برنامه ریزی کنکور

آموزش برنامه ریزی کنکور

برنامه ریزی کنکور لازمه موفقیت شما در کنکور است. برنامه ریزی، برای مدیریت زمان و مطالعات شما ضروری است خصوصاً وقتی حجم درس های شما زیاد باشد این کار اهمیت دوچندان پیدا می کند. در مشاوره کنکور ، موضوع برنامه ریزی کنکور را به عنوان مهم ترین جزء و قلب مشاوره به حساب می آوریم. همچنین انجام برنامه ریزی ظرافت‌های زیادی دارد که اگر آشنا نباشید یک برنامه ریزی کنکور از نوع غلط، باعث شکست و تباه شدن کنکور می‌شود. من مسعود کریمی در این مقاله قصد دارم برنامه ریزی کنکور را به شما آموزش بدهم.  در این مقاله شما یاد می گیرید :

  • چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟
  • راهبرد برنامه ریزی کنکور از تابستان، پاییز و بعد از آن چطور است؟
  • دوازدهمی ها و پشت کنکوری ها هرکدام چکار کنند؟
  • 10 اصل مهم برنامه ریزی کنکور چیست؟
  • تغییرات کنکور جدید چیست و چه تاثیری روی برنامه ریزی کنکور دارد؟
  • مراحل برنامه ریزی تحصیلی برای کنکور

و نمونه برنامه ریزی های استاندارد برای الگو گرفتن هم در این مقاله داریم.

این مقاله کامل ترین مرجع آموزش برنامه ریزی کنکور برای شماست، چون تجربه 12 ساله ما در دورخیز پشت آن است! توصیه می کنیم با دقت و کلمه به کلمه این مقاله را بخوانید و تحلیل کنید. نمونه هدف گذاری و برنامه ریزی های هفتگی و ماهانه را خوب بررسی کنید تا بتوانید برنامه استاندارد را از برنامه غیر اصولی تشخیص دهید. با دورخیز همراه باشید تا جدیدترین و به روزترین سبک برنامه ریزی برای کنکور را یاد بگیرید!

اهمیت برنامه ریزی کنکور

برنامه ریزی کنکور مزایای زیادی دارد که 3 مورد را در ادامه می گوییم.

  • بهبود عملکرد: برنامه ریزی کنکور باعث بهبود عملکرد و کسب نتایج مطلوب در آزمون‌های آزمایشی و کنکور می‌شود.
  • کاهش استرس: با برنامه‌ریزی مناسب، استرس و نگرانی‌های دانش‌آموز کاهش می‌یابد و خیال او راحت است که کارها طبق برنامه انجام می شود.
  • بهره‌وری بیشتر: با داشتن برنامه ریزی منظم، دانش‌آموزان بهره‌وری بیشتری در مطالعات خود دارند. در واقع خواندن درسی بی نتیجه نمی ماند و یادگیری افزایش پیدا می کند.

اهمیت برنامه ریزی کنکور

شاید خیلی از شماها به گیم مثل پابجی و کال آف یا حتی بازهای استراتژیک جنگی مثل کلش آو کلنز، علاقه مند باشید. پس با یک مثال جنگی شروع میکنیم! برنامه ریزی برای کنکور مشابه یک نقشه دقیق برای رفتن به جنگ است! اگر بخواهید با حریف مبارزه کنید، چه چیزهایی مهم است؟ برآورد نفرات، زمان حمله، محل حمله، تجهیزات و اسلحه، آب و هوا و بسیاری چیزهای دیگر. اگر بدون برآورد، فقط حمله کنید چه میشود؟ شکست خوردن نتیجه روشن بی برنامگی است. در آمادگی کنکور قطعا موضوع برنامه ریزی برای کنکور یکی از مهم‌ترین کارهاست. در ادامه شما را برای این رویارویی آماده میکنیم.

نکات مهم برای برنامه ریزی کنکور

خب برای اینکه بتوانید در میدان تقابل با درس ها از پس حریف بربیایید لازم است قبل از برنامه ریزی کنکور چندکار انجام بدهید. در ادامه بررسی میکنیم.

تعیین اهداف

برای اینکه بتوانید از لحاظ روحی و درسی بخوبی عمل کنید باید هدف تان را مشخص کنید. اینکه خواسته شما چه رشته و دانشگاهی است مهم است. در انتخاب هدف سعی کنید طوری انتخاب کنید که هدف همزمان هم هیجان انگیز و هم دست یافتنی باشد. اهداف خیلی دوردست باورپذیر نیستند و اهداف خیلی کوچک هم ایجاد انگیزه نمیکنند. در انتخاب هدف می توانید از یک مشاور کمک بگیرید تا این هدف با روحیه و توانایی شما هم سازگار باشد. یادتان باشد هرگز بدون هدف درس خواندن را شروع نکنید.

تهیه منابع کنکور

تهیه منابع جزو پیش نیازهای برنامه ریزی برای کنکور است. برای دروس تخصصی پایه دهم و یازدهم کتاب تستی تهیه کنید، کافی است. اما برای دروس سال دوازدهم که قرار است تستی و تشریحی کار شود:

کتاب‌های فرمول 20 گاج و یا ماجراهای من و درسام خیلی سبز برای داوطلبین کنکور ۱۴۰۳ مناسب است. این کتاب‌ها درسنامه خوب و تمرین‌های زیادی دارند که می‌تواند برای تقویت یادگیری و مهارت امتحان و نوشتن پاسخ کامل و تشریحی در امتحانات، مفید باشد. برای کار تستی هم کتاب های تست مجزا صرفاً برای دروس تخصصی تهیه کنید. البته اگر بخواهید برای این دروس تستی و تشریحی را در یک کتاب داشته باشید کتاب های چند منظوره مثل کتاب سیر تا پیاز گاج یا سه بعدی نشر الگو می تواند کافی باشد. این مورد آخر برای داوطلبین با سطح پایین تر توصیه می شود.

منابع مطالعاتی 1404 و 1405

 

و در نهایت اگر صرفاً نمونه سوال نیاز دارید از کتاب‌های ۶۴۲۰ گاج و یا شب امتحان خیلی سبز استفاده کنید. این کتاب‌ها بیشتر شامل نمونه سوال‌های امتحانات سال‌های قبل هستند.

برنامه ریزی زمان مورد نیاز

برای انجام برنامه ریزی باید زمان کافی برای مطالعه کردن داشته باشید. بعضی ها اشتباها فکر میکنند برنامه ریزی کنکور برای شرکت در کلاس یا دیدن فیلم آموزشی است در حالی که عمده زمان برنامه ریزی به مطالعه و تست زنی می گذرد. در هر حال برای اینکه بتوانید یک برنامه قابل قبول برای کسب رتبه برتر در کنکور طراحی کنید باید هفته ای حداقل 35 ساعت زمان آزاد داشته باشید. اگر مشغله دارید یا سرتان با کلاس شلوغ شده باید از قبل این زمان را فراهم کنید.

تعیین استراتژی و راهبرد

برنامه ریزی برای کنکور یک کار حیاتی و ضروری برای موفقیت است. در مورد برنامه ریزی کنکور اگر از بالا نگاهی داشته باشیم  به برنامه کلی برخورد میکنیم که به آن برنامه بلندمدت گفته میشود. در دل این برنامه بلندمدت  استراتژی وجود دارد. یعنی راهبرد و سیاست حمله به درس ها از همین الان تا روز کنکور (!) راهبرد و استراتژی از علوم نظامی گرفته شده و منظور ما این است که چطور و از چه مسیری به درس ها حمله کنیم که بهترین نتیجه را بگیریم. کمترین کار لازم اسن است که در یک کاغذ بنویسید که به طور کلی برای ماه های پیش رو تا کنکور قرار است چه چیزهایی را بخوانید و چکار کنید. در ادامه در این مورد بیشتر توضیح داده ایم.

استراتژی برنامه ریزی کنکور

 

برنامه‌ریزی یعنی استفاده درست از وقت... برنامه‌ریزی خود را از رتبه‌های برتر بگیرید!

برنامه‌ریزی مهم‌ترین نیاز یک کنکوری برای رسیدن به رتبه و دانشگاه درجه یکه. بدون برنامه‌ریزی موفقیت تو در کنکور غیر ممکنه. ما در این مسیر با روش برنامه‌ریزی رتبه برترها به کمکت میایم و بهترین برنامه‌ریزی رو واست انجام میدیم. برای اطلاع از هزینه‌ها و نحوه ثبت‌نام، کافیه روی دکمه زیر کلیک کنی و فرم رو تکمیل کنی تا برای شروع کار باهات تماس بگیریم!

 

اصول برنامه ریزی کنکور

برای انجام برنامه ریزی کنکور باید حتما اصولی را رعایت کنید. در ادامه این مقاله درمورد اصول برنامه ریزی کنکور به زبان ساده توضیح داده‌ایم. پس با دقت این اصول را بخوانید تا مهم‌ترین قدم موفقیت در کنکور خود را به درستی بردارید.

همچنین در ویدئوی زیر 7 تا از مهم ترین نکات توضیح داده شده است. حتماً آن را ببینید.

 

اصل 1: شخصی و خصوصی

برنامه ریزی درسی هر دانش آموز کنکوری باید شخصی و خصوصی باشد. یعنی برنامه باید با توجه به توانایی‌ها و نقاط قوت و ضعف شما طراحی شود. هیچ دو دانش‌آموزی نمی‌توانند با یک برنامه یکسان به موفقیت برسند. حتی اگر در سطح علمی یکسانی با دیگر دانش‌آموزان باشید، در مسیر کنکور بسیار متفاوت رفتار خواهید کرد.

نکته مهم دیگری که در مورد خصوصی بودن برنامه وجود دارد، تداوم اجرای برنامه است. اتفاقاتی که روزانه در زندگی هر دانش آموز رخ می‌دهد متفاوت است. برای مثال ممکن است امروز نوبت دکتر داشته باشید و چند ساعت از وقت شما را بگیرد. در برنامه ریزی کنکور ابتدا باید این موارد را در نظر بگیرید و بعد از آن برنامه خود را طراحی کنید.

با توجه به این توضیحات، برنامه ریزی کنکور باید انعطاف‌پذیر باشد. یعنی روزهایی که با اتفاقات غیرمنتظره از دست می‌روند باید زمانی برای جبران داشته باشند. البته این ویژگی نباید باعث شود که در اجرای برنامه تنبلی کنید! نباید آسوده خاطر باشید که اگر امروز حوصله درس خواندن ندارم، بعدا جبران می‌کنم. انعطاف پذیری برای مواقعی است که اتفاقات غیرمنتظره که تحت کنترل شما نیست، برنامه را بهم بزند.

همچنین ممکن است بعد از مطالعه یک درس متوجه شوید که برای یادگیری بهتر و تسلط بر آن، لازم است زمان بیشتری در نظر بگیرید. اگر برنامه شما انعطاف پذیر باشد، می‌توانید در مواقع لزوم برای درس‌هایی که نیاز دارند زمان بیشتری در نظر بگیرید.

اصل 2: پیش‌نیازهای درسی

بعضی از درس‌ها را باید با ترتیب مشخصی بخوانید. برای مثال فصل تابع ریاضی سال دهم باید قبل از فصل تابع ریاضی یازدهم خوانده شود. چون برای یاد گرفتن تابع ریاضی یازدهم لازم است که مطالب فصل تابع دهم را یاد گرفته باشید. پس برای مثال می‌گوییم فصل تابع ریاضی سال دهم، پیش‌نیاز یادگیری فصل تایع ریاضی یازدهم است.

اگر برنامه ریزی درسی با توجه به پیش‌نیازها تنظیم نشود، مطالب درسی را به خوبی یاد نمی‌گیرید. بیشتر دانش‌آموزان در چنین مواقعی تصور می‌کنند که مشکل آن‌ها این است که هوش و استعداد کافی ندارند. گرفتن نتیجه خوب در کنکور بیشتر از آنکه به هوش وابسته باشد، به یادگیری مهارت‌های مطالعه و تلاش وابسته است. یکی از این مهارت‌ها این است که شما در ابتدا مطالب پیش‌نیاز را مطالعه کنید و یاد بگیرید.

  • برای اطلاع بیشتر در مورد این موضوع در بخش قبلی مقاله به جدول مباحث تقویت پایه درسی توجه کنید. پییش نیازها را آنجا توضیح داده ایم.

اصل 3: تعادل بین مطالعه تستی و تشریحی

تا کنکور 1401 که سوالات آزمون شامل دروس عمومی و اختصاصی بود به داوطلبان کنکور توصیه می‌کردیم که در برنامه ریزی درسی کنکور بین دروس عمومی و اختصاصی تعادل برقرار کنند.

معیاری که باید برای برقراری تعادل بین درس‌های عمومی و اختصاصی در نظر می‌گرفتند، ضریب هر درس در کنکور است. ضرایب درس‌های اختصاصی 3 برابر ضرایب درس‌های عمومی بود. البته این ضرایب کمتر دروس عمومی به معنای کنار گذاشتن آن‌ها و یا شروع مطالعه از عید نبود. بلکه باید مطالعه و البته تست‌زنی دروس عمومی را همراه با دروس اختصاصی جلو می‌بردند ولی با صرف وقت کمتر.

با توجه به تغییراتی که از کنکور قرار است اعمال شود، دیگر از دروس عمومی در آزمون کنکور سوالی طرح نمی‌شود. یعنی در جلسه کنکور فقط باید به سوالات دروس اختصاصی پاسخ دهید که تاثیر آن در قبولی دانشگاه 50درصد است. 50 درصد باقی‌مانده مربوط می‌شود به نمره امتحانات نهایی که به صورت تشریحی برگزار می‌شود.

از این به بعد در برنامه ریزی کنکور و بعد از آن، علاوه بر تعادل بین دروس عمومی و اختصاصی باید بین مطالعه تستی و تشریحی هم تعادل برقرار کنید. این موضوع هم برای دانش‌آموزان اهمیت دارد و هم فارغ‌التحصیلانی که می‌خواهند در امتحانات ترمیم معدل شرکت کنند.

در امتحانات تشریحی برخلاف آزمون‌های تستی فقط جواب آخر ارزش ندارد؛ بلکه نمره کامل به پاسخ و راه‌حل کامل داده می‌شود. پس در امتحانات تشریحی دیگر تکنیک و روش‌های میانبر کاربرد ندارد و باید کاملا طبق متن و راه‌حل کتاب به سوالات جواب بدهید.

  • در نمونه‌ برنامه‌هایی که در اختیارتان قرار می‌دهیم، زمان مناسب برای مطالعه تستی و تشریحی را مشخص کرده‌ایم. در انتهای مقاله می توانید آنها را پیدا کنید.

اصل 4: تعیین اولویت‌ها و حذفیات

یکی از اصول برنامه ریزی برای کنکور این است که در طراحی برنامه ریزی کنکور به بعضی درس‌ها توجه بیشتری داشته باشید و آن‌ها را در اولویت قرار دهید. همچنین اگر شروع دیرهنگام داشته اید و زمان کافی برای مطالعه همه مطالب درس‌های مختلف ندارید، توصیه می‌کنیم بعضی فصل‌ها و مطالب را حذف کنید. در این صورت می‌توانید زمان کافی برای مطالعه و تسلط بر بخشی از مطالب که خوانده‌اید، داشته باشید.

بسیاری از داوطلبان کنکور استرس این را دارند که آیا تا کنکور می‌توانند مطالب درسی را به اصطلاح تمام کنند یا نه. برای موفقیت در کنکور چیزی به اسم تمام کردن معنا ندارد. شما باید آنچه را که می‌خوانید به خوبی یاد بگیرید و بر آن تسلط پیدا کنید تا در جلسه کنکور بتوانید به سوالات بیشتری پاسخ صحیح بدهید.

اینکه همه فصل‌های درس‌های مختلف را یک دور بخوانید و به اصطلاح تمام کنید، شما را به نتیجه مطلوب در کنکور نمی‌رساند. با یکبار مطالعه و عدم تسلط کافی، تعداد پاسخ‌های غلط و نمره منفی شما در کنکور قطعا بالا خواهد بود و رتبه بدی را کسب می‌کنید.

اگر حتی 70 درصد مطالب کنکور را اصولی مطالعه کنید و به تسلط 100 درصد برسید، بهتر از آن است که 100 درصد مطالب را غیراصولی مطالعه کنید و به تسلط نرسید.

 

  • برای رعایت این موضوع در ادامه مقاله به جدول مباحث تقویه پایه درسی نگاه کنید و مقاله مهم زیر را نیز بخوانید.
پیشنهاد مطالعه  حذف مباحث سخت کنکور | انتخاب فصل های آسان و مهم برای شروع دیرهنگام

اصل 5: هدف‌گذاری بلندمدت

برنامه ریزی برای کنکور باید طبق هدف شما در کنکور باشد. اینکه چه رتبه‌ای می‌خواهید به دست بیاورید مسیر برنامه ریزی شما را مشخص می‌کند. بنابراین با توجه به هدف خود باید در ابتدای مسیر، برنامه بلندمدت خود را تنظیم کنید.

برنامه ریزی بلند مدت دورنمای مسیر کنکور را مشخص می‌کند. وقتی از اول راه بدانید که قرار است چه مسیری را طی کنید، سردرگم نخواهید بود. چون حجم مطالبی که باید بخوانید زیاد است، ممکن است در اول راه مضطرب باشید. اضطراب از این که این حجم زیاد مطالب کی تمام می‌شود؟ با برنامه بلندمدت می‌توانید با آگاهی و خیال راحت حرکت کنید و مطمئن باشید که در مسیر درستی هستید. ضمناً اصل 6 که گفتیم در هدف گذاری بلند مدت لحاظ می شود. یعنی اگر قرار است چیزی حذف شود یا تمرکز روی مطالب خاصی قرار گیرد در برنامه بلند مدت باید مشخص شود.

اصل 6: حجمی-زمانی

حجمی-زمانی بودن برنامه ریزی کنکور به مسیر درس خواندن شما جهت می‌دهد. تا زمانی که مشخص نکرده باشید برای هر زمان مطالعه چه حجمی از مطالب باید خوانده شود، برنامه ریزی شما موثر نخواهد بود.

یکی از چالش های اصلی برنامه ریزی درسی کنکور که با آن رو به رو می شوید، تعیین حجم و زمان متناسب با هم است. این مشکل به این دلیل است که هنوز به مطالعه کنکوری عادت نکرده‌اید و روش‌های مطالعه هر درس را نمی دانید.

اگر روش مطالعه هر درس و اصول برنامه ریزی را به خوبی یاد بگیرید، کم کم می‌توانید زمان و حجم استاندارد مطالعه و تست‌زنی هر درس را با هم هماهنگ کنید. بنابراین اگر تازه شروع کرده‌اید و هنوز نتوانسته‌اید این هماهنگی را ایجاد کنید، زود ناامید نشوید. به هیچ وجه برنامه را بدون تعیین حجم مطالعه، تعداد تست و زمان لازم برای آن جلو نبرید.

  • نمونه برنامه حجمی زمانی را در بخش قبلی مقاله آورده ایم. آن را ببینید. برنامه ریزی حجمی زمانی با تعداد تست و تمرین معین برای کنکور قدرتمندترین نوع برنامه است.

اصل 7: تست و تمرین

اهمیت حل تست و تمرین آنقدر زیاد است که تصمیم گرفتیم آن را به عنوان یک اصل مجزا در برنامه ریزی کنکور مطرح کنیم.

بسیاری از دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور فکر می‌کنند حل تست و تمرین جدا از مطالعه است. به همین دلیل اگر در برنامه درسی آن‌ها بنویسیم 2 ساعت مطالعه شیمی، طی آن 2 ساعت فقط از روی کتاب درسی یا درسنامه کتاب کمک آموزشی روخوانی می‌کنند.

مطالعه و تست‌زنی دو کار جدا از هم نیستند؛ بلکه تست‌زنی مرحله‌ای از مطالعه است. با حل تست و تمرین آنچه را که خوانده‌اید کامل‌تر یاد می‌گیرید و به تسلط می‌رسید. پس در برنامه ریزی برای کنکور از همین ابتدا سعی کنید که تعداد تست‌های هر جلسه را متناسب با وقت و توانایی خود مشخص کنید.

برنامه ریزی حجمی زمانی اگر تعداد تست و تمرین را در خود داشته باشد از لحاظ ساختار روزانه به یک برنامه استاندارد تبدیل می شود. نمونه چنین برنامه ای در انتهای مقاله وجود دارد.

اصل 8: تنوع درسی روزانه

در نوشتن برنامه ریزی کنکور دقت کنید که برنامه خسته‌کننده نشود. خیلی مهم است که انرژی و انگیزه خود را تا روز کنکور حفظ کنید. یکی از راه‌هایی که کمک می‌کند تا در طی روز و اجرای برنامه انرژی خود را حفظ کنید، رعایت تنوع درسی روزانه است.

علاوه بر آن باید توجه کنید که کیفیت مطالعه برای کنکور خیلی مهم است. اگر در طی روز، درس‌های مختلف را مطالعه کنید، دیرتر تمرکز خود را از دست می‌دهید. خواندن مداوم یک نوع درس در طی روز، رفته رفته باعث می‌شود که خسته شوید و مطالب آن درس را با دقت کمتری بخوانید.

سر جلسه آزمون کنکور باید بتوانید بدون مکث و استراحت به سراغ سوالات درس بعدی بروید. بنابراین پشت سر هم باید مطالب درس‌های مختلف را به یاد بیاورید. در طول سال کنکور باید این کار را با داشتن تنوع در برنامه درسی روزانه خود تمرین کنید.

دلیلی دیگری که داشتن تنوع در برنامه ریزی کنکور مهم است این است که همه دروس را باید با هم جلو ببرید. نمی‌شود این ماه فقط دروس زیست و ریاضی را بخوانید و در ماه بعد فقط دروس فیزیک و شیمی. چون با این روش دیگر نمی‌شود درس‌ها را به موقع و با فاصله زمانی درست مرور کرد.

اصل 9: مرورهای درست و به موقع

بدون مرور اصولی و به موقع، تمام زحماتی که برای مطالعه درس‌ها می‌کشید از دست می‌رود. مطالعات علمی زیادی برای قدرت به خاطر سپاری مطالب انجام شده است. این مطالعات می‌گویند که زمان مرور هر درس و نحوه مرور آن بسیار مهم است.

استفاده از منحنی فراموشی یکی از بهترین روش‌هایی است که برای مرور درس‌ها در سال کنکور می‌توانید از آن کمک بگیرید. طبق منحنی فراموشی، هر درسی که خوانده می‌شود اگر در بازه زمانی 7 روزه بعد از مطالعه اول، مرور نشود به راحتی فراموش می‌شود. به طوری که بعد از یک هفته، بیشتر از نصف مطالب مهم درس را فراموش می‌کنید. تنها چیزی که در ذهنتان می‌ماند کلیات مطالب است.

منحنی فراموشی

حتی اگر مرورهای اول و دوم خود را به موقع و سر زمان مناسب انجام دهید ولی مرورهای بعدی را جدی نگیرید، باز هم بعد از گذشت مدتی، مطالب را به راحتی فراموش می‌کنید. علاوه بر آن سوالات کنکور بیشتر از جزییات کتاب‌های درسی مطرح می‌شوند. یعنی اگر فقط کلیات هر درس را بلد باشید نمی‌توانید درصدهای خوبی را به دست بیاورید. پس حتما مرور درس‌ها را جدی بگیرید.

پیشنهاد مطالعه  مرور درس ها در کنکور با روش‌های حرفه‌ای

اصل 10: داشتن آزمون

در برنامه ریزی کنکور باید حتما آزمون‌های آزمایشی و شبیه‌ساز کنکور جای داشته باشد. با آزمون دادن است که اشکالات و نقاط ضعف شما پیدا می‌شود. به این ترتیب بعد هر آزمون می‌توانید برنامه درسی خود را اصلاح کنید و وقت بیشتری برای درس‌ها و مطالبی که ضعف دارید، بگذارید.

در سال های گذشته بسیار دیدیم دانش اموزانی را که با وجود تلاش فراوان نتیجه دلخواه را در کنکور نگرفته اند. علت این موضوع غافل شدن از آزمون آزمایشی است. آزمون میتواند از قبل مثل تمرینات یک ورزشگار حرفه ای شما را برای مسابقه نهایی آماده کند.

به طور کلی برای آزمون دادن دو راه پیش روی یک دانش آموز است: 1- خود را با آزمون های موسسات هماهنگ کند 2- آزمون شخصی و متناسب با پیشروی خودش برایش طراحی شود. با توجه به اینکه همه نمیتوانند با مورد 1 مچ شوند پس روش 2 میتواند راهکار بسیار خوبی برای دانش آموز باشد تا این اصل مهم را در برنامه خودش داشته باشد.

 

انواع روش برنامه ریزی برای کنکور

برنامه درسی باید به نحوی طراحی شود که جامع و دقیق باشد. یعنی در عین اینکه چینش و ترتیب کل دروس را مشخص می‌کند، باید جزییات دقیق حجم، مدت و نحوه مطالعه شما را نیز مشخص کند. در ادامه، انواع روش‌های برنامه ریزی را به طور کامل توضیح می‌دهیم. با بررسی نقاط قوت و ضعف هر یک، متوجه می‌شوید که کدام روش کاربرد بیشتری دارد و بهتر است که از آن استفاده کنید.

 روش برنامه ریزی زمانی کنکور

ساده ترین روشی که از آن می‌توانید برای برنامه ریزی کنکور استفاده کنید روش برنامه ریزی زمانی است. اما سادگی تنها نکته مثبت این روش است؛ چون به همان اندازه که برنامه زمانی ساده است، کم کاربرد و غیرمفید هم هست.

در این روش در جدول برنامه ریزی فقط اسم درس و مدت زمانی که برای آن در نظر گرفته میشود، مشخص است.

عیب اصلی این روش مبهم بودن حجم مطالعه است. یعنی مثلا اگر قرار باشد امروز 2 ساعت ریاضی مطالعه کنید، مشخص نیست که چه مبحثی و از کجا تا کجای آن مبحث را باید مطالعه کنید. مشخص نبودن حجم مطالعه باعث می‌شود که شما احساس مسئولیتی در برابر برنامه خود نداشته باشید. یعنی فکر کنید همین که 2 ساعت با درس ریاضی سرگرم بوده اید و چند تا تست حل کرده اید کافی است.

همچنین ایرادی دیگری که این روش دارد این است که تمرکز و حواس شما را فقط به ساعت محدود می‌کند. زیرا در این روش تنها فاکتوری که اهمیت دارد زمان است. با این روش شما فقط منتظر این می‌مانید که زمان پایان مطالعه آن درس فرا برسد و جلسه مطالعه را تمام کنید. حالا اینکه در وسط مطالعه یک مبحث باشید و هنوز آن مبحث به سرانجام نرسیده باشد دیگر اهمیتی ندارد.

در واقع باید حجم مطالعه هر درس در کنار مدت زمانش، مشخص باشد تا برنامه ریزی کاربردی و مفیدی باشد.

نمونه برنامه ریزی کنکوز از نوع زمانی

روش برنامه ریزی حجمی کنکور

روش برنامه ریزی حجمی نسبت به روش برنامه ریزی زمانی، کمی پیچیده‌تر و البته کاربردی‌تر است.

در این روش برنامه ریزی درسی کنکور، حجم مطالبی که برای هر درس و در هر جلسه باید مطالعه شود، به دقت مشخص می‌شود. بنابراین طبق این روش برنامه ریزی شما می‌دانید که امروز برای ریاضی متلا باید 3 تا درسنامه از فصل مثلثات را بخوانید و 20 تست هم حل کنید.

پس تا اینجا متوجه شدید که چرا روش برنامه ریزی درسی حجمی از زمانی بهتر است؟ چون عیب مبهم بودن برنامه زمانی را اصلاح می‌کند.

عیبی که می‌توان برای برنامه حجمی به آن اشاره کرد این است که زمان مطالعه هر جلسه مشخص نیست. چرا این موضوع مهم است؟ چون ممکن است کسی مطالعه 3 درسنامه و حل 20 تست ریاضی را در 10 ساعت انجام دهد و فکر کند که این زمان برای این حجم نرمال است؛ ولی اینطور نیست!

باید زمان مطالعه هر درس در کنار حجمش، مشخص باشد تا برنامه ریزی کاربردی و مفیدی باشد. به خصوص برای افرادی که کندخوان هستند؛ تا بدانند هر چقدر که شد نمی‌توانند برای مطالعه یک حجم کم زمان بگذارند. پس باید سریعتر مطالعه کنند.

نمونه برنامه ریزی کنکوز از نوع حجمی

روش برنامه ریزی حجمی/زمانی کنکور

پیچیده‌ترین و در عین حال بهترین روش برنامه ریزی درسی کنکور برنامه ریزی حجمی-زمانی است. در این برنامه هر دو فاکتور حجم و زمان مشخص هستند و عیب‌های دو روش قبلی را برطرف می‌کند.

برنامه ریزی برای کنکور را چه خودتان بخواهید انجام دهید و چه به مشاور بسپارید، اولین قدم شناخت توانایی‌ها و نقاط قوت و ضعف‌تان است. برای مثال ممکن است شما کندخوان باشید. ممکن است در درس ریاضی ضعیف باشید. در این شرایط باید برای یک حجم مشخص، مدت زمان بیشتری برای شما در نظر گرفت.

اگر بدون شناخت دقیق و خیلی بلندپروازانه برنامه ریزی کنید، قطعا نمی‌توانید طبق برنامه پیش بروید. در نتیجه از درس خواندن ناامید می‌شوید. در حالی که مشکل فقط با یک برنامه ریزی درست حل می‌شود.

در شکل زیر مثالی از یک برنامه ریزی حجمی-زمانی را مشاهده می‌کنید. همه جزییات برنامه باید مشخص باشد تا خودتان و مشاور بهتر بتوانید پیشرفت درسی را مشاهده کنید.

نمونه برنامه ریزی کنکوز از نوع حجمی زمانی

روش برنامه ریزی حجمی/زمانی کنکور با تست و تمرین معین

برنامه ریزی حجمی زمانی یک قدم تا بی نقص شدن فاصله دارد. آن قدم تعیین تعداد تست یا تمرین است.  تست و تمرین برای یادگیری و تثبیت درس ها ضروری است. اگر در برنامه خودتان این مورد را اضافه کنید برنامه تان بی نقص خواهد شد و این روش بهترین برنامه ریزی برای کنکور برای شماست. در مورد اهمیت تست و تمرین در برنامه ریزی کنکور و امتحانات نهایی در ادامه توضیح داده ایم.

نمونه برنامه ریزی کنکور حجمی زمانی با تست و تمرین معین

 

برنامه‌ریزی یعنی استفاده درست از وقت... برنامه‌ریزی خود را از رتبه‌های برتر بگیرید!

برنامه‌ریزی مهم‌ترین نیاز یک کنکوری برای رسیدن به رتبه و دانشگاه درجه یکه. بدون برنامه‌ریزی موفقیت تو در کنکور غیر ممکنه. ما در این مسیر با روش برنامه‌ریزی رتبه برترها به کمکت میایم و بهترین برنامه‌ریزی رو واست انجام میدیم. برای اطلاع از هزینه‌ها و نحوه ثبت‌نام، کافیه روی دکمه زیر کلیک کنی و فرم رو تکمیل کنی تا برای شروع کار باهات تماس بگیریم!

آموزش قدم به قدم برنامه ریزی کنکور

حالا که با اصول کلی نوشتن برنامه ریزی کنکور آشنا شدید، بیایید که باهم ۰ تا ۱۰۰ نوشتن یک برنامه ریزی تحصیلی برای کنکور را تمرین کنیم. در مشاوره انلاین کنکور اکادمی دورخیز به همین روش برای شاگردان خصوصی برنامه طراحی میشود.

فازبندی و تعیین برنامه بلند مدت

در مرحله اول باید با توجه به اینکه دانش‌آموز هستید یا فارغ‌التحصیل و اینکه از چه زمانی می‌خواهید برای کنکور شروع به درس خواندن کنید، یک برنامه ریزی بلندمدت و راهبرد تعیین کنید.

بعد از هدف‌گذاری و نوشتن برنامه بلند مدت، باید آن را به بازه‌های زمانی کوچک‌تر تقسیم کنید. به این صورت که حجم مطالبی را که باید طی یک ماه، یک هفته و در نهایت یک روز بخوانید مشخص کنید.

دقت داشته باشید که نمی‌شود از روزی که تصمیم به شروع گرفته اید، برنامه روزانه کل روزهای باقیمانده تا کنکور را بنویسید. زیرا هیچ‌کس از فردای خودش خبر ندارد و ممکن است کلی اتفاقات غیرمنتظره رخ دهد. همچنین ممکن است هنوز شناخت دقیقی از سرعت مطالعه خود نداشته باشید و از برنامه‌ای که نوشتید عقب بمانید.

بنابراین باید برنامه ریزی درسی روزانه خود را حداکثر هر هفته طراحی کنید. اگر بیشتر از این باشد، مثلا اگر در ابتدای هر ماه بخواهید برنامه سی روز آینده را مشخص کنید، ریسک خطا و فاصله گرفتن از برنامه بالا می‌رود.

مراحل برنامه ریزی برای کنکور

 

در نظر گرفتن برنامه مدرسه و آزمون

به هنگام طراحی برنامه ریزی تحصیلی برای کنکور باید برنامه مدرسه را در نظر بگیرید. برای مثال اگر شنبه کلاس ریاضی دارید، بهتر است که عصر شنبه زمانی را برای مطالعه مطالبی که در کلاس تدریس شده است، در نظر بگیرید.

برای گرفتن بهترین نتیجه از کلاس‌های درس، بهتر است که درس هر روز را در همان روز مطالعه و تمرین کنید.

همچنین باید برنامه‌ای که می‌نویسید با امتحانات مدرسه و آزمون‌های آزمایشی هماهنگ باشد.

اولویت بندی دروس براساس اهمیت و حجم

ارزش همه دروس در کنکور یکسان نیست. این ارزش با مفهوم ضریب مقایسه می‌شود. هرچه ضریب یک درس در کنکور بالاتر باشد، ارزش بیشتری دارد و گرفتن درصد بالاتر در آن درس اهمیت بیشتری دارد.

همانطور که قبلا گفته شد، در کنکور دو تغییر مهم خواهیم داشت که روی برنامه ریزی کنکور و بعد از آن تاثیر گذار است. یکی آن است که دروس عمومی از آزمون سراسری حذف شده‌اند و دیگر نباید مطالعه تستی برای دروس عمومی در نظر بگیریم. تغییر دوم حذف زیر گروه‌ها است. اکنون که مفهوم زیرگروه‌ حذف شده است، هر درسی ضریب ثابتی دارد که اهمیت آن درس را نشان می‌دهد. در شکل زیر ضرایب دروس مختلف را در هر رشته، می‌توانید ببینید.

به غیر از ضریب، حجم دروس هم در اولویت بندی برنامه درسی نقش دارد. درسی که حجم بیشتری دارد، باید در اولویت بالاتری باشد تا وقت کافی برای مطالعه آن در نظر بگیرید.

ضرایب دروس در کنکور

 

تعیین تعداد و بازه زمانی جلسات مطالعه هر درس

می‌توان گفت آخرین قدم در نوشتن برنامه ریزی کنکور تعیین تعداد و بازه زمانی مطالعه هر جلسه است. این مرحله باید با شناخت دقیق از توانایی و سرعت مطالعه خودتان باشد.

برای مثال ۵۰ کادر درسنامه و ۱۵۰ تست از یک فصل شیمی را می‌توانید به ۱۰ جلسه ۲ ساعته تقسیم کنید. یعنی در هر جلسه باید ۵ کادر درسنامه بخوانید و ۱۵ تست حل کنید. این تنها یک مثال است و لزوما همه قرار نیست با این سرعت مطالعه کنند.

شکل زیر نمونه ای از یک برنامه ریزی روزانه است. جلسات مطالعه تستی/تشریحی و اختصاصی/عمومی با زمانی متناسب با درس آن جلسه مشخص شده است.

واحدهای برنامه ریزی

 

تعیین برنامه روتین

در کنار برنامه اصلی یک برنامه کوچک و مستقل هم وجود دارد به نام برنامه روتین. در نوشتن برنامه روتین هم از همان اصولی که توضیح داده‌ایم باید استفاده کنید. تفاوت برنامه روتین با برنامه اصلی در این است که جلسات آن کوتاه است و معمولا شامل تست‌زنی نمی‌شود.

برنامه روتین بیشتر مناسب مرور کردن مطالب حفظی و فرار است. در عکس زیر، مطالبی را که می‌توانید در برنامه روتین قرار دهید توضیح داده‌ایم.

برنامه روتین کنکوری ها

 

نوشتن گزارش مطالعه در دفتر برنامه ریزی

تا اینجا یاد گرفتید که چطور برنامه ریزی برای کنکور را اصولی طراحی کنید. اما آنچه که مهم‌تر است، اجرای آن است. حتی اگر بهترین برنامه ریزی درسی کنکور را هم انجام دهید، بدون انجامش هیچ ارزشی ندارد.

در مسیر کنکور داشتن پیوستگی خیلی مهم است. یکی از کارهایی که این پیوستگی را تقویت می‌کند نوشتن گزارش مطالعه است.

اگر هر روز گزارشی از درس خواندن خود را در دفتر برنامه ریز یادداشت کنید، بهتر می‌توانید عملکرد خودتان را ارزیابی کنید. با این کار هم شناخت بهتری از توانایی و سرعت مطالعه خود پیدا می‌کنید و هم هر روز سعی می‌کنید از روز قبل بهتر شوید. اگر مدتی به صورت منظم از دفتر برنامه ریزی برای یادداشت میزان درس خواندن استفاده کنید، مشاهده می‌کنید که چقدر نسبت به زمانی که تازه شروع کرده بودید، پیشرفت کرده‌اید.

به همین دلیل ما یک دفتر برنامه ریزی کامل برای شما طراحی کرده‌ایم که این نیاز شما را برطرف کند. برای آشنایی با دفتر برنامه ریزی کنکور دورخیز می‌توانید بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دفتر برنامه ریزی کنکور VIP دورخیز

دفتر برنامه‌ریزی VIP یک محصول فوق‌العاده جذاب و کاربردی است که می‌تواند مطالعه و عملکردتان را چند برابر بهتر کند! چاپ جدید این محصول کاملاً تمام رنگی، به همراه آموزش ویدئویی و آموزش بهبود راندمان مطالعاتی تهیه شده است تا برایتان معجزه کند! (ارسال پستی)

مدیریت انرژی در برنامه ریزی کنکور

برای خوب درس خواندن و یادگیری بالا، باید انرژی جسمی و روحی شما شارژ باشد. برای اینکه بتوانید انرژی خود را مدیریت کنید و با کمترین خستگی و بیشترین بازدهی درس بخوانید باید خواب، استراحت، ورزش و تغذیه خود را تنظیم کنید و برایشان برنامه ریزی داشته باشید.

برنامه ریزی برای خواب خوب

تنظیم خواب یک عامل مهم و زمینه ساز برای مطالعه باکیفیت است. بدن شما به روزانه حدود 7-8 ساعت خواب مفید و خوب نیاز دارد. برای این موضوع بهتر است هرشب ساعت 11 بخوابید و ساعت 6 صبح بیدار شوید. در این بازه هورمونهای مفید در بدن تان تولید می شود که موجب سرحالی و نشاط شما خواهد شد. اگر به هر علتی خوابیتان تنظیم نیست از این مقاله کمک بگیرید.

مدیریت استراحت روزانه

در طول روز که مطالعه می‌کنید باید بعد از هر 90 دقیقه 15 دقیقه استراحت کنید. در هنگام استراحت استفاده از گوشی موبایل و کامپیوتر ممنوع است. بهتر است نرمش کنید، آب بنوشید، خوراکی های سالم مصرف کنید و ترجیحا از محیط مطالعه دور باشید تا زمان استراحت تمام شود.

برنامه ریزی برای ورزش

فعالیت بدنی برای عملکرد صحیح مغز شما لازم است. بی حرکت ماندن باعث میشود احساس کسالت و خستگی ذهنی بکنید و روی عملکردتان تاثیر منفی بگذارد. از طرفی باشگاه رفتن یا ورزش حرفه‌ای در سال کنکور وقت گیر است و توصیه نمی‌شود. بهترین کار اسن است که در طول روز و در زمان‌های استراحت نرمش کنید، قدری پیاده‌روی کنید، حرکات کششی انجام بدهید و این کار را در زمان‌های 3-4 دقیقه ای و حداقل 10 مرتبه در طول روز تکرار کنید.

تغذیه در سال کنکور

برای سرحال ماندن باید نکات تغذیه ای را هم رعایت کنید. از خوردن تنقلات مضر و هله هوله دوری کنید. نوشابه و فست فود را کنار بگذارید و سعی کنید خوراکی‌های سالم مثل میوه، سبزیجات، مغزیجات و لبنیات به مقدار زیاد مصرف کنید. هرگز وعده صبحانه را فراموش نکنید و حتما صبحانه مقوی میل کنید. شام خوردن را در ساعات اولیه شب و ترجیحا قبل از 9 شب در برنامه داشته باشید. خوردن آب فراوان به عملکرد خوب مغز و بدن شما کمک می‌کند و هضم و بلغ غذا را بهتر می کند و از مشکلات گوارشی جلوگیری می نماید.

مدیریت اضطراب در سال کنکور

اضطراب یک موضوع طبیعی و شایع در سال کنکور است. اضطراب مثبت باعث میشود که وارد عمل بشوید و برای کنکورتان درس بخوانید و در واقع از بیخیالی جلوگیری می کند. آنجایی که اضطراب از حد نرمال بیشتر شود و موجب اختلال در یادگیری یا عملکرد فرد شود باید نگران شد و به سراغ کنترل و مدیریت آن رفت. به این نوع اضطراب مخرب گفته میشود. در ادامه این دو نکته حیاتی را بررسی میکنیم.

تشخیص علائم اضطراب مخرب

علائم اضطراب شامل تپش قلب، دلشوره، دل آشوبی، افزایش ضربان قلب، تند شدن تنفس، تکرر ادرار، بی قراری، عدم تمرکز حواس، مشکلات گوارشی و .. است. اگر حداقل 3 مورد را دارید احتمالا دچار اضطراب هستید.اضطراب مثبت شما را حرکت می دهد اما اضطراب مخرب موجب توقف و اختلال در حرکت شما می‌شود.  حالا چه علائمی نشان دهنده اضطراب مخرب است؟ اگر هنگام درس خواندن در طول روز دائماً افکارتان آشفته است طوری که نتوانید روی مطالعه تمرکز کنید و تعداد قابل توجهی از علائم فوق را هم داشته باشید اضطراب شما از نوع مخرب است.

راهکارهای مقابله با اضطراب مخرب

برای مقابله با اضطراب مخرب از روش‌هایی مثل تن آرامی (ریلکسیشن)، تحرک و ورزش، تنفس عمیق و مکرر و تنظیم خواب استفاده کنید. همچنین با شناخت دقیق علت و منشا اضطراب می‌توانید آن را کنترل کنید چون بسیاری از اضطراب ها از خطاهای شناختی و تفکر غلط ناشی می‌شوند. در این موارد برای شفاف تر کردن ذهن و طرز فکرتان یا کتاب های مرتبط را مطالعه کنید یا از کمک یک مشاور استفاده کنید.

برنامه‌ریزی یعنی استفاده درست از وقت... برنامه‌ریزی خود را از رتبه‌های برتر بگیرید!

برنامه‌ریزی مهم‌ترین نیاز یک کنکوری برای رسیدن به رتبه و دانشگاه درجه یکه. بدون برنامه‌ریزی موفقیت تو در کنکور غیر ممکنه. ما در این مسیر با روش برنامه‌ریزی رتبه برترها به کمکت میایم و بهترین برنامه‌ریزی رو واست انجام میدیم. برای اطلاع از هزینه‌ها و نحوه ثبت‌نام، کافیه روی دکمه زیر کلیک کنی و فرم رو تکمیل کنی تا برای شروع کار باهات تماس بگیریم!

 

 برنامه ریزی کنکور طبق زمان شروع

برای شروع از یک زمان خاص باید راهبرد مطالعه مشخص شود. راهبرد یا استراتژی یعنی چه مباحثی از دروس را به چه ترتیبی مطالعه کنید که بهترین نتیجه حاصل شود. اگر بخواهید اصطلاحاً گتره‌ای درس بخوانید 🙂 مطمئنا افراد باهوش از شما بهتر عمل میکنند و در رقابت کنکور موفق نمیشوید. شخصی و اختصاصی بودن برنامه ریزی درسی کنکور اولین اصلی بود که به آن اشاره کردیم. برنامه ریزی درسی هر داوطلب کنکور باید بعد از شناخت و اطلاع از توانایی‌ها و نقاط قوت و ضعف او و با در نظر گرفتن زمانی که در اختیار دارد، نوشته شود.

داوطلبان کنکور را می‌توان به دو دسته کلی فارغ‌التحصیلان و دانش‌آموزان پایه دوازدهم طبقه‌بندی کرد. در ادامه، استراتژی‌های برنامه ریزی کنکور را برای هر کدام از این دو گروه به طور جداگانه توضیح می‌دهیم.

یک جدول مهم داریم به اسم تقویت پایه. ابتدا به این جدول خوب دقت کنید تا بعد به سراغ توضیحات برویم.

جدول مباحث تقویت پایه درسی

 

برنامه ریزی کنکور از تابستان

برای فارغ التحصیلان

اگر فارغ‌التحصیل هستید و از تابستان سال 1402 شروع به مطالعه برای کنکور میکنید، اولین و بهترین کاری که می‌توانید در تابستان انجام دهید این است که مباحث مهم برای تقویت پایه را مطالعه کنید. بعد از آن و از مهر ماه طبق برنامه‌ای که در ادامه توضیح می‌دهیم پیش بروید.

خواندن این مطالب در ابتدای کار کمک می‌کند که باقی مطالب را بهتر و سریع‌تر یاد بگیرید. مباحث مهم برای تقویت پایه را در شکل بالا برای شما آورده‌ایم. جدول بالا که به آن جدول تقویت پایه درسی می گوییم برای کلیه دروس چه تستی و چه تشریحی تهیه شده است. هیچ تفاوتی ندارد، برای موفقیت در کنکور یا امتحانات نهایی باید ابتدا پایه درسی را تقویت کنید.

اگر زمان خوبی دارید و ساعت مطالعه تان اجازه می‌دهد، بعد از مطالعه و تست‌زنی مطالب تقویت پایه به سراغ سایر مباحث بروید و کار مطالعه تان را تکمیل کنید. در مجموع درس های تخصصی در اولویت بالاتری هستند و سپس نقاط ضعف دروس عمومی (به جز حفظیات آن).

  • متاسفانه طبق آخرین اخبار (شهریور 1402) ترمیم معدل فقط در خرداد امکان پذیر است. پس داوطلبان باید از قبل برای این امتحانات آماده شوند و امکان تقسیم امتحانات در طول سال وجود ندارد.

برای پایه دوازدهم

اگر می‌خواهید از تابستان قبل از از سال دوازدهم برنامه ریزی برای کنکور را شروع کنید بهتر است در تابستان مباحث مهم برای تقویت پایه را طبق جدول بالا در برنامه قرار دهید. سعی کنید روی مباحث سال دهم بیشتر از سال یازدهم وقت بگذارید زیرا مدت زمان بیشتری از خواندن آنها گذشته است و معمولا در تقویت پایه تاثیرگذار تر است. البته دقت کنید نگاه ما به برنامه ، تفکیک سال دهم و یازدهم نیست، باید به برنامه مبحثی نگاه کنیم تا روی مهم ترین ها تمرکز شود. جدول تقویت پایه به همین نحو تهیه شده است.

اگر زمان خوبی دارید و ساعت مطالعه تان اجازه می‌دهد، بعد از مطالعه و تست‌زنی مطالب تقویت پایه به سراغ سایر مباحث پایه دهم و یازدهم بروید و کار مطالعه تان را تکمیل کنید. در مجموع درس های تخصصی در اولویت بالاتری هستند و سپس نقاط ضعف دروس عمومی (به جز حفظیات آن).

بعضی ها پیشخوانی سال دوازدهم را توصیه میکنند، این کار فقط برای دانش آموزانی که پایه درسی خوبی دارند و از قبل روی دهم و یازدهم کار کرده اند توصیه می شود. برای دانش آموزان متوسط و ضعیف تمرکز روی تقویت پایه درسی در دروس تخصصی و عمومی بسیار بهتر است.

برنامه ریزی برای کنکور از پاییز (متعارف)

علت اینکه این برنامه را متعارف نامیده‌ایم این است که بیشتر داوطلبان کنکور از مهر ماه شروع به مطالعه برای کنکور سال بعد می‌کنند. هدف گذاری بلند مدت این برنامه ریزی برای کنکور را در ادامه می‌توانید ببینید. حتی آزمون های آزمایشی هم طبق همین الگو برنامه خود را تنظیم می کنند.

برای فارغ التحصیلان

راهبرد برنامه ریزی کنکور تجربی با شروع متعارف ویژه فارغ‌التحصیلان

 

مهر تا آذر 1402: مطالعه مطالب پایه دهم و تمرکز روی مباحث تقویت پایه (تستی و تشریحی) . به صورت موازی مطالب نیمسال اول دوازدهم نیز مطالعه می‌شود.

دی 1402: مطالب مطالعه شده جمع بندی تستی و تشریحی می شوند. تمرکز این ماه باید روی جمع بندی تشریحی و تستی برای تسلط روی مباحث نیمسال اول باشد. در امتحانات دی ماه طبق آخرین اخبار (شهریور 1402) امکان ترمیم معدل وجود ندارد.

بهمن و اسفند 1402: مطالب پایه یازدهم به موازات مطالب نیمسال دوم دوازدهم مطالعه می‌شوند.

فروردین : مطالب پایه دهم و یازدهم مرور و جمع بندی می‌شوند. اگر وضعیت درسی روبه بالا و مثبت باشد، دوازدهم به این ماه اضافه می شود. در این ماه آزمون شبیه ساز ضروری است. هدف فعالیت های این ماه آمادگی برای شرکت در کنکور اردیبهشت است. برای بیشتر داوطلبین در این کنکور میتوان فقط مباحث پایه را مد نظر داشت.

اریبهشت : این ماه زمان برگزاری کنکور است. بعد از کنکور مطالب سال دوازدهم تکمیل و رفع اشکال و جمع بندی می‌شوند. هدف این است که برای امتحانات خرداد ماه آمادگی ایجاد شود. اگر ترمیم معدل را در برنامه خود ندارید، باید جمع بندی تستی و آزمون های شبیه ساز را داشته باشید.

خرداد : در این ماه مطالب سال دوازدهم برای شرکت در امتحانات ترمیم معدل مطالعه می‌شود. در کنار آن و در اواخر خرداد و ابتدای تیر جمع‌بندی تستی دروس تخصصی انجام می‌شود. آزمون شبیه ساز در این مرحله نیز وجود دارد.

 

برای پایه دوازدهم

راهبرد برنامه ریزی کنکور تجربی با شروع متعارف ویژه پایه دوازدهم

 

مهر تا آذر 1402: مطالعه مطالب پایه دهم و تمرکز روی مباحث تقویت پایه (تستی و تشریحی) . به صورت موازی مطالب نیمسال اول دوازدهم نیز مطالعه می‌شود.

دی 1402: مطالب مطالعه شده جمع بندی تستی و تشریحی می شوند. بیشترین تمرکز روی دروس عمومی و تخصصی سال دوازدهم است.

بهمن و اسفند 1402: مطالب پایه یازدهم به موازات مطالب نیمسال دوم دوازدهم مطالعه می‌شوند.

فروردین : مطالب پایه دهم و یازدهم مرور و جمع بندی می‌شوند. اگر وضعیت درسی روبه بالا و مثبت باشد، دوازدهم به این ماه اضافه می شود. در این ماه آزمون شبیه ساز ضروری است. هدف شرکت در کنکور اردیبهشت است. برای بیشتر داوطلبین در این کنکور میتوان فقط مباحث پایه را مد نظر داشت. زیاده روی در مطالعه مطالب متنوع سه پایه اصلاً توصیه نمی شود.

اردیبهشت : این ماه زمان برگزاری کنکور است. بعد از کنکور، مطالب سال دوازدهم تکمیل و رفع اشکال و جمع بندی می‌شوند. هدف این است که برای امتحانات خرداد ماه آمادگی ایجاد شود.

هدف از دو مرتبه برگزار کردن کنکور در سال این است اضطراب مواجهه با کنکور کمتر شود و دو مرتبه فرصت قرارگیری در فضای کنکور را داشته باشید. برای کنکور اردیبهشت لازم نیست برنامه کل سال تحصیلی را بهم بریزید. هدف‌گذاری روی مباحثی که تا آن زمان مطالعه شده برای کنکور اردیبهشت کافی است.

خرداد : در این ماه مطالب سال دوازدهم برای شرکت در امتحانات کتبی نهایی مرور و جمع بندی می‌شود. در کنار آن و در اواخر خرداد و ابتدای تیر جمع‌بندی تستی دروس تخصصی انجام می‌شود. آزمون شبیه ساز در این مرحله به طور جدی وجود دارد.

برنامه ریزی کنکور از زمستان  (شروع دیر هنگام)

اگر به هر دلیلی نتوانسته باشید از مهرماه شروع به خواندن کنید، ناامید نشوید. با وجود شروع دیرهنگام، اگر اصول برنامه ریزی درسی کنکور را رعایت کنید و ساعت مطالعه بالایی داشته باشید، همچنان می‌توانید نتیجه خوبی درکنکور بگیرید. نکات این بخش برای فرصت 4 الی 6 ماهه درست و قابل اجرا است.

راهبرد برنامه ریزی کنکور 1404 - شروع دیرهنگام

 

پشت کنکوری ها

در ادامه راهبرد برنامه ریزی ۶ ماهه را برای فارغ‌التحصیلان توضیح می‌دهیم.

بهمن و اسفند 1402: مطالعه مباحث تقویت پایه یا مباحث آسان و تست خیز پایه دهم و یازدهم و در کنار آن مطالب نیمسال اول دوازدهم. زمان این دو کار تقریباً 50-50 است.

فروردین : در این ماه جمع‌بندی مطالب خوانده شده انجام می‌شود. هدف این است که گلچینی از مطالب پایه به همراه مطالب نمسال اول دوازدهم یادآوری و مرور شود تا برای کنکور اردیبهشت آمادگی کافی ایجاد شود. آزمون‌های شبیه ساز در این ماه وجود دارد.

اردیبهشت : این ماه زمان برگزاری کنکور است. بعد از کنکور، مطالب سال دوازدهم تکمیل و رفع اشکال و جمع بندی می‌شوند. آزمون‌های شبیه ساز در این ماه وجود دارد.

خرداد : در این ماه مطالب سال دوازدهم برای شرکت در امتحانات ترمیم معدل مطالعه می‌شود. در کنار آن و در اواخر خرداد و ابتدای تیر جمع‌بندی تستی دروس تخصصی انجام می‌شود. آزمون شبیه ساز در این مرحله نیز وجود دارد.

نکته مهمی در تصویر بالا وجود دارد. برای افرادی که شروع دیرهنگام دارند تمرکز باید روی مباحث آسان و تست خیر باشد و بخشی از مطالب کنکور حذف می شود. در مقالات زیر مباحث اسان و تست خیز معرفی شده اند. حتما مطالعه کنید.

مباحث آسان و تست‌خیز زیست شناسی
مباحث آسان و تست‌خیز ریاضی تجربی
مباحث آسان و تست‌خیز فیزیک تجربی
مباحث آسان و تست‌خیز شیمی
مباحث آسان و تست‌خیز ریاضیات رشته ریاضی
مباحث آسان و تست‌خیز فیزیک رشته ریاضی

پایه دوازدهم

مراحل و تقسیم بندی مطالب درسی در این برنامه مشابه برنامه فارغ‌التحصیلان است. فقط با این تفاوت که شما بعد از مطالعه دروس نیمسال اول دوازدهم و رسیدن به مطالبی که سر کلاس تدریس می‌شود، دیگر نباید از برنامه مدرسه عقب بمانید و روی مطالعه تشریحی و آمادگی برای شرکت در امتحانات نهایی تمرکز کنید.

برای شروع از صفر دیرهنگام در پایه دوازدهم (۶ ماهه، ۵ ماهه یا 4 ماهه) به نکات زیر دقت کنید:

  • روی دروس عمومی دوازدهم شدیدا تمرکز کنید و در برنامه منظم خود درس ها را بخوانید تا در امتحانات نهایی خوب عمل کنید
  • روی دروس اختصاصی دوازدهم هم به اندازه کافی کار کنید. این دروس هم در امتحانات نهایی تاثیر دارند هم در کنکور.
  • در مورد امتحانات نهایی، تقویت پایه درسی برای هر دو دروس عمومی و تخصصی به جز درس دین و زندگی، حفظیات فارسی، تاریخ و جغرافیا، علوم اجتماعی و سلامت و بهداشت مهم است. یعنی این دروس تقویت پایه ندارند و به سادگی نمره خوب به شما می دهند.

 

برنامه‌ریزی یعنی استفاده درست از وقت... برنامه‌ریزی خود را از رتبه‌های برتر بگیرید!

برنامه‌ریزی مهم‌ترین نیاز یک کنکوری برای رسیدن به رتبه و دانشگاه درجه یکه. بدون برنامه‌ریزی موفقیت تو در کنکور غیر ممکنه. ما در این مسیر با روش برنامه‌ریزی رتبه برترها به کمکت میایم و بهترین برنامه‌ریزی رو واست انجام میدیم. برای اطلاع از هزینه‌ها و نحوه ثبت‌نام، کافیه روی دکمه زیر کلیک کنی و فرم رو تکمیل کنی تا برای شروع کار باهات تماس بگیریم!

نکات برنامه ریزی کنکور هر رشته

اصول کلی برنامه ریزی برای کنکور برای تمام رشته‌ها ثابت است. اما در برنامه ریزی درسی برای هر رشته باید نکات خاصی را نیز در نظر بگیرید. در این قسمت از مقاله نمونه برنامه های واقعی و استانداردی ارائه شده که با الگو گرفتن از آنها میتوانید برای خودتان برنامه ریزی کنید. در مقاله نمونه برنامه ریزی کنکور هم جداول هفتگی و ماهانه وجود دارد که میتوانید بررسی کنید.

نکات برنامه ریزی کنکور تجربی

درس زیست شناسی به دلیل ضریب و حجم بالایی که دارد باید هر روز در برنامه ریزی برای کنکور تجربی باشد. بعد از زیست شناسی، بیشترین ضریب را درس شیمی دارد. با توجه به تغییر سبک سوالات شیمی در چند سال اخیر و طرح سوالات شمارشی، باید روی افزایش سرعت تست‌زنی در این درس کار کنید.

دروس فیزیک و ریاضی با اینکه ضریب یکسانی دارند ولی در برنامه ریزی از اهمیت یکسانی برخوردار نیستند. معمولا بیشتر داوطلبان رشته تجربی به مطالعه درس ریاضی علاقه‌ای ندارند و در این درس ضعیف‌اند. همین موضوع باعث شده که میانگین درصد داوطلبان تجربی در درس ریاضی بسیار پایین باشد. پس اگر شما یک درصد متوسط هم در درس ریاضی کسب کنید، تاثیر بیشتری نسبت به درس فیزیک روی رتبه‌تان می‌گذارد.

تغییر محسوسی که در برنامه ریزی کنکور تجربی خواهیم داشت، مربوط به درس زمین شناسی است. تا کنکور 1401 که زیرگروه‌های مختلف وجود داشت، بیشتر داوطلبان کنکور تجربی اصلا درس زمین شناسی را در برنامه ریزی درسی کنکور خود در نظر نمی‌گرفتند. اما کنکور 1402 نشان داد که زمین شناسی خیلی مهم است و باید در برنامه شما بخوبی کار شود.

در مقاله برنامه ریزی کنکور تجربی به صورت تخصصی نکات برنامه ریزی این رشته را توضیح داده ایم.

در نمونه برنامه زیر یک برنامه حجمی زمانی با تعداد تست و تمرین معین و با در نظر گرفتن دروس مدرسه و تشریحی را مشاهده میکنید که می تواند دانش آموز را برای ورود به دانشگاه خوب (موفقیت در کنکور + امتحانات نهایی) آماده کند.

نمونه برنامه ریزی کنکور تجربی روز آزاد
نمونه برنامه ریزی کنکور تجربی روز آزاد
نمونه برنامه ریزی کنکور تجربی روز مدرسه
نمونه برنامه ریزی کنکور تجربی روز مدرسه

 

نکات برنامه ریزی کنکور ریاضی

در کنکور ریاضی بیشترین ضریب و حجم مربوط به درس ریاضیات است. ریاضیات کنکور ریاضی را می‌توان به سه بخش ریاضیات پایه و حسابان، ریاضیات گسسته و آمار و احتمال و هندسه تقسیم بندی کرد. در برنامه ریزی کنکور ریاضی هر کدام از این بخش‌ها را به عنوان درسی جدا در نظر بگیرید. مهم‌ترین ریاضی برای شما، ریاضی پایه و حسابان است. همچنین تمام دروس ریاضی پایه دوازدهم مهم هستند.

اولویت دوم با درس فیزیک است که هم ضریب و هم حجم بیشتری نسبت به فیزیک رشته تجربی دارد. اولویت آخر هم با درس شیمی است.

دقت داشته باشید که در کنکور، با داشتن تعادل در درصد همه دروس رتبه بهتری کسب می‌کنید. برای مثال اگر ریاضیات و شیمی را هر دو  50 درصد بزنید بهتر از آن است که ریاضیات را 80 درصد و شیمی را 20 درصد بزنید

در مقاله برنامه ریزی کنکور ریاضی به صورت تخصصی نکات برنامه ریزی این رشته را توضیح داده ایم.

در نمونه برنامه زیر یک برنامه حجمی زمانی با تعداد تست و تمرین معین و با در نظر گرفتن دروس مدرسه و تشریحی را مشاهده میکنید که می تواند دانش آموز را برای ورود به دانشگاه خوب (موفقیت در کنکور + امتحانات نهایی) آماده کنید.

نمونه برنامه ریزی کنکور ریاضی روز آزاد
نمونه برنامه ریزی کنکور ریاضی روز آزاد
نمونه برنامه ریزی کنکور ریاضی روز مدرسه
نمونه برنامه ریزی کنکور ریاضی روز مدرسه

 

نکات برنامه ریزی کنکور انسانی

با حذف زیرگروه‌ها و تعیین یک ضریب ثابت برای هر درس، برنامه ریزی کنکور انسانی بیشتر از ریاضی و تجربی نیاز به تغییر دارد.

بیشتر ضریب بین دروس انسانی مربوط به ادبیات تخصصی است و بعد از آن هم درس ریاضی. تا کنکور 1401 هم این 2 درس در همه زیرگروه بیشترین ضرایب را داشتند.

تغییر قابل ملاحظه ای که در رشته انسانی می‌بینیم، ضریب نسبتا بالای دروس تاریخ و جغرافیا است. در حالی که قبلا بعضی از داوطلبان کنکور انسانی این دو درس را اصلا نمی‌خواندند. اکنون ضریب دروس تاریخ و جغرافیا، فلسفه و منطق، علوم اجتماعی و عربی تخصصی یکسان است.

دروس روانشناسی و اقتصاد قبلا در بیشتر زیرگروه‌ها، بیشترین ضریب را داشتند. اکنون هر دو پایین‌ترین ضریب را دارند و باید در برنامه ریزی کنکور انسانی متناسب با ضریب‌شان در برنامه درسی قرار گیرند.

در مقاله برنامه ریزی کنکور انسانی به صورت تخصصی نکات برنامه ریزی این رشته را توضیح داده ایم.

در نمونه برنامه زیر یک برنامه حجمی زمانی با تعداد تست و تمرین معین و با در نظر گرفتن دروس مدرسه و تشریحی را مشاهده میکنید که می تواند دانش آموز را برای ورود به دانشگاه خوب (موفقیت در کنکور + امتحانات نهایی) آماده کنید.

نمونه برنامه ریزی کنکور انسانی روز آزاد
نمونه برنامه ریزی کنکور انسانی روز آزاد
نمونه برنامه ریزی کنکور انسانی روز مدرسه
نمونه برنامه ریزی کنکور انسانی روز مدرسه

 

تاثیر تغییرات کنکور در برنامه ریزی کنکور

کنکور 1402 و به دنبال آن کنکورهای بعدی تغییرات مهمی داشتند. برای انجام برنامه ریزی اول از همه این تغییرات و تاثیر هر کدام روی برنامه ریزی را بررسی میکنیم. بسیاری از مشاورین این تغییرات را نادیده میگیرند و به شیوه سنتی برنامه ریزی می کنند. باید بدانید که روشهای قدیمی برای کنکور کاملاً غیرمفید و اتلاف زمان هستند.

حذف دروس عمومی و تاثیر روی برنامه ریزی کنکور

دروس عمومی از کنکور سال حذف شده اند. مهم ترین تاثیر این کار رقابت سنگین تر روی دروس اختصاصی است. قبلاً با مطالعه دروس عمومی که آسان تر هستند میتوانستید درصدهای آنها را در کنکور کسب کنید. البته تمرکز شما برای مطالعه تستی دروس اختصاصی بیشتر می شود و این نقطه قوت این اتفاق است. همچنین کوتاه شدن زمان آزمون کنکور آرامش شما را بیشتر می کند.

حذف زیر گروه ها و تاثیر روی برنامه ریزی کنکور

بر خلاف کنکورهای گذشته در کنکور خبری از زیر گروه نیست. یعنی تنها یک نمره برای کنکور هر داوطلب صادر میشود. پس هیچ داوطلبی نمیتواند بر اساس هدف خود روی درسی بیشتر یا کمتر وقت بگذارد. که متاسفانه این موضوع مقداری کار داوطلب را سخت می کند. بنابراین باید روی همه دروس به نسبت ضریب شان وقت گذاشته شود تا نمره نهایی داوطلب در کنکور قابل قبول بشود.

به جداول زیر توجه کنید.

رشته تجربی
دفترچه درس ضریب تعداد تست زمان پاسخگویی
1 زیست شناسی 12 45 45 دقیقه
2 فیزیک 7 30 40 دقیقه
شیمی 9 35 35 دقیقه
3 ریاضی 7 30 45 دقیقه
زمین شناسی 1 15 15 دقیقه

اگر یک داوطلب تجربی بخواهد 51 ساعت در هفته مطالعه کند باید حدوداً 18 ساعت زیست، 10.5 ساعت فیزیک، 13.5 ساعت شیمی، 10.5 ساعت ریاضی و 1.5 ساعت زمین شناسی مطالعه کند.

رشته انسانی
دفترچه درس ضریب تعداد تست زمان پاسخگویی
1 ریاضی 6 20 30 دقیقه
فارسی 8 30 30 دقیقه
علوم اجتماعی 5 15 25 دقیقه
روانشناسی 2 15
2 عربی 5 20 20 دقیقه
تاریخ 5 13 20 دقیقه
جغرافیا 5 12
فلسفه و منطق 5 20 20 دقیقه
اقتصاد 2 15 15 دقیقه

اگر یک داوطلب انسانی بخواهد 43 ساعت مطالعه داشته باشد باید برای هر درس به اندازه ضریب ان وقت بگذارد. یعنی برای ریاضی 6 ساعت، فارسی 8 ساعت، علوم اجتماعی 5 ساعت و … . که البته بر حسب راهبرد میتواند اندکی تغییر نماید.

رشته ریاضی
دفترچه درس ضریب تعداد تست زمان پاسخگویی
1 ریاضی 12 40 70 دقیقه
2 فیزیک 9 35 45 دقیقه
شیمی 7 30 30 دقیقه

و اگر یک داوطلب کنکور ریاضی بخواهد 42 ساعت برای کنکور مطالعه کند باید 18 ساعت ریاضی، 13.5 ساعت فیزیک و 10.5 ساعت شیمی مطالعه کند.

تاثیر 50% معدل نهایی در پذیرش دانشگاه و تاثیر در برنامه ریزی کنکور

تا سال 1401 تاثیر معدل مثبت بود. اما در کنکور   قرار است معدل 50% در قبولی دانشگاه تاثیر داشته باشد. این به این معناست که امتحانات تشریحی نهایی که حدود 10 درس از سال دوازدهم است، نقش خیلی خیلی پر رنگی در قبولی داوطلب دارد. در کنکورهای قدیم، دانش آموز فقط روی مطالعه تستی و کنکور متمرکز بود، اما در کنکور حدود نیمی از زمان مطالعه دانش آموز باید به آمادگی برای امتحانات نهایی اختصاص پیدا کند.

سهم دروس عمومی و تخصصی در نمره کل سابقه تحصیلی
سال عمومی تخصصی جمع
1402 26% 14% 40%
1403 22% 28% 50%
1404 و بعد از آن 30% 30% 60%

پس نتیجه این است که در برنامه ریزی برای کنکور ، حضور دروس تشریحی نهایی کاملاً ضروری است.

برگزاری دو کنکور در اردیبهشت و تیر و تاثیر آن

کنکور قرار است در دو نوبت برگزار شود. اردیبهشت و تیر. دو نوبت بودن استرس کنکور را کم می کند. اما فشار سه ماهه پایانی اردیبهشت، خرداد و تیرماه بسیار بالاست. راهبرد برنامه ریزی برای کنکور باید طوری باشد که این فشار کمتر شود و از فرصت دو کنکور در کنار امتحانات خرداد ماه استفاده شود.

برای اطلاع کامل از نحوه برگزاری کنکور کلیک کنید.

ترمیم معدل و برنامه ریزی کنکور و نهایی

حال که برای کنکور و بعد از آن تاثیر امتحانات نهایی افزایش یافته و قطعی شده، باید برای آن برنامه ریزی بهتری انجام داد. این موضوع هم برای دانش‌آموزان سال دوازدهم صدق می‌کند و هم فارغ‌التحصیلان. زیرا آن‌ها هم می‌توانند با شرکت در امتحانات ترمیم معدل، نمرات امتحانات نهایی خود را بالاتر ببرند.

برنامه ریزی برای امتحانات نهایی و موفقیت در کنکور

اگر دانش‌آموز هستید فقط کافی است در طول سال و همراه با برنامه مدرسه جلو بروید تا در امتحانات خرداد نتیجه مطلوب بگیرید. در نمونه برنامه ریزی روزانه‌ای که در ادامه تصویر آن را آورده‌ایم می‌توانید ببینید که در کنار جلسات مطالعه تستی، مطالعه تشریحی را هم قرار داده‌ایم. با کلیک روی برنامه ریزی برای امتحانات نهایی میتوانید با نحوه انجام این کار آشما بشوید.

اگر فارغ‌التحصیل هستید، احتمالا اگر نمره کتبی دروس زیر 18 باشد باید ترمیم معدل کنید. اما  شاید نیاز نداشته باشید در همه درس‌ها ترمیم معدل کنید و نمراتتان در بعضی درس‌ها خوب باشد. ضمن اینکه قبلا مطالب درسی را خوانده‌اید و برایتان مثل یک دانش‌آموز دوازدهمی تازگی ندارد. بنابراین به مطالعه تشریحی در طول سال نیاز ندارید. اما اگر ضعف پایه دارید از ابتدا شروع کنید و روی رفع نقاط ضعف پایه تمرکز کنید.

بعضی از دروس نیاز به تقویت پایه دارند مثل درس ریاضی و شیمی برای رشته تجربی و ریاضی. یا علوم و فنون و عربی برای رشته انسانی. در دروس عمومی نیز فارسی، عربی و زبان نیاز به پایه قوی دارند و برای موفقیت در امتحانات نهایی دوازدهم همه این درس ها باید از قبل اشکالات پایه ای خود را رفع کرده باشید.

 

برنامه ریزی کنکور برای شما توسط مشاورین رتبه برتر

ما در آکادمی دورخیز با یک تیم رتبه برتر قوی و آموزش دیده برای انجام برنامه ریزی آماده کمک به شما هستیم. برنامه ریزی برای کنکور توسط یک مشاور رتبه برتر از رشته شما با همراهی یک مشاور ارشد انجام می‌شود. این برنامه ریزی همه ویژگی های 10 گانه توضیح داده شده را دارد و کاملاً شخصی و حرفه‌ای است. ویژگی های خدمات برنامه ریزی خصوصی دورخیز را ببینید:

  • برنامه ریزی شخصی طبق شرایط و ضعف و قوت داوطلب
  • برنامه ریزی بلندمدت و کوتاه مدت طبق راهبرد بهینه
  • ارائه برنامه هر شب از طریق پیام‌رسان با جزئیات
  • دریافت و آنالیز گزارش مطالعه هرشب در پیام‌رسان
  • آزمون‌های شخصی دو هفته‌ای با پیشروی داوطلب
  • مشاوره‌های تلفنی هفتگی برای آنالیز و بهبود برنامه

اگر مایل به اطلاع از شرایط و یک جلسه مشاوره و معارفه دارید فرم زیر را تکمیل کنید تا متخصصین دورخیز با شما تماس بگیرند.

برنامه‌ریزی یعنی استفاده درست از وقت... برنامه‌ریزی خود را از رتبه‌های برتر بگیرید!

برنامه‌ریزی مهم‌ترین نیاز یک کنکوری برای رسیدن به رتبه و دانشگاه درجه یکه. بدون برنامه‌ریزی موفقیت تو در کنکور غیر ممکنه. ما در این مسیر با روش برنامه‌ریزی رتبه برترها به کمکت میایم و بهترین برنامه‌ریزی رو واست انجام میدیم. برای اطلاع از هزینه‌ها و نحوه ثبت‌نام، کافیه روی دکمه زیر کلیک کنی و فرم رو تکمیل کنی تا برای شروع کار باهات تماس بگیریم!

سوالات دانش آموزان درباره برنامه ریزی کنکور

برنامه ریزی هفتگی برای کنکور بهتر است یا روزانه؟

روند طراحی برنامه از برنامه ریزی بلندمدت شروع میشود، سپس میان مدت و در پایان کوتاه مدت نوشته میشود. واحد کاری در اینجا هفته است ، اما برای اجرا کردن آن باید در روزهای هفته خرد شود. پس از لحاظ طراحی اولیه بهترین برنامه ریزی هفتگی است و از لحاظ اجرای برنامه بهترین نوع برنامه ریزی روزانه است.

نظرتان در مورد برنامه ریزی رایگان کنکور که از قبل آماده شده اند چیست؟

توضیح دادیم که شخصی بودن برنامه مهم است. برنامه از قبل آماده، شخصی نیست و معمولاً قابلیت اجرای پایینی دارد. برنامه ریزی را یا خودتان طبق آموزش این مقاله انجام دهید، یا از یک مشاور خصوصی کمک بگیرید تا برایتان برنامه ریزی کند. شما هرگز بخاطر رایگان بودن ، یک داروی ناشناخته را برای درمان بیماری تان استفاده نمیکنید. استفاده از برنامه رایگان هم همینطور است.

آیا واجب است که کنکور اردیبهشت را شرکت کنیم؟

برای داوطلبین پشت کنکوری بله به شدت توصیه می شود. برای پایه دوازدهم به عنوان دست گرمی و پیش آزمون اصلی مناسب است. به طور کلی برگزاری دو کنکور مثبت ارزیابی می شود. به شرطی که طبق برنامه ریزی اصولی درس بخوانید.

بدون شرکت در امتحانات ترمیم معدل آیا میتونم رتبه برتر شوم؟

در سال 1403 درصد تاثیر امتحانات نهایی 50% است که 28% آن مربوط به دروس عمومی است. اگر سابقه تحصیلی ضعیفی داشته باشید این 28% را از دست می دهید. بدون این درصد هم میتوان رتبه خوب آورد اما گرفتن این 28% از دروس عمومی کار سختی نیست. بهتر است حداقل امتحانات دروس عمومی را جدی بگیرید و در برنامه ریزی خودتان بگنجانید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
132 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
arman
2 ماه قبل

سلام من فیزیکم با این که درسنامه رو خط به خط میخونم و تمرین حل میکنم باز درصدهام پایینه

سردبیر دورخیز
پاسخ به  arman
2 ماه قبل

سلام، برای کسب درصدهای بالا در فیزیک مطالعه روزنامه وار درسنامه مناسب نیست و باید تمرین و تست زیادی حل کرد برای آموزش بهترین روش مطالعه فیزیک مقاله روش مطالعه فیزیک کنکور را مطالعه کنید.

آوا
2 ماه قبل

با تمام وجود ازتون تشکر میکنم، منو از سردرگمی در اورید واقعا ممنونم❤️

سهراب
2 ماه قبل

بــــا ســـلام
من یازدهم تجربی هستم و دهم رو اصلا تست کار نکردم و میخوام تابستون دهم و یازدهم رو جمع بندی کنم ولی اصلا نمیدونم چطوری باید شروع کنم😓
میشه لطفا راهنمایی کنید

سردبیر دورخیز
پاسخ به  سهراب
2 ماه قبل

سلام، شما می توانید با مطالعه مطالب دهم و یازدهم به تسلط برسید و از سایر رقبا پیشی بگیرید برای برنامه ریزی مقاله برنامه ریزی تابستان کنکور رو مطالعه کنید.

زهرا نعیمی
2 ماه قبل

سلام خسته نباشید
درسای عمومی بیشتر تو سوابق تحصیلی تاثیر دارن یا اختصاصی ها؟

سردبیر دورخیز
پاسخ به  زهرا نعیمی
2 ماه قبل

سلام، به طور کلی تاثیر دروس عمومی در سوابق تحصیلی بیشتر از اختصاصی است برای اطلاع دقیق ضرایب هر درس مقاله ضرایب دروس سوابق تحصیلی در کنکور رو می تونید مطالعه کنید تشکر از همراهیتون.

یسنا
2 ماه قبل

من پشت كنكوري هستم و براساس تجربه اي كه پارسال كسب كردم به اين نتيجه رسيدم كه اگر تايم بذارم نميتونم برنامه و تموم كنم و نظر من اينه كه براي هيچ درسي زمان نذارم و فقط مشخص كنم هر روز چه مقدار مطلب قرار بخونم

سردبیر دورخیز
پاسخ به  یسنا
2 ماه قبل

سلام، همانطور که در مقاله نوشته شده برنامه زمانی کم کاربرد و غیرمفید است بهترین روش برنامه ریزی حجمی/زمانی می باشد که در مقاله آموزش داده شده است.

mohammadreza
3 ماه قبل

سلام من چون خودم برنامه مینویسم الان برام سوال شد، برنامم باید حجمی نوشته بشه یا زمانی؟

پشتیبانی دورخیز
پاسخ به  mohammadreza
3 ماه قبل

سلام امیدوارم حالتون خوب باشه
بهترین روش برنامه ریزی، برنامه ریزی حجمی زمانی است در این برنامه باید هردو فاکتور زمان و حجم مشخص باشد

meysam
3 ماه قبل

سلام خسته نباشید
من فیزیکم خیلی ضعیفه به نظرتون فقط مباحثی که آسونن و تست خیز هستن رو بخونم؟

پشتیبانی دورخیز
پاسخ به  meysam
3 ماه قبل

سلام وقت بخیر
فعلا تایم زیادی تا کنکور مونده اصلا حذف مبحث الان درست نیست، بهتره همه مباحث رو با برنامه ریزی مناسب پیش ببرید و خودتون رو به تلسط کافی برسونید.

sadat
3 ماه قبل

سلام هزینه مشاور انتخاب رشته چقدره؟

پشتیبانی دورخیز
پاسخ به  sadat
3 ماه قبل

سلام عزیزم فرم درخواست مشاور رو که داخل همین صفحه است پر کنید، پشتیبان های آکادمی باهاتون تماس میگسرند و راهنماییتون میکنند.

حامد
3 ماه قبل

سلام من امسال اشتباه کردم ک چون سال اولم بود خیلی کلاس ثبت نام کردم، یعنی هرروز ۴ ساعت کلاس دارم و این باعث شده علاوه بر سردرگمی اصلا به برنامم نرسم و عقب بمونم باید چیکار کنممم

پشتیبانی دورخیز
پاسخ به  حامد
3 ماه قبل

درود و خداقوت
اگر روی مباحث تسلط کافی دارید و فکر میکنید کلاس رفتن براتون بیهوده است بهتره اونها رو کنسل کنید و خودتون مطالعه کنید، اما اگر تسلط کافی ندارید و کلاس براتون ضروریه برنامه ای متناسب با کلاس هاتون بنویسید و طبق اون پیش برید، همچنین میتونید از مشاوران تلفنی آکادمی کمک بگیرید.

دانیال
3 ماه قبل

من از اون موارد تشخیص استرس رو حدودا ۶ تاش رو داشتم چیکار کنم؟؟؟

پشتیبانی دورخیز
پاسخ به  دانیال
3 ماه قبل

سلام توصیه میکنم حتما از یک مشاور کمک بگیرید، و حتما تغذیه و خوابتون رو تنظیم کنید تا مشکلتون برطرف شه.

رها
3 ماه قبل

سلام من در وقتی شروع به درس خوندن میکنم، مدام فکر میکنم و اصلا نمیتونم تمرکز کنم، چیکار کنم؟؟

پشتیبانی دورخیز
پاسخ به  رها
3 ماه قبل

سلام هنگام مطالعه یک برگه کنار دست خود بزارید و هر افکاری که باعث عدم تمرکز شما میشه رو داخل اون برگه بنویسید، این طوری باعث میشه افکار شما جمع و متمرکز روی مطالعه بشه.

hani
3 ماه قبل

سلام روزتون بخیر
من اصلا با برنامم نمیتونم پیش برم مثلا مینویسم امروز شیمی فصل ۱ رو دوساعت باید تا ص ۱۰ بخونی و تست بزنی ولی وقتی به خودم میام میبینم ۴ ساعته فقط دارم شیمی میخونم و نه به تست رسیدم و از اون طرف برای بقیه درس های اون روزمم وقت کم میارم

پشتیبانی دورخیز
پاسخ به  hani
3 ماه قبل

سلام دوست عزیز
شما برای رفع این مشکل باید برای حجم مشخص مدت زمان بیشتری بزارید و سعی کنید از وسواس مطالعه دوری کنید. هم چنین مقاله وسواس مطالعه رو بررسی کنید حتما کمکتون میکنه

خانوم دکتر
3 ماه قبل

قسمت انواع روش های برنامه ریزی خیلی عالیییییی بود، دمتون گرم

پشتیبانی دورخیز
پاسخ به  خانوم دکتر
3 ماه قبل

سلام عزیزم خوشحالیم از این بابت🤍

قاسم
3 ماه قبل

سلام آیا در طرح های مشاورتون آزمون هم گرفته میشود؟

پشتیبانی دورخیز
پاسخ به  قاسم
3 ماه قبل

سلام عزیزم بستگی به طرح انتخابیتون داره، برای اطلاعات بیشتر فرم درخواست مشاور رو ثبت کنید تا مشاوران ما باهاتون تماس یگیرن و راهنماییتون کنند.

mryam
3 ماه قبل

من اصلا نمیتونم برای کنکور شروع کنم چیکار کنم؟؟؟؟

پشتیبانی دورخیز
پاسخ به  mryam
3 ماه قبل

سلام عزیزم حتما هدفت رو مشخص کن و مدام با خودت تکرار کن، همچنین برای اطلاعات بیشتر مقاله از کی برای کنکور شروع کنم رو مطالعه کن.

کیانا
3 ماه قبل

سلام امکان داره دروس عمومی برای کنکور ۴۰۴ برگرده؟

پشتیبانی دورخیز
پاسخ به  کیانا
3 ماه قبل

سلام فعلا هیچ اطلاعیه و اخباری در این مورد منتشر نشده، ولی هرچیزی امکان پذیره.

سهیلا
3 ماه قبل

سلام روز بخیر
ببخشید من فارغ التحصیل انسانی ام، برنامه ریزیم رو خودم انجام میدم ولی وقتی میخوام عمل کنم اصلا حوصله ندارم و همش اهمال کاری میکنم.

پشتیبانی دورخیز
پاسخ به  سهیلا
3 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر
عزیزم علت های زیادی باعث به وجود اومدن این مشکل میشه مثل مطابقت نداشتن برنامه با توانایی های شما و حجم زیاد برنامه، نداشتن هدف و… که ابتدا باید این موانع از سر راهتون برداشته بشه تا بتونید به برنامتون عمل کنید

هلیا
3 ماه قبل

سلام🤗
پیش نیاز ژنتیک دوازدهم چه فصل‌هایی از دهم و یازدهم هستند

مشاور دورخیز
پاسخ به  هلیا
3 ماه قبل

سلام دوست عزیز فصل۶و۷ یازدهم و فصل ۱ گفتار۲ دهم برای آشنایی با نوکلئیک اسید ها

خانی
3 ماه قبل

سلام و خسته نباشید دهم تجربی هستم توی یک روز چند پارت درسی برای خودم بذارم؟

مشاور دورخیز
پاسخ به  خانی
3 ماه قبل

سلام برای دریافت اطلاعات درباره نحوه برنامه ریزی دروس تجربی مقاله برنامه‌ریزی کنکور تجربی رو مطالعه بفرمایید

زهرا
3 ماه قبل

سلام وقت بخیر با توجه به اینکه کنکور ۱۴۰۴ هم پایه یازدهم و هم دوازدهم تاثیر قطعی معدل رو دارند من باید هر دو رو ترمیم کنم آیا ممکن هست هر دو رو با هم ترمیم کنیم در یک سال؟

مشاور دورخیز
پاسخ به  زهرا
3 ماه قبل

سلام دوست عزیز بله امکان ترمیم هر دو در یک سال وجود داره و زمان برگزاری امتحان‌های دو پایه با هم متفاوت است تا دانش آموزان بتونند هر دو پایه رو ترمیم کنند

علی
3 ماه قبل

سلام روزتون خوش❤️❤️❤️
‌خواستم بدونم می‌تونیم انتخاب کنیم که کدوم یکی از خدمات مشاوره‌ای رو می‌خوایم مثلاً من فقط لازم دارم که تلفنی با مشاورم صحبت کنم برنامه‌ریزی رو خودم می‌تونم انجام بدم تا حدودی

مشاور دورخیز
پاسخ به  علی
3 ماه قبل

به صفحه اصلی سایت مراجعه کنید و طرح‌ها مورد نظرتون رو انتخاب کنید

الینا
3 ماه قبل

سلام من دهم انسانی هستم می‌خواستم همه چیزو در مورد فرهنگیان بدونم فقط می‌دونم که یه مصاحبه خیلی سختی داره و اصلاً نمی‌دونم باید سوال‌های این مصاحبه رو از کجا گیر بیارم میشه راهنماییم کنید😓🙏

مشاور دورخیز
پاسخ به  الینا
3 ماه قبل

جهت دریافت اطلاعات درمورد فرهنگیان می‌تونید مقاله نحوه نمره دهی در مصاحبه دانشگاه فرهنگیان و هفت روش موفقیت در آن رو مطالعه کنید

حانیه
5 ماه قبل

ممنون از مقاله خیلی خوب و کامل تون
به نظر من هنگام برنامه ریزی برای کنکور باید به پارامترهای مختلف و مهمی توجه کنید تا بتوانید پربازده‌ترین حالت ممکن را پیاده کنید و به نتیجه دلخواه خود برسید.

امین رضا عزیزی
8 ماه قبل

سلام و وقت بخیر ، انشاالله که همیشه در مسیر موفقیت و آرامش باشید ، خیلی ممنون بابت اطلاعات خوبی که در اختیارمون قرار دادید ❤️🙏

پشتیبانی سایت
پاسخ به  امین رضا عزیزی
8 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر
آرزوی موفقیت برای شما.
خوشحالیم که از دورخیز راضی بودید.

علی
1 سال قبل

سلام

فرم درخواست مشاوره
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.