معرفی رشته ریاضی (برای انتخاب رشته پایه دهم)

معرفی رشته ریاضی (انتخاب رشته نهم به دهم)

در این مقاله به معرفی رشته ریاضی میپردازیم. دروس این رشته، آینده شغلی، توانایی های لازم برای تحصیل در این رشته، و معدل مجاز برای ورود به رشته ریاضی و نقاط قوت و ضعف آن را بررسی میکنیم. اگر به ریاضیات و رشته ریاضی علاقه مند هستید یا اطلاعات زیادی درباره رشته ریاضی ندارید حتما تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

معرفی رشته ریاضی

چگونه انتخاب رشته صحیحی داشته باشیم؟

طبق مطالعات انجام شده تنها ۲۷ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه در مشاغل مربوط به رشته‌ تحصیلی خود فعالیت میکنند. با اینکه رشته های دانشگاهی بسیار زیاد و متنوعی وجود دارد با این حال انتخاب رشته و یافتن تناسب کامل بین رشته تحصیلی و شغل آینده میتواند کار بسیار سختی باشد به خصوص اگر در حال حاضر ایده روشنی از آنچه می خواهید به صورت حرفه ای انجام دهید ندارید.

انتخاب رشته تحصیلی و دانشگاهی مناسب به تحقیق زیاد و درک قابل توجهی از اولویت های خود نیاز دارد. برخی از معیارهایی که راه را برای یک تصمیم آگاهانه هموار می کنند، اهداف شغلی، شهرت و درآمد هستند. انتخاب رشته تحصیل می تواند تصمیمی دشوار باشد. در حقیقت، 61 درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه اگر می توانستند به مدرسه برگردند، تغییر رشته می دادند.

امروزه دانش آموزان  تشویق می شوند قبل از انتخاب رشته تحصیلی خود، عوامل مختلفی را بسنجند. ملاحظات مهم عبارتند از:

  • هزینه کلی تحصیل
  • انتظارات از حقوق و دستمزد
  • نرخ اشتغال در این زمینه
  • فرصت های پیشرفته

در نهایت، دانش آموزان باید تصمیم بگیرند کدام رشته بهترین بازده سرمایه را برای تحصیلات متوسطه خود ارائه مdدهد.

دانش آموزان باید در ارزیابی علایق و توانایی های خود در رابطه با رشته ها و مشاغل مختلف از مشاوران کمک بگیرند. اگر مشاوران حرفه ای متخصص در زمینه مشاوره دادن به دانش آموزان در دسترس هستند، دانش آموزان باید با این مشاوران دیدار کنند تا اهداف و رویاهای خود را بیان کنند، در مورد گزینه ها صحبت کنند و با منابع زیادی که در دسترس است اطلاعات کسب کنند تا اطلاعات بیشتری در مورد خود و گزینه های خود کسب کنند.

دانش آموزان باید نه تنها علایق، بلکه توانایی های خود را نیز ارزیابی کنند. به عنوان مثال، ممکن است حرفه پزشکی مورد توجه یک دانش آموز قرار گیرد، اما در آن صورت، دانش آموزی ممکن است متوجه شود که شغل پزشکی به دلیل علاقه او به کمک به مردم جذاب بوده است و مشاغل دیگری نیز وجود دارد که بدون نیاز به رشته ای که شامل سالها و سالها گذراندن دوره های علمی است، دارای چنین کیفیتی هستند.

معرفی رشته ریاضی فیزیک

رشته ریاضی همانطور که از اسمش پیداست شامل درس های تخصصی ریاضی و فیزیک می باشد. عنصر ریاضی در این رشته بسیار حائز اهمیت است. این رشته شامل رشته های علوم پایه و رشته های مهندسی می شود که در ادامه به معرفی این رشته ها و همچنین بازار کار آنها می پردازیم.

رشته ریاضی نیازمند بهره هوشی بالا و خلاقیت و توانایی بسیار در حل مسائل سخت میباشد. دانش آموزانی که وارد این رشته می‌شوند باید توانایی تجزیه و تحلیل مسائل، تجسم اجسام چند بعدی و فضایی و اشکال ذهنی را داشته باشند تا بتوانند در دروسی مانند گسسته و هندسه و فیزیک و … توانایی لازم را کسب کنند.

پیشنهاد مطالعه  مشاوره انتخاب رشته کنکور 1402

 

دروس رشته ریاضی

در دوره متوسطه وقتی وارد رشته ریاضی میشوید، بیشتر دروس درباره اصول ریاضی، روابط هندسی و مفاهیم فیزیکی میباشد. محاسبه نمونه های آماری، آشنایی با قضایای احتمال و به کارگیری آنها  از جمله دروسی است که باید بگذرانید. برای اطلاعات بیشتر اسامی دقیق دروس هر پایه را در ادامه مطالعه کنید.

پایه دهم

شیمی (1)فیزیک (1)ریاضی (1)هندسه (1) – زبان انگلیسی (1) – دین و زندگی (1) –  نگارش (1) – فارسی (1) – عربی زبان قرآن (1) -آمادگی دفاعی – آزمایشگاه علوم تجربی (1) – جغرافیای ایران –  هنر – کارگاه کارآفرینی و تولید – تفکر و سواد رسانه ای

پایه یازدهم

شیمی (2)فیزیک (2) حسابان (1)هندسه (2) – زبان انگلیسی (2) – دین و زندگی (2) –  نگارش (2) – فارسی (2) – عربی زبان قرآن (2) – آمار و احتمال –  تاریخ معاصر ایران – آزمایشگاه علوم تجربی (2) – زمین شناسی – انسان و محیط زیست

پایه دوازدهم

شیمی (3)فیزیک (3)حسابان (2)هندسه (3) – زبان انگلیسی (3) – دین و زندگی (3) –  نگارش (3) – فارسی (3) – عربی زبان قرآن (3) – ریاضیات گسسته –  مدیریت خانواده و سبک زندگی – هویت اجتماعی – سلامت و بهداشت

معرفی رشته ریاضی

آینده شغلی و رشته های دانشگاهی

رشته های دانشگاهی که دانش آموزان پس از ورود به رشته ریاضی میتوانند انتخاب کنند، بسیار گسترده است. با این حال دروسی که در زیر مجموعه ریاضیات قرار میگیرد شامل رشته های مهندسی و رشته های علوم پایه میباشد. همچنین دانش آموزان میتوانند در رشته هایی مانند اقتصاد، حسابداری، مدیریت مالی، مدیریت بازگانی، تربیت بدنی و …. را ادامه تحصیل بدهند. در ادامه به معرفی رشته های مهندسی و علوم پایه میپردازیم.

رشته های مهندسی

رشته های مهندسی بسیار متنوع است و طیف زیادی از دانش آموزان که به حوزه های مختلف علاقمند هستند میتوانند به سمت رشته های مهندسی بروند. مانند مهندسی پزشکی که از اصول مهندسی برای ارتقا و تولید ابزار پزشکی استفاده میکنند. مهندسی معماری که تلفیقی از هنر و اصول مهندسی و ریاضی میباشد و رشته هایی از این قبیل مانند:

مهندسی برق ـ مهندسی مکانیک ـ مهندسی عمران ـ مهندسی معماری ـ مهندسی صنایع ـ مهندسی شیمی ـ مهندسی کامپیوتر ـ مهندسی هوافضا ـ مهندسی نفت ـ مهندسی مواد و متالوژی ـ مهندسی کشتی ـ مهندسی مکانیک ـ مهندسی انرژی ـ مهندسی شهرسازی ـ مهندسی صنایع ـ مهندسی دریا ـ مهندسی نساجی ـ مهندسی ایمنی ـ مهندسی معدن ـ مهندسی پلیمر ـ مهندسی راه آهن ـ مهندسی کشاورزی ـ علوم مهندسی ـ مهندسی اپتیک و لیزر  ـ مهندسی نقشه برداری ـمهندسی ساخت و تولید و …

رشته های علوم پایه

به طور کلی رشته های علوم پایه را در مقطع کارشناسی شامل:

علوم کامپیوتر ـ ریاضیات و کاربردها ـ آمار و کاربردها ـ نانوفیزیک ـ فیزیک ـ شیمی کاربردی ـ شیمی محض

پیشنهاد مطالعه  لیست رشته های کنکور ریاضی 1401

 

آینده شغلی

دانش آموزان رشته ریاضی در دوره متوسطه، برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر مانند دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه انتخاب های وسیعی دارند و می توانند برای آینده شغلی خود زمینه های مختلفی را تجربه کنند.

از آنجایی که کشور ما جزو جوامع در حال توسعه می باشد، نیازمند مهندسان و افراد فارغ التحصیل از رشته های فنی و ریاضیات است تا نیازهای جامعه را برای به وجود آوردن هوای سالم، آب پاک، حمل و نقل امن، اسکان مناسب و طراحی شهرهای زیبا برطرف کنند. همچنین مهندسان در زمینه پزشکی و سایر مشاغل نیز در بهبود تکنولوژی و پیشرفت در این مشاغل به کار گرفته می شوند.

امروزه با توسعه صنایع کوچک و بزرگ در کشور، فرصت های شغلی زیادی برای مهندسین فراهم شده است و اگر می بینیم که با این وجود بعضی از فارغ التحصیلان این رشته بیکار هستند، به دلیل این است که این افراد یا فقط در تهران دنبال کار می گردند و یا در دوران تحصیل به جای یادگیری عمیق دروس و در نتیجه کسب توانایی های لازم، تنها واحدهای درسی خود را گذرانده اند.

یکی از ویژگی مهندسان و فارغ التحصیلان رشته ریاضی خلاقیت و کارآفرینی می باشد، یعنی این افراد برای مشغول به کار شدن الزاماً نیازمند ارگانهای دولتی و سازمانهای خصوصی نمی باشند. این افراد می‌توانند در بسیاری از مشاغل به صورت پروژه ای و فردی فعالیت کنند.

علت اینکه در کشور ما تعداد مهندسان بیکار زیاد است این است که افراد غیر متخصص را در مشاغل به کار می گیرند یا افرادی که حوزه تخصصی آنها با شغلشان یکی نمی باشد. همچنین دانشجویان درس های خود را به صورت عمقی و کاربردی مطالعه نمی کنند. در نتیجه هنگام استخدام و مصاحبه شغلی به مشکل می خورند. عدم به روز بودن در این رشته و مهارت نداشتن در نرم افزارهای کاربردی، می تواند یکی از علل بیکاری مهندسان در کشور باشد.

همچنین به علت اینکه ماهیت رشتهای مهندسی آزمایشگاهی و عملی می باشد. نیازمند تجربه و کار در محیط عملی نیز می باشد. در نتیجه دانشگاه متاسفانه این امکان را به مقدار کافی برای کسب تجربه فراهم نمی کند، بنابراین لازم است که دانشجویان رشته های مهندسی پیگیری و فعال و همچنین خودجوش باشند و سعی کنند دوره های کارآموزی و آموزشی مناسب برای شغل خود را بگذرانند تا از این امتیاز بیشتری برای اشتغال برخوردار باشند.

طبق نظرسنجی های انجام شده و مطالعات صورت گرفته، در حال حاضر رشته مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و مکانیک و… از امکانات شغلی مناسبی برخوردار هستند و فارغ التحصیلانی که از مهارت کافی برخوردار باشند می‌توانند بعد از دوره دانشگاه در رشته مورد نظر خود مشغول به کار شوند.

همچنین دانش آموزان باید به این نکته توجه داشته باشند که آینده شغلی در رشته ریاضی فقط محدود به رشته‌های مهندسی نمی باشد.

فارغ التحصیلان رشته ریاضی می توانند در زمینه های وسیعی فعالیت کنند، از جمله حسابداری، مدیریت mba و …که از بازار کار خوبی برخوردار هستند. متنوع بودن رشته ریاضی بسیار گزینه خوبی می باشد که دانش آموزان حوزه مورد علاقه خود را در آینده به صورت دقیق تر انتخاب کنند. رشته ریاضی گذرگاه خوبی برای پیدا کردن علایق مختلف است . زیرا شما در دانشگاه می توانید وارد رشته اقتصاد، مدیریت، رشته‌هایی همچون مهندسی معماری و طراحی داخلی شوید که تلفیقی از هنر و مهندسی می باشد.

معرفی رشته ریاضی

شرایط ورود به رشته ریاضی

انتخاب رشته پایه نهم به دهم در رشته ریاضی موارد شامل موارد زیر است .

برای ورود به رشته ریاضی عملکرد شما در سال تحصیلی تجربی می شود که شامل نمرات درسی نیز است. این بخش شامل 35 امتیاز می باشد که شما باید نمره ریاضی بالای 14 و نمره علوم بالای 13 را کسب کرده باشید. نمرات ریاضی و علوم در پایه نهم بسیار اهمیت دارند و با ضریب 3 محاسبه می‌شوند اما نمرات در پایه هفتم و هشتم با ضریب 1 محاسبه می شود. مجموع نمرات شما در درس ریاضی و علوم در پایه هفتم و هشتم و نهم بدون ضریب باید بالای 42 باشد، به عبارت دیگر معدل شما باید حداقل 14 باشد تا بتوانید وارد رشته ریاضی شوید.

آزمون های مشاوره ای که از شما در پایه نهم گرفته می شود شامل 30 امتیاز ، نظر دبیر شما 10 امتیاز، نظر مشاور شامل 10 امتیاز، نظر دانش آموز در انتخاب رشته شامل10 امتیاز، نظر والدین نیز شامل 5 امتیاز است.

 

پیشنهاد مطالعه  چطور در امتحانات نهایی و تشریحی نمره 20 بگیریم؟

 توانایی های لازم برای انتخاب رشته ریاضی

افرادی که در رشته ریاضی وارد میشوند از ویژگیهایی برخوردار هستند مانند:

خلاقیت
توانایی نگاه کردن به جهان و شناسایی الگوهای یا روابط جدید و یا تصور شیوه های جدید برای انجام کارها چیزی است که به مهندسان برتری میدهد. یافتن راههای جدید برای استفاده از دانش و تجربه در طراحی مهندسی ضروری است و نوآوری یک عنصر اصلی به شمار میرود.

آلبرت انیشتین : تخیل مهمتر از دانش است. زیرا دانش محدود به انسان ها است، ما اکنون می دانیم و می فهمیم، در حالی که تخیل کل جهان را در بر می گیرد، و شامل شناخت و درک همه چیز میباشد.

خوش بینی
مهندسان ، به عنوان یک قاعده کلی، معتقدند که همیشه می توان همه چیز را بهبود بخشید. فقط به این دلیل که هنوز انجام نشده است، به این معنی نیست که نمی توان انجام داد. ایده های خوب می توانند از هرجایی به وجود آمده و مهندسی مبتنی بر این فرض می باشد که همه قادر به طراحی چیزهای جدید یا متفاوت هستند.

هلن کلر:تا کنونهیچ انسان بدبینی راز ستارگان را کشف نکرده و با کشتی به جستجوی سرزمین های ناشناخته نرفته، یا دریچه ای جدید بر روح انسان نگشوده است.

سماجت
در مهندسی انتظار می رود که شکست ، حتی در آغوش گرفته شود. زیرا مهندسان برای بهینه سازی راه حل یک معضل خاص تلاش می کنند. مهندسی – به ویژه طراحی مهندسی – یک فرایند تکرار شونده است. این تنها به معنای آزمایش و خطا نیست بلکه سعی و یادگیری و تلاش دوباره است.

هنری پتروسکی: هر شکست جدید – فارغ از اینکه در ظاهر چقدر ملایم و بی خطر است – وسیله ای دیگر برای درک کامل تر چگونگی دستیابی به موفقیت کامل تر را ارائه می دهد.

تفکر سیستمی
جهان ما سیستمی است که از بسیاری از سیستمهای دیگر تشکیل شده است. چیزها به طریق چشمگیری به طور پیچیده به هم متصل هستند. برای حل مشکلات و یا برای بهبود شرایط موجود، مهندسان باید بتوانند نحوه اتصال همه آن سیستمهای مختلف را تشخیص دهند و در نظر بگیرند.

وجدان کاری
مهندسی از بعد اخلاقی قابل توجهی برخوردار است. فن آوری ها و روش هایی که مهندسین توسعه می دهند می توانند تأثیر عمیقی بر زندگی افراد داشته باشند. این رشته قدرت مسئولیت پذیری بالایی را برای در نظر گرفتن دیگران و در نظر گرفتن مباحث اخلاقی ناشی از کار می طلبد.

توانایی های لازم

  • توانای حل مسئله
  • توانایی تجسم بالا
  • بهره هوشی بالا و توانایی حل مسئله
  • علاقه به درس فیزیک و ریاضی
  • توانایی کار تیمی

معرفی رشته ریاضی

 

مطالعه صحیح یک مهارت است و باید ابتدا برای آن آموزش ببینید. بنابراین توصیه می‌کنیم ابتدا اصول و روش‌های صحیح مطالعه را یاد بگیرید. تیم مشاورین دورخیز تمام اصول صحیح مطالعه، تست‌زنی و آزمون دادن را در پکیج فنون موفقیت در کنکور، به شما آموزش می‌دهد.

پکیج فنون موفقیت کنکور رشته ریاضی
پکیج فنون موفقیت در کنکور رشته ریاضی

این پکیج شامل آموزش روش مطالعه دروس رشته ریاضی و فنون و تکنیک‌های تست زنی و یادگیری مخصوص کنکور رشته ریاضی است.

با استفاده از این پکیچ می‌توانید مطالعه سریع و پربازدهی داشته باشید و سریعتر درس‌ها را یاد بگیرید و فراموش نکنید! همچنین بتوانید در آزمون‌های آزمایشی و کنکور ریاضی با استفاده از تکنیک های تست زنی بهتر عمل کنید.

 

نقاط ضعف و قوت رشته ریاضی

نقاط قوت

  • تنوع رشته های تحصیلی در مقاطع بالاتر
  • گستردگی حیطه شغلی
  • امکان درآمد زایی از طریق کار آفرینی

نقاط ضعف

  • بازارکاری رشته های مهندسی  تا حدی اشباع شده است
  • کم توجهی به مهندسان در کشور
  • دروس پیچیده و بسیار سخت
پیشنهاد مطالعه  معرفی رشته مهندسی کامپیوتر

 

اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Zahraa
2 سال قبل

سلام .من نهمم و به مهندسی معماری خیلی علاقه دارم .میخاستم نظر کلی تون رو درباره ی مهندس معماری طراحی ساختمون و.. بدونم.

فرم درخواست مشاوره
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.