه و شبانه در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری را در فرم انتخاب رشته خود وارد کنند. تحصیل در دوره روزانه رایگان است ؛ ولی در دوره شبانه خیر. در دوره شبانه دانشگاه هیچ تعهدی نسبت به تأمین مسکن ، خوابگاه ، وام تحصیلی و سایر امور رفاهی دانشجویان ندارد.
دوره های مجازی ، پردیس های خودگردان و مازاد
تمامی داوطلبان کنکور سراسری ، مجاز به انتخاب رشته دوره های مجازی ، پردیس های خودگردان و مازاد هستند.
پیام نور و غیرانتفاعی
تمام داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی هستند. تنها شرط انتخاب رشته برای این دو دانشگاه صرفاً خرید کارت اعتباری در زمان ثبت نام اولیه کنکور سراسری 1403 می باشد. در صورتی که کارت اعتباری مربوط به آن را خریده باشید می توانید رشته محل های مربوط به این دانشگاه ها را هم در فرم انتخاب رشته خود وارد کنید.
پذیرش در رشته های با آزمون ( پذیرش بر اساس آزمون و سابقه تحصیلی)
در بخش 6 گروه آزمایشی که داوطلب شرکت نموده به همراه انتخاب های مجاز نمایش داده میشود. اگر داوطلب در گروه آزمایشی دیگری مانند زبان خارجی یا هنر شرکت کرده باشد در این قسمت سطر هایی مختص به آن گروه آزمایشی اضافه شده و انتخاب های مجاز داوطلب مشخص میشود.
دانشگاه آزاد اسلامی (بجز 4 رشته)
اگر داوطلب عنوان مجاز را در این بخش مشاهده کند به این معنی است که میتواند تمام رشته های دانشگاه آزاد اسلامی را به جز 4 رشته اصلی انتخاب نماید و انتخاب 4 مورد باقیمانده به صورت جداگانه می باشد.
داوطلب می تواند رشته های پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی و دامپزشکی را که توسط سازمان سنجش پذیرش می شوند در انتخاب های خود بر اساس دفترچه راهنمای انتخاب رشته سازمان سنجش و آزموزش کشور انتخاب نماید.
دانشگاه فرهنگیان ( مراکز تربیت معلم سابق ) و دانشگاه شهید رجایی
داوطلبانی که در آزمون سراسری ، تراز بالای 7000 کسب کنند و سایر شرایط را هم داشته باشند مجاز به انتخاب رشته دانشگاه های فرهنگیان و شهید رجایی می شوند. سایر شرایط عبارت اند از : داشتن حداکثر 24 سال در زمان ورود به دانشگاه ، سلامتی کامل ، بومی بودن در کد رشته انتخابی و معدل کل بالای 14 در دوره متوسطه. در سال گذشته حداقل تراز 6500 بود که امسال به 7000 تغییر یافته است.
بهیاری
در کنکور سراسری، سهمیههایی که تأثیر موثری در امتیازدهی دارند، شامل سهمیه ایثارگران (که با دریافت کد 12 رقمی ایثارگری قابل اثبات است)، سهمیه مناطق، سهمیه خانواده شهدا، سهمیه رزمندگان و سهمیه بهیاران است. آخرین تغییرات دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور سراسری نیز به داوطلبان کنکور تجربی این امکان را میدهد که در صورت برخورداری از شرایط لازم، از سهمیه بهیاران در کنکور سراسری استفاده کنند.
نمرات کل در کارنامه کنکور سراسری 1403
در نهایت در جدول 7 نمره کل کنکور، سابقه تحصیلی و نهایی داوطلب قابل مشاهده است. نمره کل نهایی میانگین وزنی نمره کل آزمون اختصاصی کنکور و نمره کل سابقه تحصیلی می باشد.
در این بخش رتبه فرد در موارد زیر نوشته شده است:
- بخش X: نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور): این نمره مختص به نمره آزمون کنکور می باشد و میانگین وزنی نمرات تراز شده دروس اختصاصی مطرح شده در کنکور است.
- بخش Y: نمره کل سابقه تحصیلی (آموزش پرورش): این نمره در واقع نتایج امتحانات کتبی نهایی است که پس از ترازبندی، با توجه به دستورالعملهای اعلام شده توسط سازمان سنجش، به عنوان نمره کل سوابق تحصیلی محسوب میشوند.
- بخش Z: نمره کل نهایی: ترکیب نمره کل آزمون و نمره کل سابقه تحصیلی در مجموع نمره کل نهایی را به وجود می آورد که ملاک انتخاب رشته کنکور می باشد.
رتبه کل در سهمیه و آخرین رتبه مجاز شده در دوره های روزانه و نوبت دوم در هر گروه آزمایشی
رتبه در سهمیه منطقه (A1)
پیش از این گفتیم که رتبه در منطقه برای همه داوطلبان وجود دارد و بر اساس منطقه 1 ، 2 و 3 سهمیه های متفاوتی به آنها تعلق می گیرد.
رتبه کل در سهمیه نهایی (A2)
اگر داوطلب سهمیه به غیر از سهمیه منطقه ای داشته باشد (شامل سهمیه ایثارگران، سهمیه مناطق، سهمیه خانواده شهدا، سهمیه رزمندگان و سهمیه بهیاران) در این قسمت تاثیر داده میشود. توجه داشته باشید که ملاک انتخاب رشته رتبه کل در سهمیه نهایی می باشد. برای داوطلبان بدون سهمیه ایثارگران، رتبه کل در سهمیه نهایی همان رتبه در منطقه نوشته خواهد شد.
آخرین رتبه مجاز در سهمیه نهایی (B)
در این قسمت رتبه آخرین داوطلبی که مجاز به انتخاب رشته شده ( طبق سهمیه داوطلب) قابل مشاهده خواهد بود. اگر داوطلب سهمیه ایثارگران نداشته باشد در این قسمت آخرین رتبه سهمیه در منطقه نمایش داده خواهد شد.
رتبه کشوری بدون اعمال سهمیه (C)
این رتبه ملاک انتخاب رشته های کشوری می باشد. در رشته های کشوری رتبه سهمیه های منطقه اعمال نخواهد شد اما همچنان سهمیه هایی همانند ایثارگران تاثیر خواهد داشت.
کد دسترسی برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد
تمام داوطلبان شرکت کننده در آزمون سراسری 1403، مجاز به انتخاب رشته دانشگاه آزاد هستند. در انتهای کارنامه اولیه کنکور سراسری کد دسترسی برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد نمایش داده می شود. با استفاده از این کد و مراجعه به سایت مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد ، می توانید انتخاب رشته دانشگاه آزاد را انجام دهید.
خلاصه مقاله کارنامه کنکور سراسری
در این مقاله به طور مجموع به بررسی کارنامه کنکور سراسری و بخش های مختلف آن پرداختیم تا با بررسی هر بخش اطلاعات لازم را کسب کنید تا انتخاب رشته آگاهی داشته باشید همچنین اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد انتخاب رشته آگاهانه و اصولی داشته باشید پیشنهاد می کنیم مقاله “مشاوره انتخاب رشته کنکور” را با دقت مطالعه کنید همچنین اگر نگران انتخاب رشته خود هستید می توانید به صفحه مشاوره کنکور بروید و از مشاوران باتجربه و آگاه آکادمی دورخیز کمک بگیرید..😊
سوالات متداول مقاله کارنامه کنکور سراسری 1403
برای مشاهده کارنامه کنکور سراسری 1403 چه اطلاعاتی نیاز است؟
طبق اعلام سنجش، برای دسترسی به نتایج، لازم است از نام کاربری خود (کد ملی) و رمزعبور استفاده کنید.
رمزعبور برای ثبت نام ارسال شده است. در صورتی که رمزعبور را فراموش کردید یا ندارید، میتوانید رمزعبور را با فشردن گزینه “فراموشی رمزعبور” بازیابی کنید. یک پیامک شامل رمزعبور جدید به شماره ای که در سنجش ارسال کرده بودید، ارسال خواهد شد.
آیا برای داوطلبان ورود به دانشگاه آزاد کارنامه اولیه دیگری صادر می شود؟
خیر. در گذشته کنکور دانشگاه آزاد به طور مستقل برگزار می شد و کارنامه اولیه مستقلی هم داشت. اما الان فقط یک کنکور برگزار می شود. رتبه شما در این کنکور، معیار انتخاب رشته برای رشته های با آزمون تمام دانشگاه ها است.
آیا انتخاب رشته و صدور کارنامه نهایی رشته های دانشگاه آزاد به طور مستقل انجام می شود؟
بله. انتخاب رشته دانشگاه آزاد و مشاهده نتیجه آن در قالب کارنامه نهایی به طور مستقل و از طریق سایت مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد انجام می شود. البته انتخاب رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی دانشگاه آزاد در لیست انتخاب رشته سراسری انجام می شود.