لذت درس خواندن

چگونه از درس خواندن لذت ببریم؟ در 4 مرحله 🙂

درس خواندن، واژه ای که از کودکی بارها شنیده اید آن هم به صورت جملات تاکیدی: اگر درس نخونی موفق نمیشی… اگر درس نخونی بیکار می مونی… اگر درس نخونی… . اما معمولا کمتر پیش آمده که درمورد علت درس خواندن توضیح بشنویم و قانع شویم. در این مقاله به چرا های اصلی دانش آموزان درمورد درس خواندن پاسخ می دهیم. سپس با ارائه راهکار ها، یاد می گیرید که چگونه از درس خواندن لذت ببرید و بازده درسی خود را افزایش دهید. با دورخیز همراه باشید تا یاد بگیرید که چگونه از درس خواندن لذت ببریم؟

 

چرا درس بخوانیم؟

چگونه از درس خواندن لذت ببریم؟ برای جواب دادن به این سوال اول بپرسید که چرا باید درس بخوانیم؟! کودک انسان با معلومات کمی به دنیا می آید و باید در طی زندگی در مسیر رشد حرکت کند و به کمال برسد. مطالعه یکی از شیرین ترین راه هایی است که انسان را رشد می دهد. پس ما در کودکی به مدرسه می رویم تا خواندن و نوشتن بیاموزیم و بتوانیم از اطلاعات روز دنیا بهره ببریم.

شاید درس های مدرسه آن قدر ها به نظر جالب نباشند به این دلیل که خیلی از دانش آموزان نمی دانند برای چه درس می خوانند. اما دوران مدرسه درواقع پیش نیاز مهمی برای آینده شماست. دورانی که اگر فقط به قصد گرفتن نمره طی شود نه تنها لذت بخش نیست که هیچ مهارتی هم به همراه نخواهد داشت. پس سال های تحصیل از کودکی تا نوجوانی بهترین زمان برای مطالعه، شناختن خود، شناختن اهداف و مسیر زندگی است. در عین حال فرصت کافی برای به دست آوردن مهارت های مختلف هم فراهم است.

لذت از مطالعه

درس های مدرسه می تواند جرقه اولیه خیلی از کنجکاوی ها برای رسیدن به آگاهی باشد. آشنایی با درس های مختلف ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست، دین و زندگی، قرآن، عربی، علوم اجتماعی و … شما را به سمت پیدا کردن علاقه و اهداف راهنمایی می کند. مثلا اگر از مباحثی که در کتاب علوم اجتماعی مدرسه سوال های بسیاری داشتید که پاسخش در کتاب های مدرسه نبود، انقدر سرچ و جست وجو می کنید تا از منابع گوناگون درمورد جامعه شناسی بخوانید.

پیشنهاد مطالعه  در انتخاب رشته علاقه مهم تره یا پول ؟

 

تغییر نگرش نسبت به درس های مدرسه

چگونه از درس خواندن لذت ببریم؟ در قدم اول بدانید که کتاب های مدرسه لزوما منبع کاملی از تمام اطلاعات لازم درمورد موضوعات مختلف نیستند. مثلا اگر در مورد باکتری ها در زیست شناسی مطالعه کردید شاید در نگاه اول برداشت خوبی نداشته باشید. از این جهت که اصلا چرا من باید همچنین درسی را بخوانم؟ من که به پزشکی علاقه دارم برای چی باید با نحوه زندگی میکروب ها آشنا باشم؟

این سوال های اولیه را بی پاسخ نگذارید و برای رسیدن به جواب آن ها از منابع مختلف جست و جو کنید. برای همین مثال اگر از تاثیر علم باکتری شناسی در پزشکی مطالعه کنید متوجه خواهید شد که بسیاری از دانش پزشکی برای تشخیص و درمان بیماری های عفونی به باکتری شناسی وابسته است. آن گاه مطالب کتاب درسی مدرسه را با توجه و علاقه بیشتری خواهید خواند.

مطالعه خوب

ممکن است با خود بگویید که من به پزشکی علاقه دارم نه درس هایی که در مدرسه می خوانیم، هروقت پزشک شدم درس ها را با علاقه می خوانم!! این یک تفکر کاملا اشتباه است. درس های مدرسه پیش نیاز های تحصیل شما در رشته های دانشگاهی است. پیش نیاز هایی که اگر در مدرسه یاد گرفته نشوند در دانشگاه هم تدریس نخواهند شد.

برای مثال فصل توابع نمایی و لگاریتمی ریاضی ممکن است برای خیلی از دانش آموزان کسل کننده باشد. مخصوصا دانش آموزان تجربی ممکن است بگویند که لگاریتم چه کاربردی در پزشکی خواهد داشت؟ و هنگامی که مشغول مطالعه این درس هستند دائما سختی می کشند چون فکر می کنند که مجبورند آن را بخوانند چون در کنکور سوال دارد. اما این طور نیست!

پیشنهاد مطالعه  تکنیک آلفای ذهنی برای بهبود یادگیری

دانشجویان پزشکی باید با مکانیسم اثر دارو ها در بدن آشنا شوند. بسیاری از فعالیت دارو ها در بدن با استفاده از نمودار های لگاریتمی بررسی می شود. اگر لگاریتم را در مدرسه یاد نگیرید در دانشگاه هم کلاسی برای آموزش آن نخواهد بود. نتیجه آن که در گذراندن درس های دانشگاه هم به مشکل خواهید خورد و از درس خواندن در دانشگاه در رشته مورد علاقه خود هم شاید لذت نبرید.

 

لذت بردن از مطالعه در 4 مرحله

مرحله اول

برای اینکه یاد بگیرید چگونه از درس خواندن لذت ببرید ابتدا باید درس ها و رشته های مورد علاقه خود را پیدا کنید و درمورد آن ها تحقیق کنید. برای مثال اگر با تحقیق درمورد رشته پزشکی از پیش نیاز های زیست و شیمی و ریاضی و فیزیک آن آشنا شوید درس های مدرسه را با علاقه بیشتری مطالعه خواهید کرد.

 

مرحله دوم

در مرحله دوم  باید علایق کلی و ویژگی های شخصیتی خود را بشناسید. به این ترتیب می توانید دروس و رشته هایی که در مرحله قبل جز لیست مورد علاقه هایتان بود را دوباره بررسی کنید. با مقایسه ویژگی های شخصیتی خود با دروس و رشته های مورد علاقه در نهایت 3-4 رشته یا حوزه مطالعاتی باقی می ماند. این رشته هایی که در لیست علاقه مندی های شما باقی می ماند همان کلید لذت بردن از مطالعه است. حال باید برای رسیدن به علایق خود هدف گذاری کنید. در ادامه درمورد تعیین هدف بیشتر صحبت خواهیم کرد.

خوب درس بخوانید

 

مرحله سوم

مرحله سوم نحوه انتخاب هدف  است. در مراحل قبل گفتیم که اگر هیچ دلیلی برای درس خواندن ندارید باید ابتدا علایق و شخصیت خود را بشناسید. همچنین تاکید کردیم که درس های مدرسه فقط یک نمونه کوچک از هر مبحث را بررسی کرده اند پس ملاک خوبی برای تعیین علاقه شما به درس ها نیستند. بلکه اگر به درسی علاقه دارید یا از درسی خوشتان نمی آید حتما در موردش تحقیق کنید تا مطمئن شوید. با تحقیق کردن 180 درجه نظرتان تغییر خواهد کرد.

پیشنهاد مطالعه  چگونه از درس خواندن لذت ببریم؟ در 4 مرحله 🙂
”]

هنگامی که علایق خود را شناختید و درمورد آن ها تحقیق کردید و مطمئن شدید که با شخصیت شما سازگاری دارد هنگام تعیین هدف می رسد. این علایق وقتی با شرایط گفته شده پیدا شوند، پشتکار کافی برای رسیدن به هدف را به همراه خواهند داشت. پس تنها به علایق خود توجه کنید که این پشتکار می تواند تمام استعداد های لازم برای رسیدن به هدف را در شما ایجاد کند.

برای تعیین هدف باید هر کدام از علایق حقیقی خود را روی کاغذ بنویسید. سپس آینده ای که برای هرکدام از آن ها می بینید را ترسیم کنید. مثلا اگر به مهندسی برق، علوم اجتماعی، فوتبال و سینما علاقه دارید هر کدام را روی کاغذ نوشته و آینده مطلوب خود را ترسیم کنید. به این صورت که: من می خواهم مهندسی برق را تا مقطع دکتری ادامه دهم و استاد دانشگاه شوم. در زمینه علوم اجتماعی علاقه دارم که کتاب های زیادی مطالعه کنم و جز یکی از فعالان اجتماعی باشم. فوتبال را نه به صورت حرفه ای که صرفا برای تفریح می خواهم ادامه دهم. سینما را برای عطشم به نقد فیلم و مباحثه انتخاب کرده ام اما نمی خواهم خودم در زمینه فیلم سازی فعالیت کنم.

لذت

وقتی آینده مطلوب هر کدام از حیطه های مورد علاقه خود را می نویسید مسیر مشخص می شود. البته توجه کنید که این نوشتن از علایق بعد از تحقیق کامل که در مرحله اول انجام دادید صورت می پذیرد. تحقیق در مرحله اول معرفی کاملی از هر رشته به شما ارائه می دهد که با توجه به آن تصمیم می گیرید که هرکدام را تا چه مرحله ای دوست دارید ادامه دهید.

در مثال بالا، فرد می داند که برای رسیدن به تدریس دانشگاه در رشته مهندسی برق باید رتبه خوبی در کنکور به دست بیاورد. برای رسیدن به این رتبه باید به طور میانگین 10 ساعت در روز مطالعه داشت و … . علاوه بر آن اگر روزانه 2 ساعت برای مطالعه علوم اجتماعی اختصاصی دهد در مدت زمان کوتاهی به سطح مورد نظر خود خواهد رسید. برای فوتبال 3 ساعت زمان در آخر هفت ها کافی است و برای مطالعات مربوط به سینما هم روزی 1 ساعت کفایت می کند.

این تعیین مسیر دو مزیت خیلی بزرگ دارد که کلید اصلی برای لذت بردن از درس خواندن است:

  1. هدفی که برای آن به قبولی در کنکور نیاز دارید باعث نمی شود که سایر علایق خود را نادیده بگیرید.
  2. پرداختن به علاق در ضمن مطالعه برای کنکور باعث می شود با انرژی بیشتری هر روز را شروع کنید.

اگر بتوانید طوری برنامه ریزی کنید که تمام اهداف خود را باهم پیش ببرید درواقع خیلی بیشتر از آن که از درس خواند لذت ببرید، زندگی خود لذت می برید.

رشته مورد علاقه

مرحله چهارم

قدم آخر برای اینکه بفهمید چگونه از درس خواندن لذت ببریم؟ نوشتن برنامه ریزی روزانه است. با توجه به اینکه هرروز چقدر باید برای هرکدام از علایق خود وقت بگذارید برنامه را بنویسید. زمانی که برای هر کدام اختصاص می دهید باید مطابق با ترسیمی باشد که در مرحله قبل از آینده مطلوب هر کدام از علایق خود داشتید.

برای این کار، بهتر است برای خود یک دفتر برنامه‌ریزی و گزارش‌کار داشته باشید. اهداف روزانه خود را در آن یادداشت کنید و مواردی را که انجام داده‌اید تیک بزنید. به همین دلیل توصیه می‌کنیم با دفتر برنامه‌ریزی دورخیز آشنا شوید و از آن برای موفقیت در درس‌ خواندن استفاده کنید.

دفتر برنامه ریزی کنکور VIP دورخیز

دفتر برنامه‌ریزی VIP یک محصول فوق‌العاده جذاب و کاربردی است که می‌تواند مطالعه و عملکردتان را چند برابر بهتر کند! چاپ جدید این محصول کاملاً تمام رنگی، به همراه آموزش ویدئویی و آموزش بهبود راندمان مطالعاتی تهیه شده است تا برایتان معجزه کند! (ارسال پستی)

 

به این ترتیب شما وارد یک مسیر لذت بخش، برنامه ریزی شده و منظم برای پرداختن به رشته های مورد علاقه خود شده اید. دقت کنید این روش علاوه بر اینکه درس خواندن را لذت بخش می کند بلکه به شما کمک می کند تا از تعویق کارهای مورد علاقه خود بخاطر تنبلی یا هم پوشانی کارهای عقب افتاده در امان بمانید.

برنامه ریزی

 

چگونه از درس خواندن لذت ببریم؟

پس برای اینکه از درس خواند لذت ببرید ابتدا دایره بزرگ علایق خود را تعیین کنید، در مرحله بعد به شناخت دقیق شخصیت خود بپردازید و علایق نهایی خود را لیست کنید. در مراحل آخر هم با ترسیم آینده و تعیین هدف می توانید به برنامه دقیقی برای رسیدن به رشته های مورد علاقه خود برسید. امیدوارم که این چند قدم ساده برای مطالعه لذت بخش رو انجام بدهید و با انرژی زیاد هرروز خود را بگذرانید. اگر درمورد برنامه ریزی یا شناخت علایق خود سوالی دارید می توانید از مشاورین دورخیز بپرسید.

اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
میترا
4 سال قبل

علاقه من بیشتر ب رشته ریاضی فیزیکه و خیلی علاقه ب مهندسی دارم ولی با مخالفت خانوادم رو به رو هسم.

Naghme
پاسخ به  میترا
2 سال قبل

رشته ای که دوست داری انقدر خوب بخون و دربارش کتاب بگیر یا تمرین کن تا بهشون نشون بدی تو این زمینه بهترینی

فرم درخواست مشاوره
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.