معرفی رشته بینایی سنجی

معرفی رشته بینایی سنجی (اپتومتری)

رشته بینایی سنجی که از زیر شاخه های پیراپزشکی می باشد همه ساله متقاضیانی برای ورود و ادامه تحصیل دارد. در این مقاله ما تمام ویژگی ها و جزئیات این رشته را آورده ایم تا دیگر جای سوال برای داوطلبان عزیزی که قصد ورود به آن را دارند نماند. این ویژگی ها شامل معرفی کلی رشته و شرح مزایا، درآمد، رتبه قبولی و … برای رشته بینایی سنجی است. پس تا پایان با ما همراه باشید. 🤩

 

معرفی رشته بینایی سنجی

رشته بینایی سنجی در انتخاب رشته کنکور، در زیر گروه اول قرار می گیرد. زیر گروه اول زیرگروه بسیار مهمی در رشته تجربی محسوب می شود و معیار سنجش داوطلب ها برای ورود به رشته های پزشکی و دندانپزشکی هم همین زیرگروه 1 است. در زیرگروه اول درصد های همه دروس اختصاصی به غیر از زمین شناسی مورد سنجش قرار می گیرد.

پیشنهاد مطالعه  برای کنکور از کجا شروع کنم؟ 7 گام مهم برای شروع

بینایی سنجی یا همان اپتومتری، رشته ای است شامل: تشخیص عیوب چشمی و درمان نسبی و تجویز نسخه های متناسب با فرد و نهایتا ارجاع دادن به پزشک متخصص در صورت وجود مشکل جدی. در اپتومتری دستگاه های خاصی وجود دارد که تمام افراد عینکی آن را دیده اند و بوسیله همان نمره چشمشان تعیین شده است. پس یک وظیفه بینایی سنج، آن است که بوسیله این نوع دستگاه ها شماره عینک برای چشمان ضعیف تعیین کند یا تشخییص آستیگماتی و غیره را داده و باز عینک مناسب را به فرد بدهد.

کار دیگری که بینایی سنج انجام می دهد این است که در زمینه بهداشت و سلامت چشم افراد را راهنمایی کند. تمرینات خاص یا رژیم های غذایی مناسب همگی در این توصیه های و راهنمایی ها قرار می گیرند.

همچنین در زمینه پیشگیری از بیماریهای چشمی، بینایی سنج دارای وظایفی است. به طور مثال همه ساله فارغ التحصیلان این رشته در مدارس و مراکز بهزیستی حاضر شده تا تنبلی چشم افراد را تشخیص داده و جهت پیشگیری از آن توصیه هایی به دانش آموزان می کنند.

 

معرفی رشته بینایی سنجی

 

دروس ضروری برای تحصیل

دروس پایه رشته بینایی سنجی

  • فیزیک نور
  • آناتومی عمومی و چشم
  • فیزیولوژی عمومی و چشم
  • اورژانسهای چشمی
  • میکروب‌شناسی
  • داروشناسی عمومی و تخصصی
  • علایم چشمی بیماریهای سیستمیک

اپتومتری

دروس اختصاصی رشته بینایی سنجی

  • اپتیک هندسی و فیزیکی
  • اپتومتری
  • بینایی محیطی
  • مقدمات اپتومتری
  • اپتومتری افراد مسن و نیمه بینایان
  • اپتومتری مشاغل و بهداشت چشم
  • اپتومتری پیشرفته
  • آنالیز مشاهدات کلینیکی
  • مکانیسم دید دو چشمی
  • درمان آنومالیهای دو چشمی
  • لابراتوار اپتیک
  • فیزیولوژی اپتیک
  • تاریخچه اپتومتری و علوم بینایی
  • زبان تخصصی
  • عدسیهای تماسی
  • آسیب‌شناسی چشم
  • اپتومتری کودکان

 

ادامه تحصیل در رشته بینایی سنجی

رشته بینایی سنجی تا مقطع کارشناسی شناخته شده است که دوره اش هم مثل سایر رشته های کارشناسی 4 ساله است. منتها برای ادامه تحصیل رشته بینایی سنجی در مقاطع بالاتر باید جداگانه صحبت کرد. در مقطع کارشناسی ارشد همچنان می توان گرایش بینایی سنجی را ادامه داد و بغیر از آن می توان در سایر گرایش های رشته های زیست شناسی نظیر رشته سلامت سالمندی، علوم تشریحی، فناوری اطلاعات سلامت و فیزیولوژی و … ادامه تحصیل داد.

اگر گرایش خود رشته بینایی سنجی را ادامه ندهید طبیعتا اثر مثبت تر از قبل روی شغل اپتومتری نمی گذارد اما می توانید در آن گرایشها بعنوان هیئت علمی در دانشگاههای وزارت بهداشت و وزارت علوم مشغول به فعالیت شوید.

قاعدتا ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر خود رشته بینایی سنجی در در آمد و اعتبار شناخته شده افراد اپتومتریست بسیار موثر است. 🥰

رشته بینایی سنجی

 

حقوق و بازار کار رشته بینایی سنجی

آن طور که کارشناسان این رشته می گویند، هشتاد درصد فارغ التحصیلان رشته بینایی سنجی پس از اتمام تحصیل وارد بازار کار می شوند. محل کار کارشناسان بینایی سنجی معمولا بیمارستان ها و کلینیک های چشم پزشکی و یا مراکز سازمانی و نظامی می باشد. اپتومتریست می تواند با گذراندن یک طرح ویژه گواهی نامه ای کسب کند و نهایتا برای خودش یک مطب بینایی سنجی افتتاح نماید که در اینصورت حقوق او بطور چشمگیری فزایش پیدا می کند.

در کنار باز کردن مطب شخصی اپتومتریست ها در 99 درصد موارد به فروش عینک و لوازم بینایی هم می پردازند که حقوق آن ها را بسیار بیشتر از قبل می کند. جدا از فروش عینک، می توان وارد کارهای تجاری شد مثل وارد کردن تجهیزات و دستگاههای خاص در زمینه اپتومتری و تشخیص بیماریهای چشمی.

یک نکته دیگر قابل توجه در خصوص بازار کار رشته اپتومتری آن است که در کل پذیرش دانشجو در این رشته مثل چند رشته پیراپزشکی دیگر (رادیولوژی و .. ) بسیار کم است و از کل کشور حدود 100 نفر پذیرش می شوند. پس بعد از اتمام تحصیل رقبای کاری بسیار کم هستند و این هم جزو ویژگی های مثبت بازار کار آن محسوب می شود.

بازه حقوقی کارشناسان رشته بینایی سنجی در سال 1403 بین 10 تا 25 میلیون تومان تخمین زده می شود. بسته به محل کار و شهر محل خدمت و هم چنین مدرک تحصیلی فرد، حقوق بسیار متغیر می باشد. با توجه به گرایشهای ارشدی که دانشجو می تواند ادامه دهد هم می توان شغل جدیدی انتخاب کرد و حقوق را بالاتر برد.

در صورتی که تمایل به قبولی در رشته بینایی سنجی (اپتومتری) دانشگاه های برتر ایران را دارید، پیشنهاد می کنیم که از مشاوره تلفنی انتخاب رشته کنکور سراسری استفاده کنید.

 

توانایی های لازم

یک اپتومتریست بایستی ظرافت بسیار زیاد و دقت بالایی در دید خودش داشته باشد تا بتواند به درستی عیوب چشمی را تشخیص بدهد. اگر شماره چشم فرد را ذره ای بالا یا پایین تشخیص دهد به سلامت چشم او آسیب می رساند!

از لحاظ اینکه رشته بینایی سنجی علی رغم رشته های دیگر پیراپزشکی مثل پرستاری یا مامایی و… با خون و دردسرهای بالینی یا شیفت های کاری روبرو نیست و فرد اکثرا بصورت پاره وقت در روز کار می کند و در عین حال حقوقی مشابه حقوق رشته های بالینی دارد، نقطه بسیار مثبتی برای خیلی ها است. پس کسانی که توانایی کارهای بالینی را ندارند برای کار در اپتومتری بسیار مناسبند.

پیشنهاد مطالعه  برنامه ریزی کنکور

 

آخرین رتبه قبولی در رشته بینایی سنجی

در کل پذیرش دانشگاه های بسیار کمی شامل حال رشته اپتومتری می گردد.  هم چنین دانشگاه آزاد فعلا پذیرشی برای آن در نظر نگرفته است. در کل این دانشگاه ها برای رشته بینایی سنجی پذیرش دانشجو دارند:

  1. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
  2. دانشگاه علوم پزشکی ایران
  3. دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  4. دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

آخرین رتبه قبولی رشته بینایی سنجی در هر منطقه به صورت زیر است:

  • منطقه یک: 3000 تا 3500
  • منطقه دو: 5000 تا 5500
  • منطقه سه: 5500 تا 5800

اما اگر می خواهید با احتمال بالا در رشته بینایی سنجی دانشگاه های سراسری قبول شوید به رتبه زیر 3000 نیاز دارید به همین علت باید با یک برنامه ریزی خوب و پشتکار عالی جلو بروید تا به رشته  دلخواهتان برسید.

اکنون که این رشته را شناختید، اگر می خواهید بدانید که در رشته اپتومتری قبول می شوید یا خیر، حتما از مقاله تخمین رتبه کنکور دورخیز استفاده کنید. این مقاله در لینک زیر در دسترس شماست.

 

خلاصه مقاله معرفی رشته بینایی سنجی

رشته بینایی سنجی در کنار مزایایی همچون نداشتن شیفت شب، درآمد نسبتا مناسب و موقعیت شغلی خوب و بازار کار عالی، سختی هایی نیز دارد به همین علت قبل از انتخاب این رشته بهتر است اطلاعات کسب کرده و خوب فکر کنید تا تصمیم درستی بگیرید. آخرین رتبه قبولی در رشته بینایی سنجی در منطقه یک 3500 در منطقه دو 5000 و در منطقه سه 5500 می باشد همچنین درآمد این رشته در سال 1403 از حداقل 10 میلیون تومان شروع می شود و بسته محیط کار و مهارت فرد بیشتر می شود.

انتخاب رشته از اتفاقات مهم و تاثیرگذار در زندگی هر فرد است اگر شما نیز نگران انجام انتخاب رشته خود به صورت اصولی هستید می توانید به صفحه مشاوره کنکور بروید و از مشاوران باتجربه و خبره دورخیز کمک بگیرید و یا شما می توانید با شماره تماس های 02128421071 و 09101801700 با مشاورین آکادمی کنکور دورخیز در ارتباط باشید و از خدمات مشاوره تلفنی دورخیز استفاده کنید. اعضای آکادمی کنکور دورخیز تنها برای رساندن شما به موفقیت و رویاهایتان فعالیت می کنند.😊

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرم درخواست مشاوره
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.