Search
Generic filters
نوع محتوا
همه
نوشته‌ها
اخبار
جزوات
گام به گام ها
نمونه سوالات
جزوات استخدام
محصولات

نحوه محاسبه درصد تست کنکور

محاسبه درصد تست کنکور کار سختی نیست و با بلد بودن یک فرمول خودتان هم می‌توانید آن را انجام دهید. اهمیت محاسیه درصد بعد تست‌زنی در این است که تا حد ممکن شرایط کنکور را برای خودتان شبیه‌سازی کنید. پس این مقاله را تا انتها دنبال کنید تا تعریف نمره منفی کنکور و نمره خام کنکور و محاسبه درصد تست کنکور را یاد بگیرید.

 

درصد تست کنکور چیست؟

برخلاف امتحانات مدرسه که با معیار نمره ای بین 0 تا 20 سنجیده می‌شود، در آزمون‌های آزمایشی و کنکور سراسری نتیجه عملکرد شما در هر درس با عددی بین 33/3- و 100 بیان می‌شود.

در آزمون‌های تستی مثل کنکور ارزش همه سوالات با هم برابر است و اینگونه نیست که نمره یک تست از بقیه بیشتر باشد. بنابراین آنچه که در محاسبه درصد تست کنکور مهم است، فقط تعداد سوالات درست و غلط شما است.

 

 نمره منفی کنکور چیست؟

معمولا در بسیاری از آزمون‌های تستی مثل کنکور سراسری نمره منفی در نظر می‌گیرند. نمره منفی به این معنا است که اگر شما به سوالی پاسخ غلط دهید جریمه می‌شوید و از درصد شما مقداری کم می‌شود.

علت در نظر گرفتن نمره منفی در محاسبه درصد تست کنکور این است که داوطلبان به سوالاتی که بلد نیستند به طور شانسی پاسخ ندهند. به این ترتیب درصد آزمون هر شخص متناسب با سطح آمادگی و تسلط او خواهد بود؛ نه براساس شانس.

نمره منفی‌ای که در محاسبه درصد کنکور برای هر پاسخ غلط در نظر می‌گیرند، یک سوم نمره هر پاسخ صحیح است. به این ترتیب اگر به 3 سوال پاسخ اشتباه دهید، انگار 1 سوال صحیح شما سوخت می‌شود.

چگونگی تاثیر نمره منفی کنکور

 

نمره خام کنکور چیست؟

درصدی که با در نظر گرفتن تعداد پاسخ‌های صحیح و غلط به دست می‌آید نمره خام نام دارد. چرا به آن خام می‌گویند؟ چون فقط یک عدد است که نتیجه عملکرد شما را در هر درس نشان می‌دهد. نمره خام نمی‌تواند در تعیین رتبه شما موثر باشد.

آنچه که در تعیین رتبه نقش دارد، تراز است. تراز با در نظر گرفتن درصد شما و سطح سختی سوالات محاسبه می‌شود. به این ترتیب معیار دقیق‌ و منصفانه‌تری برای رتبه بندی است.

بگذارید با مثال بگوییم چرا تراز منصفانه‌تر نمره خام کنکور است. فرض کنید سطح سوالات درس ریاضی در کنکور سخت و میانگین کل داوطلبان در این درس 10 درصد باشد ولی شما توانسته‌اید درصد 50 کسب کنید. اگر در درس فیزیک هم درصد 50 کسب کنید ولی سطح سوالات این درس آسان و میانگین داوطلبان 40 درصد باشد؛ در این صورت تراز شما در درس ریاضی بالاتر از درس فیزیک خواهد بود.

 

درصد کنکور چگونه محاسبه می‌شود؟

شما می‌توانید با استفاده از ابزاری که در ادامه مقاله آورده‌ایم به راحتی و فقط با وارد کردن تعداد سوالات صحیح، غلط و پاسخ نداده به درصد آزمون خود دست پیدا کنید. با این حال قصد داریم فرمول محاسبه درصد کنکور را هم به شما آموزش دهیم تا اگر خواستید خودتان هم محاسبه کنید، بتوانید.

همان‌طور که گفتیم نمره منفی هر سوالی که غلط جواب دهید معادل 1/3 نمره پاسخ صحیح است. پس فرمول محاسبه درصد تست کنکور به این ترتیب عمل کنید: مجموع تعداد سوالاتی که غلط جواب داده‌اید را تقسیم بر 3 کنید. عدد حاصل را از مجموع تعداد سوالاتی که پاسخ صحیح داده‌اید کم کنید. نتیجه را بر تعداد کل سوالات تقسیم کرده و در نهایت در 100 ضرب کنید تا به صورت درصد به دست آید.

در شکل زیر می‌توانید فرمول محاسبه درصد تست کنکور را مشاهده کنید. با ضرب کردن صورت و مخرج کسر اول در عدد 3 فرمول دوم به دست می‌آید. هر دو فرمول یک نتیجه را می‌دهند و فقط برای اینکه هر دو شکل فرمول را دیده باشید، در کنار هم آورده‌ایم.

فرمول محاسبه درصد تست کنکور

 

جمع بندی

حال که با نحوه محاسبه درصد تست کنکور و مفاهیمی مانند نمره منفی کنکور، نمره خام کنکور و تراز آشنا شدید، باید به دنبال تقویت مهارت‌های تست‌زنی باشید. چون در کنکور برخلاف امتحانات تشریحی ارزش هر سوال ثابت است و فقط تعداد سوالاتی که صحیح یا غلط پاسخ داده‌اید مهم است، باید یاد بگیرید در دور اول خواندن سوالات از سوالاتی که سخت و وقت‌گیر هستند بگذرید.

همچنین با توجه به زیاد بودن تعداد سوالات و محدودیت زمان، باید زمان خود را مدیریت کنید تا بتوانید به همه درس‌ها برسید. ما در سایت دورخیز مقالات آموزشی زیادی در مورد مهارت‌های مطالعه و تست‌زنی برای شما تهیه کرده‌ایم که 2 مورد از آن‌ها را می‌توانید از طریق لینک‌های زیر مطالعه کنید.

پیشنهاد مطالعه  تکنیک های تست زنی حرفه ای کنکور (35 تکنیک نایاب)
پیشنهاد مطالعه  افزایش سرعت تست زنی کنکور با 5 تکنیک 🎯

 

 

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرم درخواست مشاوره
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.