معرفی رشته علوم تغذیه

معرفی رشته علوم تغذیه

رشته علوم تغذیه یکی از رشته های پرطرفدار گروه آزمایشی تجربی است. این رشته درمورد اصلاح برنامه های غذایی افراد فعالیت می کند. اگر به علوم تغذیه علاقه مند باشید حتما از چینش برنامه غدایی برای کمک به درمان بیماران و کاهش یا افزایش وزن افراد لذت خواهید برد. در این مقاله به معرفی کامل رشته علوم تغذیه می پردازیم تا با نحوه پذیرش، شرایط تحصیل، بازار کار و درآمد این رشته آشنا شوید. علاوه بر آن نقاط ضعف و قوت رشته علوم تغذیه را بررسی خواهیم کرد تا بتوانید با خیال راحت تصمیم بگیرید. با ما همراه باشید تا این رشته خوشمزه را بشناسید 🙂

 

معرفی رشته علوم تغذیه

رشته علوم تغذیه جز رشته های زیرگروه یک تجربی است. پس دو درس مهم برای قبولی این رشته زیست شناسی و شیمی است.

رشته علوم تغذیه

کارشناس تغذیه می تواند یک بازوی حیاتی برای پزشک های متخصص باشد. به این دلیل که درمان هر بیماری تحت شرایطی به شفای کامل می انجامد که رژیم تغذیه افراد هم به همراه درمان اصلاح شود. پس اگر به رشته علوم تغذیه علاقه داشته باشید می توانید به درمان و سلامت زندگی بسیاری از افراد کمک کنید. در ادامه درمورد شرایط و مدت تحصیل این رشته صحبت خواهیم کرد.

کارشناسی علوم تغذیه به صورت دو گرایش انسانی و بالینی ارائه می شود. گرایش انسانی بیشتر به نوشتن رژیم های لاغری و چاقی و اصلاح تغذیه افراد می پردازد. اما گرایش بالینی، اصلاح تغذیه را با توجه به شرایط بالینی هر فرد تنظیم می کند به طوریکه به درمان بیماری او کمک کرده باشد.

مدت تحصیل علوم تغذیه

دوران کارشناسی رشته علوم تغذیه به مدت 4 سال طول می کشد. طرح این رشته اجباری نیست و بعد از گذراندن دوران کارشناسی می توان وارد بازار کار شد. پس جز رشته هایی محسوب می شود که سریع وارد بازار کار شده و هرچه مهارت بیشتری را در طول تحصیل کسب کرده باشید موفق تر خواهید بود.

دروس رشته علوم تغذیه

دروس ارائه شده برای این رشته در سه دسته دروس پایه، دروس اصلی و دروس تخصصی تقسیم بندی می شوند. دروس پایه رشته علوم تغذیه شامل:

  1. روش های مطالعه و یادگیری
  2. بیوشیمی مقدماتی
  3. فیزیولوژی
  4. آناتومی
  5. آمار حیاتی
  6. مبانی روانشناسی
  7. جامعه شناسی پزشکی
  8. اپیدمیولوژی بیماری ها
  9. بهداشت عمومی
  10. میکروب شناسی عمومی
  11. انگل شناسی

رشته علوم تغذیه

بعد از گذراندن دروس پایه، نوبت به دروس اصلی می رسد که بیشتر در ارتباط با اصول تغذیه، نحوه تنظیم رژیم های غذایی است. دروس اصلی شامل:

  1. بیوشیمی متابولیسم
  2. بهداشت و مسمومیت های غذایی
  3. میکروب شناسی مواد غذایی
  4. اصول و روش های نگهداری مواد غذایی
  5. شیمی تجزیه مواد غذایی
  6. اثر فرآیند بر ارزش غذا
  7. تغذیه اساسی 1 و 2
  8. فیزیولوژی تغذیه
  9. اصول تنظیم برنامه های غذایی
  10. اصول ایمونولوژی
  11. داروشناسی
  12. مدیریت خدمات غذایی
  13. کاربرد رایانه در علوم تغذیه
  14. اکولوژی غذا و تغذیه
  15. پاتوفیزیولوژی

با مطالعه دروس اصلی این رشته می توانید با حیطه کلی فعالیت کارشناسان علوم تغذیه آشنا شوید. آشنایی با مواد غذایی، نحوه نگهداری آن ها، نحوه تولید و مصرف بهداشتی و تنظیم برنامه های غذایی جز حیطه اصلی این رشته است. توجه کنید که کارشناس های تغذیه نمی توانند دارو تجویز کنند و فقط با اصلاح رژیم غذایی افراد سر و کار دارند.

برنامه غذایی

دروس تخصصی رشته علوم تغذیه داوطلبان را هرچه بیشتر با عمق این رشته آشنا خواهد کرد. با گذراندن رشته های تخصصی آمادگی لازم برای ورود به بازار کار در دانشجویان ایجاد می شود. دروس تخصصی این رشته شامل:

  1. تغذیه در دوره های زندگی
  2. تغذیه گروه ها و شرایط ویژه
  3. خدمات تغذیه ای در نظام مراقبت های بهداشتی
  4. اصول برنامه ریزی و مدیریت برنامه های تغذیه ای
  5. ارزیابی وضع تغذیه
  6. اصطلاحات پزشکی و بیمارستانی
  7. اصول آموزش و مشاوره تغذیه
  8. بیماری های ناشی از سوتغذیه
  9. رژیم درمانی 1 و 2
  10. روش تحقیق در علوم بهداشتی
  11. سمینار تغذیه
  12. پروژه

حال که با دروس آشنا شدید بهتر می توانید با حیطه کاری این رشته ارتباط برقرار کنید و علاقه مندی خود را بسنجید. در ادامه درمورد ادامه تحصیل و بازار کار این رشته بیشتر صحبت خواهیم کرد.

 

ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

کارشناسان این رشته می توانند در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری علوم تغذیه ادامه تحصیل دهند. در هر سه حالت امکان تاسیس کلینیک تغذیه ای شخصی وجود دارد اما سابقه کاری متفاوتی نیاز است. برای مثال با مدرت کارشناسی با حداقل 3 سال سابقه کار در بیمارستان می توان برای تاسیس کلینیک شخصی اقدام کرد.

مقاله مهم  در انتخاب رشته علاقه مهم تره یا پول ؟

دانشجویان مقطع دکتری در پایان تحصیل می توانند به عنوان هیئت علمی و استاد دانشگاه جذب شوند. همچنین در حوزه های پژوهشی فعالیت بیشتری داشته باشند. اینکه دانش ما از علوم تغذیه تا چه حد به روز باشد مدیون پژوهش هایی است که در این رشته انجام می شود.

 

بازار کار، موقعیت شغلی و درآمد رشته علوم تغذیه

فارغ التحصیلان این رشته می توانند در بیمارستان ها، کلینیک های تغذیه، مطب های پزشکان، باشگاه های ورزشی و … به عنوان مشاور تغذیه و رژیم درمانی مشغول به کار شوند. کارشناسان علوم تغذیه با چند سال سابقه کاری می توانند مجوز تاسیس مطب شخصی خود را نیز دریافت کنند. بازار کار این رشته به نسبت سایر رشته های پیراپزشکی، پایدار تر است. یعنی تقریبا همیشه می توانند در شغل مورد علاقه خود کار کنند.

مشاور علوم تغذیه

درآمد این رشته در کارهای دولتی تقریبا بیشتر از ماهانه 2.5 میلیون تومان است. درکار های خصوصی با توجه به مهارت شما و توافقی که صورت می گیرد می تواند بیشتر باشد. تاسیس کلینیک تغذیه نیز به سرمایه اولیه و تبلیغات نیازمند است و می تواند درآمد های بسیار بالاتری تا ماهانه بیش از 10 میلیون تومان هم داشته باشد.

 

توانایی های لازم برای رشته علوم تغذیه

افرادی که در این رشته فترغ التحصیل می شوند باید صبور باشند و از روابط اجتماعی بالایی برخوردار باشند تا بتوانند به خوبی با مراجعین ارتباط برقرار کنند. هرچه مشاور تغذیه بتواند بر مطالبی که ارائه می دهد مسلط تر باشد می تواند ارتباط بهتری را با مراجعین خود داشته باشد. به این ترتیب افراد با تعهد بیشتری نسبت به انجام رژیم های غذایی خود برنامه را انجام خواهند داد. پس همزمان با تحصیل در این رشته علاوه بر مهارت های درسی باید مهارت های اجتماعی را هم فرابگیرید.

 

نقاط قوت و ضعف رشته علوم تغذیه

در این قسمت درمورد نقاط قوت و ضعف علوم تغذیه صحبت خواهیم کرد. برای اینکه از علاقه خود به تغذیه مطمئن شوید حتما باید از مزایا و معایب تحصیل و کار در این رشته آگاه باشید به این ترتیب می توانید با علاقه بیشتری به کسب مهارت های لازم بپردازید.

 

نقاط قوت علوم تعذیه

  1. نداشتن طرح اجباری نیروی انسانی در پایان تحصیل
  2. مجوز تاسیس مطب با مدرک کارشناسی و 3 سال سابقه کار
  3. توانایی همکاری در مطب پزشکان به عنوان مشاور تغذیه
  4. تنوع حوزه های فعالیت شغلی
  5. امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری
  6. شرایط مطلوب برای قبولی در کنکور

نقاط ضعف علوم تغذیه

  1. درآمد پایین برای کارهای دولتی
  2. لزوم داشتن توانایی بالا در برقراری ارتباط با مراجعین

 

رتبه لازم برای قبولی علوم تغذیه

رشته تغذیه به نسبت سایر رشته های پیراپزشکی قبولی بهتری دارد. اما توجه کنید که گزینش این رشته به صورت کشوری انجام می شود یعنی اینکه شما بومی کدام استان هستید در قبولی تاثیری نخواهد داشت. در شرایط افرادی که رتبه های بهتری دارند اولویت قبولی دارند.

رتبه لازم برای قبولی رشته علوم تغذیه در دانشگاه دولتی حدود 20 هزار است و در برای پردیس خودگردان و غیرانتفاعی تا حدود 35 هزار  هم پذیرش دارند. این رشته در دانشگاهای آزاد هم ارائه می شود که رتبه لازم برای قبولی در حدود 40 هزار است. علوم تغذیه از رشته های زیرگروه 1 تجربی است. پس برای برنامه ریزی کنکور برای قبولی در این رشته، به ضرایب زیرگروه یک توجه داشته باشید.

حالا که این رشته را به طور کامل شناختید، اگر می خواهید رتبه کنکور خودتان را تخمین بزنید، پیشنهاد می کنیم حتما مقاله تخمین رتبه کنکور را مطالعه کنید روش هایی برای تخمین رتبه کنکور معرفی کرده ایم.

مقاله مهم  تخمین رتبه کنکور با چند روش عالی | ویژه قبل و بعد از کنکور🙂

پس برای قبولی  ابتدا علاقه خود را در نظر بگیرید. نقاط قوت و ضعف و آینده تحصیلی و شغلی آن را در نظر گرفته و با اطمینان انتخاب کنید.

انتخاب رشته تغذیه

در صورتی که تمایل به قبولی در رشته تغذیه دانشگاه های برتر ایران را دارید، پیشنهاد می کنیم که از مشاوره تلفنی انتخاب رشته کنکور سراسری استفاده کنید. شما می توانید با شماره تماس های 02177276971 و 09101801700 با مشاورین آکادمی کنکور دورخیز در ارتباط باشید و از خدمات مشاوره تلفنی دورخیز استفاده کنید و سوالات انتخاب رشته خود را از مشاوران دورخیز بپرسید.. اعضای آکادمی کنکور دورخیز تنها برای رساندن شما به موفقیت و رویاهایتان فعالیت می کنند.

 

نازنین محمدینازنین محمدی

مشاوره صوتی رایگان

نازنین محمدی دانشجوی رشته مشاوره دانشگاه شهید بهشتی تهران در این فایل صوتی رشته علوم تغذیه را به طور کامل معرفی می کند.
لینک کوتاه مقاله:
مهندس مسعود کریمی
درباره من

اگر خودت شخصاً با جستجو و پشتکار محدودیت‌ها رو نادیده بگیری و در سخت‌ترین شرایط موفق بشی، انگیزه زیادی برای کمک به دیگران پیدا می‌کنی! من مسعود کریمی رتبه برتر کنکور و بنیانگذار دورخیز به همراه تیمم آماده کمک به تو هستیم 🧡

از ما کمک بگیر!

اگر بخوای رانندگی یاد بگیری کمک یه مربی خوب میتونه خیلی کارساز باشه! چون سریع‌ و اصولی و بدون خطر میتونی رانندگی رو ازش یاد بگیری. اگر بخوای رتبه برتر بشی هم حضور یه مشاور در کنارت میتونه همین اتفاقات رو رقم بزنه! سریع، اصولی و بدون خطر!

ما در آکادمی دورخیز راه پر پیچ و خم کنکور رو برات روشن و ساده میکنیم تا تلاش‌هات بی نتیجه نمونه! ما کارمون رو خوب بلدیم، چون 12 سال سابقه داریم و خودمون رتبه برتر کنکور بودیم! پس همین الان دکمه درخواست مشاوره رو بزن تا شروع کنیم.

درخواست مشاوره

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

مطالب پیشنهادی
پکیج‌های فنون موفقیت در کنکور

هر آنچه که باید درباره فنون موفقیت کنکور، تند خوانی، تقویت حافظه، تست زنی و … بدانید.

نظرات و سوالات شما درباره محتوای این مطلب
لطفا فقط نظرات و سوالات مربوط به این موضوع را این جا درج کنید.
مشاوران دورخیز به تمامی سوالات شما پاسخ میدهند.
با توجه به تعداد زیاد سوالات لطفا بعدا برای مشاهده جواب خود به سایت مراجعه کنید.
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
mehrsa
mehrsa
1 سال قبل

سلام. چرا راجع به رشته مهندسی صنایع غذایی مطلبی توی سایت وجود نداره؟

آخرین ویرایش 1 سال قبل توسط mehrsa