Search
Generic filters
نوع محتوا
همه
نوشته‌ها
اخبار
جزوات
گام به گام ها
نمونه سوالات
جزوات استخدام
محصولات

معرفی رشته رادیولوژی (تکنولوژی پرتو شناسی)

رشته رادیولوژی یا همان تکنولوژی پرتوشناسی از رشته هایی است که هر سال موقع انتخاب رشته بسیاری از دانش آموزان تجربی برای ورود به آن تصمیم می گیرند. در این مقاله تمام خصوصیات مهم مربوط به این رشته مثل توضیحات کافی درباره آن و روش کلی کار و درآمد حاصل و رتبه لازم برای قبولی صحبت شده است. اگر شما هم از آن دسته ای هستید که درباره رشته رادیولوژی دنبال اطلاعات میگردید، پس تا پایان مقاله معرفی رشته رادیولوژی همراهی کنید.😉

معرفی کلی رشته رادیولوژی و حیطه وظایف

با پیشرفت بسیار سریع علم در زمان حال، بسیاری از مشاغل تغییر یافتند و مشاغلی هم به شکل جدیدی بوجود آمدند. رشته رادیولوژی یا تکنولوژی پرتوشناسی هم رشته ای است که چند دهه اخیر به تکامل در نوع خود رسیده است. البته در ابتدا باید به یک نکته که خیلی ها آن را نمی دانند اشاره کرد. رادیولوژیست یک فرد است و کارشناس رادیولوژی یک فرد دیگر.

رادیولوژیست پزشک عمومی ای بوده است که بعدتر در آزمون دستیاری تخصصی رشته رادیولوژی شرکت کرده و در این رشته ادامه تحصیل داده است و متخصص شده است. اما کارشناس رادیولوژی کسی است که در رشته رادیولوژی بعد از کنکورش پذیرفته شده و مدرک لیسانس گرفته است.

حالا که فرق این دو فرد را فهمیدیم باید بگوییم که کار آن ها بسیار به هم پیوسته است. این موضوع به شکلی است که کارشناس پرتوشناسی ابتدا عکس رادیولوژی بیمار را میگیرد و سپس رادیولوژیست آن را تفسیر می کند. البته کار کارشناس پرتوشناسی بیشتر از این حرف هاست!

نمایش و مطالعه و تا حدی تفسیر عکس های CT scan , MRI و نوار قلب هسته ای و ماموگرافی، رادیوگرافی ساده، آنژیوگرافی هم برعهده کارشناس پرتوشناسی می باشد. محیط کار پرتوشناسان معمولا در درمانگاه ها و بیمارستان ها و مطب ها و مراکز درمانی رادیولوژی است.

در واقع کارشناس بایستی طبق تشخیص پزشک و به مدلی که او خواسته است از بیمار عکس موردنظر را بگیرد. هم چنین باید بتواند حالات غیر طبیعی در عکس فرد را تشخیص بدهد مانند تشخیص وجود شکستگی، توده و تومور، بدخیمی های گوناگون و …

معرفی رشته رادیولوژی

 

دروس رشته رادیولوژی

دانشجویان این رشته در ابتدا دروس پایه مانند فیزیك، آناتومی و فیزیولوژی را باید بگذرانند. در مراحل بعدی تحصیل دروس آن ها تخصصی تر می شود مثل:

  • فیزیک پرتوها
  • فیزیک پرتوشناسی تشخیص
  • رادیوبیولوژی و حفاظت در برابر پرتوهای یون‌ساز
  • روش‌های پرتونگاری
  • رادیوگرافی با ماده حاجب
  • اصول تاریکخانه
  • اصول نگهداری و تعمیرات مقدماتی دستگاه‌های پرتوشناسی
  • ارزیابی تكنیكی فیلم‌های پرتونگاری
  • كارآموزی بیمارستانی

دروسی هم که از دروس اصلی و الزامی این رشته به حساب می آیند شامل این ها هستند:

  •  كمك‌های اولیه و مراقبت از بیمار در بخش پرتوشناسی
  • تشریح استخوان و مفاصل
  • اصطلاحات پرتوشناسی و ترمینولوژی پزشكی
در رشته رادیولوژی عموما دروس فیزیک و ریاضی مهم هستند چراکه در این رشته محاسبات فنی و تخمین های ریاضیاتی پراهمیت می باشند. بنابراین این رشته شاید برای افراد با پایه ضعیف ریاضی چندان مناسب نباشد.

 

توانایی های لازم برای این رشته

کارشناسان پرتوشناسی باید در محل هایی کار کنند که تجهیزات ساده تا پیشرفته عکسبرداری قرار دارد. مراقبت های بسیار زیادی برای حفظ سلامت کارکنان همیشه در نظر گرفته میشود و عایق های ویژه ای برای حفاظت از آن ها در اطراف تجهیزات وجود دارد. به گفته کارکنان چنین محیطهایی و همچنین کارشناسان پرتوشناسی این کار بر سلامت آن ها اثر مضری نداشته است اما به هر حال افرادی که خیلی روی سلامتی شان حساسند شاید بدلیل ترس از کار با وسایل برای این رشته مناسب نباشند.

دیگر آن که سرپا بودن در این رشته به اندازه رشته های دیگر پیراپزشکی مثل مامایی و پرستاری و … نیست اما توانایی کار کردن در محیط های بیمارستانی از ملزومات یک کارشناس پرتوشناسی می باشد. همانطور که گفتیم توانایی محاسبات ریاضی هم در این رشته پراهمیت است.

پیشنهاد مطالعه  معرفی رشته علوم تربیتی

مورد دیگری از توانایی های یک کارشناس در این رشته آن است که نقص عضو در اعضایی مثل چشم، انگشتان دست بخصوص شست و… نداشته باشد.

معرفی رشته رادیولوژی و مزایای آن

 

ادامه تحصیل در رشته رادیولوژی

در ایران رشته رادیولوژی را می توان تا کارشناسی ارشد ادامه داد. اما برای گرفتن مقطع دکتری زمینه ای فعلا حاصل نشده است. دانشجویان رشته رادیولوژی در دو سال ابتدایی مدرک کاردانی خود را می گیرند که با همین مدرک هم می توانند مشغول به کار شوند. اما در هر صورت مزایایی که به کارمند با مدرک کارشناسی تعلق می گیرد خیلی بیشتر از کاردانی است. یجهیزاتی هم که در اختیار بچه های کاردانی قرار میگیرد بسیار ساده تر از دیگر تجهیزات اند.

در کل برخی از این تصویربرداری‌ها ساده است؛ مثل تصویربرداری از دست، پا و انگشتان و شکستگی های سطحی، اما برخی از تصویربرداری‌ها تداخلی است مثل تصویربرداری از سیستم‌ گوارشی، عروق و ادرار و… كه این‌گونه‌ تصویربرداری‌ها، اختصاصی و نسبتاً دشوار می‌باشد و نیاز به دانش ویژه دارد. تصاویر اول را فارغ التحصیلان کاردانی و تصاویر دوم را فارغ التحصیلان کارشناسی انجام می دهند.

گرایش هایی هم که در کارشناسی ارشد رشته تکنولوژی پرتوشناسی وجود دارد ازین قرارند:

  • فیزیک پزشکی
  • علوم تشریحی
  •  رادیوبیولوژی
  • فناوری تصویربرداری پزشکی

بازار کار رشته رادیولوژی

رشته رادیولوژی در دانشگاه آزاد تا کنون پذیرشی نداشته است. به خاطر همین موضوع و همچنین پذیرش نه چندان زیاد دانشگاه های دولتی در این رشته، جو رقابتی برای وارد بازار کار شدن اصلا دیده نمی شود یا بسیار کم اتفاق می افتد. بنابراین فارغ التحصیلان رشته رادیولوژی با خیال راحت پس از اتمام تحصیلات خود می توانند در بیمارستان ها و درمانگاه ها و مراکز تخصصی مشغول به کار شوند.

در صورتی که تمایل به قبولی در رشته رادیولوژی دانشگاه های برتر ایران را دارید، پیشنهاد می کنیم که از مشاوره تلفنی انتخاب رشته کنکور سراسری استفاده کنید.

میزان درآمد رشته رادیولوژی

در این رشته هم مثل سایر رشته های تجربی یک نرخ ثابت را نمی توان برای مقدار دستمزد کارکنان در نظر گرفت. با توجه به محل کار و شیفت هایی که خود اشخاص قبول می کنند بازه حقوقی می تواند بسیار گسترده با حقوق های متفاوت باشد. در کل بطور میانگین در سال 1403 از 10 تا 20 میلیون تومان حقوق این کارشناسان تخمین زده می شود ولی با ادامه تحصیلات در این رشته و هم چنین کارهای دیگر مثل عضو هیئت علمی شدن در همین حیطه، مقدار حقوق هم طبیعتا خیلی متفاوت می شود.

رشته تکنولوژی پرتوشناسی

 

آخرین رتبه قبولی در رشته رادیولوژی

از برترین دانشگاه های رشته رادیولوژی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
  2. دانشگاه علوم پزشکی تهران
  3. دانشگاه علوم پزشکی شیراز
  4. دانشگاه علوم پزشکی تبریز

آخرین رتبه قبولی در رشته رادیولوژی در هر منطقه به شرح زیر است:

  • منطقه یک: 8000 تا 8500
  • منطقه دو: 9000 تا 10000
  • منطقه سه: 10000 تا 11000

اما اگر می خواهید با احتمال بالاتری از رشته رادیولوژی قبول شوید بهتر است به رتبه های زیر 6000 فکر کنید و برای دستابی به آن برنامه ریزی خوبی داشته و تلاش کنید.

 

خلاصه مقاله معرفی رشته رادیولوژی

رشته رادیولوژی در کنار مزایا، سختی هایی نیز دارد به همین علت قبل از انتخاب این رشته بهتر است اطلاعات کسب کرده و خوب فکر کنید تا تصمیم درستی بگیرید. آخرین رتبه قبولی در رشته رادیولوژی در منطقه یک 7500 در منطقه دو 8500 و در منطقه سه 9000 می باشد همچنین درآمد این رشته در سال 1403 از حداقل 10 میلیون تومان شروع می شود و بسته محیط کار و مهارت فرد بیشتر می شود.

شما می توانید با شماره تماس های 02128421071 و 09101801700 با مشاورین آکادمی کنکور دورخیز در ارتباط باشید و از خدمات مشاوره تلفنی دورخیز استفاده کنید. اعضای آکادمی کنکور دورخیز تنها برای رساندن شما به موفقیت و رویاهایتان فعالیت می کنند.امیدواریم این مقاله در تصمیم گیری شما برای انتخاب رشته رادیولوژی موثر و مفید واقع بشود.😍

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
قبل از اینکه بری ...

همونطوری که می‌دونی دورخیز بهترین خدمات مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی برای کنکور رو ارائه می‌کنه و حتی برای شروع جلسه اول کاملا رایگانه، پس چرا اطلاعات خودت رو برامون توی فرم نمیزنی که باهات تماس بگیریم و بتونیم توی مسیری که داری کمکت کنیم ؟ 😊

تماس با ما
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.