کاظمی معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در سخنان خود درباره راهاندازی هنرستانهای مرزی توضیح داد:
- یکی از رویکردهای معاونت آموزش متوسطه بحث دیپلماسی مهارتی است. این امر از سال گذشته آغاز شده و سیاست ما این است که بتوانیم با استفاده از ظرفیت مرز زمینی خود با کشورهای همسایه، در حوزه آموزش فنی و حرفهای با کشورهای همسایه مشارکت داشته باشیم. این امر از طریق برگزاری رویدادهای مختلف دنبال میشود تا ظرفیت برای پذیرش دانش آموز یا هنرجو از کشورهای همسایه ایجاد شود.
- وی با بیان اینکه هدف از این کار راه اندازی هنرستانهای مرزی در مرز ایران و کشورهای همسایه است، عنوان کرد: این موضوع را به صورت استانی پیگیری میکنیم. استانها بر اساس اختیاراتی که شورای آموزش و پرورش استانها دارند بتوانند با استانهای هم مرز ایران در کشور همسایه مذاکراتی داشته باشند. در برخی استان ها این گفتگو ها با کشورهای همسایه انجام و رفت و آمدها هم انجام شده است که انشالله منجر به توافق نامه برای همکاری و ایجاد هنرستانهای مشترک شود.
- دانش آموزان ساکن در شهرستانهای ایران که با استانهای کشورهای همسایه هم مرز هستند در صورت علاقمندی میتوانند در این هنرستانها تحصیل کنند چراکه آموزشهای فنی و حرفهای در دنیا مشترک است و این دانش آموزان میتوانند مهارتهای مختلفی را برای بازار کار کسب کرده و نهایتا هم در بازار کار ایران و هم در بازار کار منطقه شاغل شوند.
- از طرف مقابل هم استقبال برای این اتفاق وجود داشت. با سایر کشورهای همسایه نیز مذاکراتی انجام شده است و بعضا اعلام آمادگی اولیه داشهاند. امیدواریم بتوانیم با کشورهای همسایه به یک نقطه مشترکی برسیم.