Search
Generic filters
نوع محتوا
همه
نوشته‌ها
اخبار
جزوات
گام به گام ها
نمونه سوالات
جزوات استخدام
محصولات

معرفی رشته فیزیوتراپی

رشته فیزیوتراپی یکی از رشته های پرطرفدار گروه آزمایشی تجربی است. در این مقاله درمورد رتبه قبولی، بازار کار، درآمد و دوران تحصیل رشته فیزیوتراپی صحبت می کنیم. همچنین نقاط ضعف و قوت توانایی های لازم برای تحصیل در این رشته را بررسی می کنیم تا بهتر بتوانید تصمیم بگیرید. با ما همراه باشید.😊

معرفی رشته فیزیوتراپی

رشته فیزیوتراپی یکی از رشته های پیراپزشکی است. در این رشته با استفاده از عوامل فیزیکی و مکانیکی به درمان بیماران کمک می کنند. عوامل فیزیکی شامل استفاده از گرما، نور، برق، صوت و … است که برای توان بخشی به نقص حرکتی بیماران استفاده می شود. عوامل مکانیکی کار فیزیوتراپی شامل دستگاه های مختلف است که برای این منظور طراحی شده اند. بیمارانی که دچار ضعف بدنی هستند به کمک حرکات اصلاحی که فیزیوتراپ توصیه می کند می توانند قدرت بدنی خود را بدست آورند.

معرفی رشته فیزیوتراپی

بیشتر تمرکز فیزیوتراپ ها بر توان بخشی جسمی بیماران است و کمتر با توان بخشی روانی سر و کار دارند.با توجه به افزایش رنج سنی جمعیت کشور، تعداد مراجعین به مراکز فیزیوتراپی رو به افزایش است. بنابراین هرچه مهارت بیشتری را در دوران تحصیل به دست آورید می توانید زودتر وارد بازار کار شوید.

 

مدت تحصیل فیزیوتراپی

تحصیل در مقطع کارشناسی 4 سال طول می کشد و بعد از پایان تحصیل طرح نیرو انسانی اجباری ندارد. پس بعد از پایان کارشناسی، داوطلبان می توانند وارد بازار کار شوند و یا ادامه تحصیل دهند. دانشجویان در طی دوران کارشناسی با انواع اصول لازم برای توان بخشی به بیماران آشنا می شوند.

در صورتی که تمایل به قبولی در رشته فیزیوتراپی دانشگاه های برتر ایران را دارید، پیشنهاد می کنیم که از مشاوره تلفنی انتخاب رشته کنکور سراسری استفاده کنید تا انتخاب رشته خوبی داشته باشید.

 

دروس رشته فیزیوتراپی

مجموعه ای از دروس عمومی و اختصاصی در دوران کارشناسی ارائه می شود که دروس تخصصی این رشته شامل:

  1. فیزیولوژی عمومی
  2. فیزیک برای فیزیوتراپی
  3. آناتومی
  4. بافت شناسی
  5. آسیب شناسی
  6. استخوان شناسی
  7. روان شناسی معلولین
  8. روان پزشکی
  9. ژنتیک
  10. کمک های اولیه
  11. رشد روانی حرکتی کودک

کار با دستگاه

پیشنهاد مطالعه  مشاوره کنکور تجربی

 

ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر رشته فیزیوتراپی

فارغ التحصیلان رشته فیزیوتراپی می توانند در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ادامه تحصیل دهند.

کارشناسی ارشد می تواند در یکی از گرایش ها مثل فیزیوتراپی ورزشی باشد. البته کارشناسان فیزیوتراپی می توانند برای کارشناسی ارشد در رشته های فیزیک پزشکی، ارگونومی، مدیریت توان بخشی، سلامت سالمندی و علوم تشریحی نیز شرکت کنند. در حال حاضر 7 دانشگاه ایران در مقطع دکتری فیزیوتراپی دانشجو می پذیرند. در ادامه درمورد بازار کار و درآمد این رشته بیشتر صحبت می کنیم.

 

بازارکار، موقعیت شغلی و میزان درآمد

تعداد فارغ التحصیلان این رشته پرطرفدار خیلی زیاد نیست، به همین دلیل بازارکار خوبی دارد. همچنین دانشگاه های آزاد و پیام نور و غیرانتفاعی این رشته را ندارند. پس ظرفیت شغلی فیزیوتراپی هنوز اشباع نشده است.

این موضوع که این رشته در دانشگاه آزاد ارائه نمی شود هم جنبه های خوبی دارد هم جنبه های بد. از این جهت خوب است که بازارکار برای این رشته تا مدت ها فراهم است. اما جنبه بد این که برای قبولی به رقابت سخت تری نیاز است. پس اگر علاقه مند هستید باید خیلی جدی تلاش کنید و با برنامه ریزی دقیق درس بخوانید.

معرفی رشته فیزیوتراپی

فیزیوتراپ ها می توانند در بیمارستان های دولتی و خصوصی و کلینیک های خصوصی مشغول به کار شوند. همچنین در مراکز ورزشی، برخی مدرسه ها، بهزیستی و مراکز توان بخشی هم امکان استخدام فیزیوتراپ فراهم است.

فیزیوتراپی و توان بخشی به افراد سالمند و کم توان می تواند در منزل انجام شود. علاوه بر این ها بعد از چند سال سابقه کار با مدرک کارشناسی امکان دریافت مجوز کلینیک فیزیوتراپی وجود دارد. درآمد فیزیوتراپی برای افرادی که تازه وارد بازار کار شده اند در سال 1403 حدود 10 الی 25 میلیون تومان است. درآمد افرادی با تجربه تر که مطب شخصی دارند می تواند ماهانه به 60 میلیون و بیشتر هم می رسد البته این اعداد بسته به مهارت و تلاش فرد می تواند متغیر باشد.

پیشنهاد مطالعه  در انتخاب رشته علاقه مهم تره یا پول ؟

 

توانایی های لازم برای رشته فیزیوتراپی

شما به عنوان فیزیوتراپ باید با بیمارانی که دچار ضعف و ناتوانی های جسمی هستند برخورد کنید. پس صبوری و برقراری ارتباط مناسب با بیماران جز توانایی های اولیه این رشته است. گاهی نیاز است که بیمار را جا به جا کنید یا با دست ماساژهایی را انجام دهید پس باید قدت بدنی نسبتا خوبی هم داشته باشید.

 

نقاط قوت و ضعف رشته فیزیوتراپی

رشته فیزیوتراپی هم مثل بسیاری از رشته ها نقاط ضعف و قوتی دارد. اما باید علاقه خود را ملاک اصلی انتخاب قرار دهید.

مزایا فیزیوتراپی شامل:

  1. نداشتن شیفت شب
  2. کار بدون استرس
  3. عدم احتمال انتقال بیماری های واگیر توسط خون و سایر ترشحات بدن
  4. استقلال کاری بالاتر
  5. امکان تاسیس کلینیک با مدرک کارشناسی
  6. سقف درآمدی بالاتر نسبت به سایر رشته های پیراپزشکی
  7. امکان ادامه تحصیل در کارشناسی ارشد و دکتری همان رشته

مزایا رشته فیزیوتراپی بسیار بیشتر از سایر معایب آن است. اما برای اینکه بتوانید مطمئن تر انتخاب کنید حتما درمورد معایب این رشته مطالعه کنید.

توان بخشی

معایب فیزیوتراپی شامل:

  1. دانشگاه های کمی این رشته را ارائه می دهند.
  2. رتبه خیلی خوبی برای قبولی نیاز دارد.
  3. در دانشگاه آزاد ارائه نمی شود.

 

آخرین رتبه قبولی فیزیوتراپی

در حال حاضر فیزیوتراپی فقط در دانشگاه های سراسری پذیرش دارند. این رشته در دانشگاه های آزاد ارائه نمی شود. به همین دلیل برای قبولی باید رتبه خوبی به دست آورید. رشته فیزیوتراپی جز رشته های پرطرفداری است که هرساله دانش آموزان بسیاری برای قبولی در آن رقابت می کنند. درآمد بالا و بازارکار فعال جز نقاط قوت مهم این رشته است. پس اگر علاقه مند هستید حتما با برنامه ریزی درس بخوانید.

پذیرش رشته فیزیوتراپی به صورت بومی قطبی است. برای انتخاب فیزیوتراپی حتما به گزینش بومی قطبی آن توجه کنید و دانشگاه هایی را انتخاب کنید که بومی شما هستند.

آخرین رتبه قبولی در هر منطقه رشته فیزیوتراپی به این صورت است:

  • منطقه یک: 2000 تا 3000
  • منطقه دو: 3000 تا 4000
  • منطقه سه: 4000 تا 5000

اما اگر می خواهید با احتمال بالا در رشته فیزیوتراپی دانشگاه های سراسری قبول شوید به رتبه زیر 1500 نیاز دارید به همین علت باید با یک برنامه ریزی خوب و پشتکار عالی جلو بروید تا به رشته  دلخواهتان برسید.

حالا که رشته فیزیوتراپی را شناختید، اگر می خواهید رتبه خود را تخمین بزنید تا ببینید در رشته فیزیوتراپی قبول می شوید یا خیر، به شما پیشنهاد می کنیم که مقاله تخمین رتبه کنکور را مطالعه کنید. در این مقاله به روش هایی که به وسیله آن می توانید رتبه خودتان را تخمین بزنید، اشاره می کنیم.

 

خلاصه مقاله معرفی رشته فیزیوتراپی

رشته فیزیوتراپی در کنار مزایایی همچون نداشتن شیفت شب، درآمد نسبتا بالا و موقعیت شغلی خوب، سختی هایی نیز دارد به همین علت قبل از انتخاب این رشته بهتر است اطلاعات کسب کرده و خوب فکر کنید تا تصمیم درستی بگیرید. آخرین رتبه قبولی در رشته فیزیوتراپی در منطقه یک 2500 در منطقه دو 3000 و در منطقه سه 4000 می باشد همچنین درآمد این رشته در سال 1403 از حداقل 10 میلیون تومان شروع می شود و بسته محیط کار و مهارت فرد بیشتر می شود و حتی می تواند به بالای 50 میلیون نیز برسد.

انتخاب رشته از اتفاقات مهم و تاثیرگذار در زندگی هر فرد است اگر شما نیز نگران انتخاب رشته خود هستید می توانید به صفحه مشاوره کنکور بروید و از مشاوران باتجربه و خبره دورخیز کمک بگیرید و یا می توانید با شماره تماس های 02128421071 و 09101801700 با مشاورین آکادمی کنکور دورخیز در ارتباط باشید و از خدمات مشاوره تلفنی دورخیز استفاده کنید. اعضای آکادمی کنکور دورخیز تنها برای رساندن شما به موفقیت و رویاهایتان فعالیت می کنند همچنین اگر برای انتخاب این رشته سوالی دارید می توانید از مشاوران دورخیز بپرسید.😊

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
قبل از اینکه بری ...

همونطوری که می‌دونی دورخیز بهترین خدمات مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی برای کنکور رو ارائه می‌کنه و حتی برای شروع جلسه اول کاملا رایگانه، پس چرا اطلاعات خودت رو برامون توی فرم نمیزنی که باهات تماس بگیریم و بتونیم توی مسیری که داری کمکت کنیم ؟ 😊

تماس با ما
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.