Search
Generic filters
نوع محتوا
همه
نوشته‌ها
اخبار
جزوات
گام به گام ها
نمونه سوالات
جزوات استخدام
محصولات

آزمون تیزهوشان (سمپاد)

مدارس تیزهوشان یا سمپاد هر سال از طریق برگزاری آزمون ، دانش آموزان علاقه مند و با استعداد را جذب می کنند. در این مقاله هر آنچه را که نیاز دارید تا در مورد آزمون تیزهوشان و شرایط مدرسه تیزهوشان بدانید ، توضیح می دهیم. اگر چگونگی قبولی در آزمون تیزهوشان برایتان سوال است ، حتما این مقاله را با دقت تا انتها بخوانید. شرایط ثبت نام و منابع آزمون تیزهوشان را برایتان مشخص کرده ایم تا از امروز برنامه ریزی و تلاش خود را برای قبولی در آزمون تیزهوشان شروع کنید.

 

مدارس تیزهوشان

مدارس تیزهوشان را می توان معتبرترین و باکیفیت ترین مدارس دولتی کشور دانست. این مدارس در دو مقطع و با شرایط خاصی دانش آموزان علاقه مند و با استعداد را جذب می کنند :

  1. پایه ششم به هفتم (دوره اول متوسطه)
  2. پایه نهم به دهم (دوره دوم متوسطه)

مدارس تیزهوشان زیر مجموعه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد) می باشند. این سازمان در سال 1366 شکل گرفت و در ابتدا کارش را با 2 مدرسه در شهر تهران شروع کرد. مدارس پسرانه تیزهوشان اغلب “مدارس علامه حلی” و مدارس دخترانه هم ، “مدارس فرزانگان” نامگذاری شدند.

در سال 1389 با هدف توسعه کمی و کیفی مدارس تیزهوشان ، سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با باشگاه دانش پژوهان جوان ادغام شد و مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان شکل گرفت. البته نتیجه این ادغام فقط توسعه کمی مدارس تیزهوشان بود و تعداد این مدارس به طور چشمگیری افزایش یافت. اما از نظر کیفی نه تنها پیشرفتی حاصل نشد بلکه بیشتر باعث تضعیف مدارس تیزهوشان شد.

در ادامه ، ویژگی های مثبت و منفی مدارس تیزهوشان را بررسی می کنیم. اگر می خواهید برای شرکت در آزمون تیزهوشان آماده شوید بهتر است قبل از آن ، شرایط مدرسه تیزهوشان را بدانید تا بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.

مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان

 

مزایا و امکانات مدارس تیزهوشان

هدف از شکل گیری سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان ، کشف و شکوفایی استعداد دانش آموزان مستعد و برتر بود. بنابراین کیفیت آموزش در این مدارس بالاتر از مدارس عادی است. همچنین امکانات آموزشی مثل آزمایشگاه های این مدارس هم در سطح بالایی هستند.

جو و شرایط مدرسه تیزهوشان هم به گونه ایست که دانش آموزان ، پس از قبولی در آزمون تیزهوشان و ورود به آن ، بیشتر تلاش و پیشرفت می کنند. زیرا در این مدارس بیشتر به استعدادهای دانش آموزان توجه می ‌شود.

از دیگر شرایط مدرسه تیزهوشان که آن را به خصوص برای خانواده ها جذاب می کند ، شهریه مناسب آن است. بسته به شهر و منطقه‌ای که مدرسه در آن قرار دارد ، شهریه متفاوت خواهد بود و در همه جا شهریه یکسان نیست. با این حال شهریه مدارس تیزهوشان نسبت به مدارس غیر انتفاعی با همین امکانات و کیفیت آموزشی ، بسیار پایین تر است.

پیشنهاد مطالعه  انسان ، موجودی برای پیشرفت

 

معایب مدارس تیزهوشان

علیرغم مزایایی که مدارس تیزهوشان دارند ، می توان یک سری نتایج بد و معایب هم برای آنها برشمرد. برای مثال با تغییراتی که از 10 سال پیش در سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان صورت گرفت ، تعداد مدارس تیزهوشان به بیش از 2 برابر افزایش یافت ولی به همان نسبت کیفیت و سطح علمی آن ها کاهش یافت.

این تغییرات باعث شد دیگر مدارس سمپاد اولویت اول برخی دانش آموزان قوی و مستعد نباشد و ترجیح دهند در مدارس غیرانتفاعی خاص درس بخوانند.

برخی از دانش آموزان پس از قبولی در آزمون تیزهوشان و ورود به این مدارس ، اعتماد به نفس و غرور کاذب پیدا می کنند. همین غرور کاذب باعث می شود دیگر در ادامه دوران تحصیل خود تلاش نکنند و فکر کند که دیگر به آخر مسیر و قله موفقیت رسیده اند. این تفکر غلط باعث می شود قبولی در آزمون تیزهوشان آخرین موفقیت تحصیلی آنها باشد و نتوانند در آینده ، در رشته و دانشگاه خوبی قبول شوند.

شرایط مدرسه تیزهوشان و فشار رقابتی بالای بین دانش آموزان ، ممکن است آنها را دچار استرس و اضطراب کند. این فشار بالا ممکنه آنها را از ادامه تحصیل در این مدارس دلسرد کند و تصمیم به انصراف و ترک این مدارس بگیرند.

مزایا و معایب مدارس تیزهوشان

 

شرایط پذیرش و ثبت نام مدارس تیزهوشان

شرایط مدرسه تیزهوشان برای پذیرش و ثبت نام دانش آموزان ، از همه مدارس دیگر سخت تر است. در ادامه ، شرایط لازم برای تایید صلاحیت و پذیرش در این مدارس را بررسی می کنیم.

 

شرایط پذیرش در مدارس تیزهوشان

داشتن تابعیت ایرانی :  از شرایط اولیه برای ورود به مدارس تیزهوشان ، داشتن تابعیت ایرانی است. البته دانش آموزان غیر ایرانی هم با توجه به یک سری شرایط و ضوابط خاص ، امکان ثبت نام در این مدارس را دارند.

قبولی در آزمون تیزهوشان : برای ورود به مدارس تیزهوشان باید در یک آزمون ورودی شرکت و حداقل نمره قبولی را کسب کنید. در ادامه این مقاله می توانید شرایط ، بودجه بندی و منابع لازم برای آزمون تیزهوشان را بخوانید.

دانش آموزانی که دوره اول متوسطه را در مدارس تیزهوشان درس خوانده اند برای ورود به دوره دوم متوسطه (پایه دهم) مدارس تیزهوشان نیازی به شرکت در آرمون تیزهوشان ندارند. فقط کافی است شرط ادامه تحصیل در پایه نهم این مدارس را داشته باشند. شرط ادامه تحصیل در پایه نهم مدارس تیزهوشان داشتن معدل کل بالای 17 در پایه هفتم و هشتم است.

داشتن سوابق تحصیلی مناسب : برای ورود از پایه ششم به هفتم مدارس تیزهوشان باید در امتحانات نوبت دوم پایه پنجم و امتحانات نوبت اول پایه ششم در همه دروس ، مقیاس خیلی خوب را کسب کنید. اگر در مجموعه این دو نوبت امتحانات ، حداکثر برای یک درس مقیاس خوب کسب کنید نیز ، امکان ثبت نام شما وجود دارد.

برای پذیرش و ورود به مدارس تیزهوشان از پایه دهم باید معدل کل سالانه شما در پایه هشتم حداقل 19 باشد. در غیر این صورت حتی نمی توانید در آزمون تیزهوشان ثبت نام کنید.

محدوده محل سکونت : پذیرش و ثبت نام دانش آموزان در نزدیکترین مدرسه تیزهوشان به محل زندگی آنها انجام می شود. اگر در محل سکونت شما چندین مدرسه تیزهوشان وجود دارد ، فقط می توانید حداکثر 3 مدرسه از بین آن ها انتخاب و به ترتیب اولویت در فرم ثبت نام خود وارد کنید.

 

زمان و نحوه ثبت نام در مدارس تیزهوشان

همزمان با اعلام نتایج آزمون تیزهوشان ، آدرس دقیق مدارس سمپاد ، تاریخ مراجعه و مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام پذیرفته شدگان آزمون تیزهوشان نیز اطلاع رسانی می شود. مهلت ثبت نام پذیرفته شدگان دبیرستان هاى دوره اول و دوم سمپاد ، حداکثر تا پایان مرداد ماه 1400 خواهد بود.

دقت کنید که اگر تا زمان بازگشایی مدارس به صورت حضوری به دبیرستان محل قبولی خود مراجعه نکنید ، این کار به معنی اعلام انصراف قطعی شما بوده و بعد از این تاریخ ، دیگر ثبت نام شما امکان پذیر نخواهد بود.

شرایط مدرسه تیزهوشان

 

آزمون تیزهوشان

آزمون تیزهوشان آزمونی هماهنگ است که از دانش آموزان علاقه مند به تحصیل در مدارس تیزهوشان گرفته می شود. همانند آزمون نمونه دولتی و یا آزمون ورودی بعضی مدارس غیرانتفاعی خاص ، این آزمون یکی از شرط های ورود به این مدارس است.

سوالات آزمون تیزهوشان پایه نهم به دهم به دو بخش استعداد تحلیلی و استعداد تحصیلی تقسیم می شوند. 50 درصد نمره آزمون مربوط به بخش استعداد تحلیلی و 50 درصد دیگر مربوط به بخش استعداد تحصیلی است. اما سوالات آزمون تیزهوشان پایه ششم به هفتم فقط در یک بخش طرح می شوند و آن ، استعداد تحلیلی است. این آزمون ها نمره منفی نیز دارند.

پیشنهاد مطالعه  معرفی تست هوش گاردنر برای انتخاب رشته

 

شرایط قبولی در آزمون تیزهوشان

برای شرکت در آزمون تیزهوشان ابتدا باید شرایط پذیرش در مدارس تیزهوشان را داشته باشید. ابتدا از داشتن شرایط مدرسه تیزهوشان مطمئن شوید ؛ سپس خود را برای شرکت در آزمون تیزهوشان آماده کنید. در غیر این صورت تلاش هایتان بی فایده خواهد بود.

برای قبولی در آزمون تیزهوشان باید رتبه لازم را کسب کنید. اما نتیجه آزمون به تنهایی برای ورود به مدارس تیزهوشان کافی نیست ؛ زیرا شرط معدل و سوابق تحصیلی هم از دیگر شرایط پذیرش در این مدارس است.

 

بسیاری از دانش‌آموزان علی رغم تلاش و زحمت زیادی که برای آزمون تیزهوشان صرف می‌کنند، در این آزمون قبول نمی‌شوند. علت اصلی این موضوع غافل شدن از مهارت‌های مهم آزمون دادن است. آزمون مشاوره هوشمند دورخیز می‌تواند سطح آمادگی فنی و مهارتی شما را پیدا و آن را تحلیل کند. این تحلیل طوری است که به صورت آنلاین تمامی مشکلات مهارتی و مشاوره‌ای شما را کشف کرده و برای رفع آن‌ها راهکارهایی به صورت ویس و مقاله‌های مفید ارائه می‌کند.

مشاوره هوشمند کنکور

آیا دوست دارید یک مشاور بسیار باهوش و حرفه‌ای به شما راهکارهای شخصی کسب رتبه برتر در کنکور را بگوید؟ آیا دوست دارید با دادن یک تست کوچک کلی توصیه و راهکار بگیرید تا با اجرای آنها موفقیت‌تان در کنکور تضمین شود؟

سامانه مشاوره هوشمند دورخیز ، هوشمندانه و حرفه‌ای به شما می‌گوید برای کنکور چکار کنید و چکار نکنید! چون شرایط شما را آنالیز میکند و توصیه‌های شخصی ارائه می‌کند! همین الان شروع کنید!

 

منابع آزمون تیزهوشان

سوالات بخش استعداد تحصیلی آزمون تیزهوشان پایه نهم به دهم از کتاب های درسی پایه هشتم و نهم طرح می شوند. بنابراین باید بر کتاب های درسی این دو پایه مسلط باشید. برای فهم بهتر و حل تست بیشتر می توانید از کتاب های کمک آموزشی موجود در بازار هم استفاده کنید.

سوالات بخش استعداد تحلیلی آزمون تیزهوشان پایه نهم به دهم و همچنین پایه ششم به هفتم از کتاب های درسی طرح نمی شوند. این سوالات بیشتر ، سوالات هوش و استدلال هستند و از خارج از کتاب های درسی طرح می شوند. البته داشتن پایه ریاضی قوی به حل بعضی از این سوالات کمک می کند. پس سعی کنید روی درس ریاضی بیشتر وقت بگذارید.

سوالات مربوط به درس پیام های آسمان به گونه ‌ای طرح می شود که تمام دانش آموزان مذاهب شیعه و سنی بتوانند جواب دهند. دانش آموزانی هم که جزو اقلیت‌های مذهبی باشند ، باید سوالات مربوط به ادیان خودشان را جواب دهند.

منابع آزمون تیزهوشان

پیشنهاد مطالعه  افراط در منابع کمک آموزشی ؛ یک تهدید بزرگ

 

بودجه بندی آزمون تیزهوشان

در آزمون تیزهوشان پایه ششم به هفتم باید به 100 تست چهار گزینه ای استعداد تحلیلی پاسخ دهید. مدت زمان پاسخگویی این آزمون 80 دقیقه است. پس داشتن سرعت عمل هم در کسب نتیجه خوب خیلی مهم است.

در آزمون تیزهوشان پایه نهم به دهم باید به 50 تست چهار گزینه ای استعداد تحلیلی و 50 تست چهار گزینه ای استعداد تحصیلی پاسخ دهید. مدت زمان پاسخگویی این دو بخش به ترتیب 50 و 70 دقیقه است.

سوالات بخش استعداد تحصیلی آزمون تیزهوشان پایه نهم به دهم از دروس قرآن و پیام های آسمانی ، زبان و ادبیات فارسی ، مطالعات اجتماعی (تاریخ ، جغرافیا و اجتماعی) ، علوم تجربی و ریاضیات طرح می شود.

در جدول زیر می توانید تعداد سوالات و ضرایب هر درس را در بودجه بندی آزمون تیزهوشان مشاهده کنید.

نام درس تعداد سوال ضریب
قرآن و پیام های آسمانی 10 سوال 1
زبان و ادبیات فارسی 10 سوال 2
مطالعات اجتماعی 10 سوال 1
علوم تجربی 10 سوال 3
ریاضیات 10 سوال 3
جمع کل 50 سوال

 

زمان و نحوه ثبت نام آزمون تیزهوشان

در سال های گذشته به طور معمول فرایند ثبت نام آزمون تیزهوشان از اواخر بهمن ماه آغاز می شد و تا اواسط اسفند ماه ادامه پیدا می‌کرد. اما امسال ثبت نام آزمون تیزهوشان در هر دو مقطع هفتم و دهم از تاریخ 11 تا 25 فروردین ماه 1400 خواهد بود.

فرایند ثبت نام آزمون تیزهوشان کاملا به صورت اینترنتی بوده و برای پایه هفتم از طریق سایت hoosh.medu.ir و برای پایه دهم نیز از طریق سایت azmoon.medu.ir انجام می شود.

برای انجام مراحل ثبت نام اینترنتی آزمون تیزهوشان احتیاج به رمز همگام دارید. برای دریافت این رمز باید به مدرسه خود مراجعه کنید.

پس از وارد کردن کد ملی و رمز همگام وارد سایت شوید. در قسمت استعدادهای درخشان ، فرم ثبت نام را پر کنید. سپس یک عکس با حجم مناسب بارگذاری کنید. در پایان ، باید 30 هزار تومان هزینه ثبت نام آزمون تیزهوشان را از طریق درگاه های پرداخت اینترنتی پرداخت کنید.

نحوه ثبت نام آزمون تیزهوشان

 

 حذف آزمون تیزهوشان

تا سال 1397 هر سال 2 آزمون تیزهوشان در سال برگزار می شد ؛ یک آزمون برای ورود به پایه هفتم و یک آزمون دیگر هم برای ورود به پایه دهم. اما از آن به بعد ، وزارت آموزش و پرورش شیوه پذیرش با آزمون را برای ورود به پایه هفتم مدارس تیزهوشان را تغییر داد. این تغییر ، حذف آزمون استعداد تحصیلی بود و مبنا فقط سوابق تحلیلی قرار گرفت.

دلیل این تصمیم ، استرس و فشاری بود که بر دانش آموزان پایه ششم و حتی قبل از آن وارد می شد. زیرا دانش آموزان را از سنین پایین درگیر کلاس های تقویتی و کتاب های کمک آموزشی بیش از حد می کرد.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال مشاور هستی ؟

همونطوری که می‌دونی دورخیز بهترین خدمات مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی برای کنکور رو ارائه می‌کنه و حتی برای شروع جلسه اول کاملا رایگانه، پس چرا اطلاعات خودت رو برامون توی فرم نمیزنی که باهات تماس بگیریم و بتونیم توی مسیری که داری کمکت کنیم ؟ 😊

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.
فرم درخواست مشاوره
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.