خستگی هنگام مطالعه ممکن است شما را هم آزار بدهد. در ۴۵ دقیقه اول مطالعه معمولاً بیشتر افراد انرژی خوبی دارند، سطح یادگیری هم در این مدت زمان بالاست. بعد از ۴۵ دقیقه این سطح یادگیری شروع به کاهش میکند. ولی این روند در افراد مختلف میتواند متفاوت باشد.
مدت زمان مطالعه مفید خود را پیدا کنید و برنامه مشخص داشته باشید
در وهله اول ما باید ببینیم که این سطح یادگیری در ما چگونه است. یعنی ما با چند ساعت (یا چند دقیقه) مطالعه می توانیم یک مطلب را خیلی خوب درک کنیم و از آن به بعد خسته می شویم. این زمان از حدود ۴۵ دقیقه تا حدود ۹۰ دقیقه می تواند متغیر باشد. از لحاظ علمی این عدد حدود همان ۴۵ دقیقه است. پس سعی کنید مدت مطالعاتی بهینه خودتان را بیابید.
برای مقابله با خستگی به موقع استراحت کنید!
عده زیادی از دانش آموزان بدون توقف و پشت سر هم درس می خوانند و مطالب را زود فراموش میکنند. علت این است که پروسه یادگیری به تدریج و به آرامی نبوده است. پس برای اینکه خسته نشویم باید بدانیم که مدت مطالعاتی بهینه ما تا چه ساعتی است. سپس باید بین این زمان ها و زمان استراحت در نظر بگیریم.
سعی کنید استراحت شما طولانی مدت نباشد؛ زیرا شما را از درس جدا میکند. توصیه ما این است که مثلاً یک واحد مطالعاتی ۱٫۴۵ ساعتی را به دو قسمت تبدیل کنید. قسمت اول ۱ ساعت باشد. سپس ۵ دقیقه استراحت کنید و در ادامه ۴۵ دقیقه مطالعه کنید. پس از اتمام واحد مطالعاتی ۱۵ دقیقه استراحت می تواند مفید باشد. سپس سراغ واحد مطالعاتی بعدی بروید. با این کار خستگی هنگام مطالعه بسیار کمتر می شود و عملکرد ذهن هم بهبود می یابد.
مطالعه کسالت بار را کنار بگذارید!
خستگی هنگام مطالعه می تواند به علت مطالعه سرد و بی روح باشد. باید سعی کنیم مطالعه منفعلانه را به فعالانه تبدیل کنیم. یعنی سعی کنیم تمرین ما بیشتر باشد و خود را موقع درس خواندن به چالش بکشیم. حل تست و درگیری با سوالات می تواند ما را از کسالت و خستگی خارج کند. قبل از مطالعه از خود بپرسید که هدفتان از خواندن آن مطلب چیست؟ اگر سعی کنید که بصورت هدفمند درس را مطالعه کنید دیگر برایتان خسته کننده و کسالت بار نیست. به نوعی می توان گفت روش مطالعه صحیح هم می تواند خستگی را کاهش دهد.
برای اینکه مطالعهای با کیفیت و پربازده داشته باشید، توصیه میکنیم ابتدا اصول و روشهای صحیح مطالعه را یاد بگیرید. تیم مشاورین دورخیز تمام اصول صحیح مطالعه و یادگیری را در پکیج فنون موفقیت در کنکور، به شما آموزش میدهد.
این پکیج شامل آموزش روش مطالعه دروس و فنون و تکنیکهای تست زنی و یادگیری مخصوص کنکور است.
با استفاده از این پکیچ میتوانید مطالعه سریع و پربازدهی داشته باشید و سریعتر درسها را یاد بگیرید و فراموش نکنید! همچنین بتوانید در آزمونهای آزمایشی و کنکور با استفاده از تکنیک های تست زنی بهتر عمل کنید.
بیماری های جسمی و تغذیه عامل دیگری برای خستگی
گاهی خستگی هنگام مطالعه به علت بیماری های زمینه ای مثل کم خونی باشد. باید سطح تغذیه و مصرف آب روزانه ما درست باشد. میتوانید مقداری قدم بزنید یا چشم های خود را ماساژ دهید. این کارها موجب میشود که خستگی در حین مطالعه کاهش یابد.
شرایط محیط مطالعه
هنگام مطالعه باید فضا و محیط مناسبی داشته باشیم. یعنی فضایی که تهویه هوای مناسب داشته باشد نه خیلی گرم باشد نه خیلی سرد. نور مناسب داشته باشد. آلودگی صوتی آن در کمترین حد باشد. شرایط ایده آل محیطی می تواند از خسته شدن سریع جلوگیری کند.
سلام
من تابستون تا نزدیک ۱۱ ساعت هم خواندم ولی از اول مهر که رفتیم مدرسه هی کمتر شد در حدی که الان ۳ هم تا امتحانی چیزی نباشه به زور می خونم
خسته شدم
دیگه حتی امید به زندگیم هم اومده پایین
چکار کنم 😥
اقااا من روزی ۵ساعت زیست می خونم
خیلی خسته کننده هس
متوسط تایمی ک باید بزارم چقد باید باشه؟؟؟؟!!!!!
برای زیست شناسی روزانه 3 ساعت مطالعه خوب و با کیفیت کافیه
از اول سال ساعت مطالعم زیاد بوده الان خسته شدم حوصله ندارم بخونم😞 نیاز ب برنامه جمع بندی دارم
برنامه جمع بندب رو به شماره 100003940 ارسال کنید! ما پیشت هستیم میلاد جان