کارنامه اولیه کنکور سراسری معمولاً حدود یک ماه بعد از برگزاری کنکور ، در سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org قرار می گیرد. در این مقاله برای شما توضیح می دهیم هر کدام از جدول های کارنامه اولیه کنکور سراسری 1401 چه معنایی می دهند. برای انتخاب رشته ای درست ، باید کارنامه خود را دقیق بررسی کنید و توضیحات جدول ها را از قبل مطالعه کرده باشید. پس این مقاله را با دقت بخوانید.
کارنامه اعلام نتایج کنکور سراسری سال 1401 تا تاریخ 15 مرداد ماه در سایت سازمان سنجش قرار میگیرد.
انواع کارنامه کنکور سراسری
برای داوطلبانی که در آزمون سراسری شرکت می کنند دو کارنامه صادر می شود
- کارنامه اولیه کنکور سراسری
- کارنامه نهایی کنکور سراسری
کارنامه اولیه کنکور سراسری 1401 نیز مانند هر سال شامل اطلاعات ثبت نامی ، درصد کسب شده در دروس مختلف ، رتبه در زیرگروه ها و سهمیه های مختلف و … خواهد بود. فقط یک کارنامه اولیه برای شما منتشر خواهد شد. انتخاب همه رشته های با آزمون در دانشگاه ها و موسسات مختلف ، بر اساس همین کارنامه خواهد بود.
انتخاب رشته و انتشار کارنامه نهایی دانشگاه آزاد به صورت جداگانه می باشد. برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد و دیدن کارنامه نهایی مربوط به آن ، می توانید به سایت مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد به نشانی www.azmoon.iau.ac.ir مراجعه کنید.
اطلاعات ثبت نامی در کارنامه کنکور سراسری 1401
اطلاعات شخصی
اولین موردی که در کارنامه اولیه کنکور سراسری مشاهده می کنید ، شماره پرونده شما است. شماره پرونده یک کد 7 رقمی می باشد که پس از ثبت نام کنکور سراسری از طریق سایت سازمان سنجش دریافت می کنید. در ادامه ردیف اول ، اطلاعات شخصی مثل نام و نام خانوادگی ، شماره شناسنامه ، تاریخ تولد و دین می آید. در صورت مغایرت باید حتما به سازمان سنجش اطلاع دهید.
سهمیه
نوع سهمیه شما در این قسمت کارنامه کنکور سراسری نمایش داده می شود. هر داوطلب در زمان ثبت نام کنکور ، می تواند متناسب با شرایط خود ، یکی از سهمیه ها را انتخاب کند. داوطلبانی که سهمیه خاص ( مانند خانواده شهدا و جانبازان و ایثارگران ) ندارند ، مشمول سهمیه مناطق ( 1 تا 3 ) می شوند.
اطلاعات تحصیلی
در ردیف بعد اطلاعات تحصیلی مانند معدل و کد دانش آموزی شما نمایش داده می شود. این اطلاعات کارنامه کنکور سراسری را می توانید در کارنامه های مدرسه خود نیز پیدا کرده و تطبیق دهید. کد دانش آموزی دیپلم و پیش دانشگاهی ، کدی 8 تا 10 رقمی است که بر روی کارنامه های مدرسه شما درج شده است. کد دیپلم مشخص کننده عنوان دیپلم ( تجربی ، ریاضی ، انسانی و … ) است. این کد را به همراه کد منطقه اخذ دیپلم ، می توان از طریق سایت سازمان سنجش دریافت کرد و در زمان ثبت نام کنکور سراسری نیز باید وارد می کردید.
اطلاعات محل اخذ دیپلم
علاوه بر سهمیه ، بومی گزینی نیز در انتخاب رشته کنکور سراسری 1401 ، تاثیرگذار است. نحوه گزینش بسیاری از رشته ها با اولویت بومی گزینی است. به این معنا که شانس قبولی شما در استان خودتان بیشتر از داوطلب دیگری با رتبه مشابه ولی از استان دیگری است. (این بخش در کارنامه اولیه با شماره 1 مشخص شده است.)
تقاضانامه در کارنامه کنکور سراسری 1401
در هنگام ثبت نام آزمون سراسری 1401 می توانستید علاقه مندی خود به ورود به دانشگاه های پیام نور یا غیر انتفاعی و همچنین استفاده از سهمیه کارمندی و بهیاری را مشخص کنید.
دانشگاه های پیام نور و غیر انتفاعی
اگر در زمان ثبت نام کنکور سراسری ، کارت اعتباری مربوط به دانشگاه های پیام نور و غیر انتفاعی را تهیه کرده باشید ، در کادر شما “بلی” نوشته می شود. در این صورت می توانید با همین کارنامه و در صورت مجاز شدن به انتخاب رشته ، کد رشته محل های این دانشگاه ها را در فرم انتخاب رشته وارد کنید.
انتخاب رشته دانشگاه آزاد بر اساس همین کارنامه و رتبه اما به صورت جداگانه انجام می شود.
اگر در زمان ثبت نام کنکور ، کارت اعتباری مربوط به دانشگاه های پیام نور و غیر انتفاعی را تهیه نکردید ، نگران نباشید! هنوز فرصت هست. ممکن است بعضی از شما با مشاهده کارنامه اولیه کنکور خود ، تصمیم بگیرید که به دانشگاه های پیام نور یا غیر انتفاعی بروید. در این شرایط باید به سایت سازمان سنجش بروید و کارت اعتباری با عنوان سریال علاقه مندی به گزینش در رشته های پیام نور و غیر انتفاعی آزمون سراسری سال 1401 را بخرید.
سهمیه کارمندان
این سهمیه به کارمندان رسمی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و دانشگاهها و موسسات وابسته به وزارت علوم اختصاص پیدا میکند. 10 درصد ظرفیت رشته های نوبت دوم یا شبانه به این افراد اختصاص دارد. حداکثر سن مجاز برای استفاده از این سهمیه ، 35 سال است. این افراد فقط در شهر محل سکونت خود میتوانند از این سهمیه استفاده کنند.
سهمیه بهیاران
بهیاران افرادی هستند که در مراکز درمانی دولتی و یا غیر دولتی خدمت می کنند. این افراد با داشتن دیپلم بهیاری و حداقل 3 سال سابقه کار می توانند از این سهمیه استفاده کنند. 10 درصد ظرفیت پذیرش رشته پرستاری در دانشگاه های دولتی و روزانه به بهیاران اختصاص دارد. (این بخش از کارنامه در کارنامه اولیه با شماره 2 مشخص شده است.)
وضعیت انتخاب رشته در کارنامه کنکور سراسری 1401
در این قسمت می توانید مشاهده کنید که در کدام دانشگاه ها مجاز به انتخاب رشته شده اید. در صورتی که رتبه لازم را کسب کرده باشید ، وضعیت مجاز نمایش داده می شود. از طرفی برای دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی و برای رشته های بهیاران ، باید در فرم ثبت نام کنکور سراسری تقاضای خودتان را هم ثبت کرده باشید. شماره داوطلبی نیز در این قسمت نمایش داده می شود.
دوره های روزانه و نوبت دوم ( شبانه )
داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در دوره روزانه و شبانه می توانند هر کدام از رشته محل های روزانه و شبانه در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری را در فرم انتخاب رشته خود وارد کنند. تحصیل در دوره روزانه رایگان است ؛ ولی در دوره شبانه خیر. در دوره شبانه دانشگاه هیچ تعهدی نسبت به تأمین مسکن ، خوابگاه ، وام تحصیلی و سایر امور رفاهی دانشجویان ندارد.
دوره های مجازی ، پردیس های خودگردان و مازاد
تمامی داوطلبان کنکور سراسری ، مجاز به انتخاب رشته دوره های مجازی ، پردیس های خودگردان و مازاد هستند.
دانشگاه فرهنگیان ( مراکز تربیت معلم سابق ) و دانشگاه شهید رجایی
داوطلبانی که در آزمون سراسری ، تراز بالای 6500 کسب کنند و سایر شرایط را هم داشته باشند مجاز به انتخاب رشته دانشگاه های فرهنگیان و شهید رجایی می شوند . این شرایط عبارت اند از : داشتن حداکثر 22 سال در زمان ورود به دانشگاه ، سلامتی کامل ، بومی بودن در کد رشته انتخابی و معدل کل بالای 15 در دوره متوسطه.
پیام نور و غیرانتفاعی
تمام داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی هستند. تنها شرط انتخاب رشته برای این دو دانشگاه صرفاً خرید کارت اعتباری در زمان ثبت نام اولیه کنکور سراسری 1401 می باشد. در صورتی که کارت اعتباری مربوط به آن را خریده باشید می توانید رشته محل های مربوط به این دانشگاه ها را هم در فرم انتخاب رشته خود وارد کنید.
رشته های صرفا بر اساس سوابق تحصیلی
بعضی از این رشته محل ها صرفا برای فرهنگیان ارائه شده است. سایر کد رشته محل ها شامل تمام داوطلبان می شود. شما می توانید صرفا بر اساس معدل کتبی دیپلم خود در این رشته ها تحصیل کنید. (این بخش از کارنامه در کارنامه اولیه با شماره 3 مشخص شده است.)
تراز و رتبه در زیر گروه ها در کارنامه کنکور سراسری 1401
شاید بتوان گفت مهمترین قسمت کارنامه کنکور سراسری همین جدول باشد. برای انتخاب رشته باید به اطلاعات این جدول به خوبی توجه کنید.
تاثیر سوابق تحصیلی در کارنامه کنکور سراسری
داوطلبان دارای دیپلم نظام جدید و داوطلبان نظام قدیمی که دیپلم خود را از سال ۸۴ به بعد دریافت کرده اند مشمول اعمال سوابق تحصیلی می شوند. همچنین نمرات امتحان نهایی پیش دانشگاهی داوطلبان نظام قدیمی که مدرک پیش دانشگاهی خود را از سال ۹۱ به بعد دریافت کرده اند جز سوابق تحصیلی است و اعمال می شود.
منظور از تاثیر مثبت سوابق تحصیلی این است که اگر معدل شما تاثیر مثبتی روی رتبه و ترازتان داشته باشد و آن را بهبود ببخشد اعمال می شود. در صورتی که سوابق تحصیلی رتبه و ترازتان را بدتر کند اعمال نمی شود.
زیر گروه ها
ضرایب دروس در زیر گروه های مختلف متفاوت است. بنابراین اهمیت دروس و رتبه ای که در هر زیر گروه کسب می کنید متفاوت می شود. برای انتخاب هر رشته باید به رتبه در زیر گروه آن رشته توجه کنید. برای مثال این کارنامه متعلق به یک داوطلب گروه آزمایشی تجربی است. اگر او بخواهد رشته داروسازی را انتخاب کند باید رتبه اش در زیر گروه 2 را در نظر بگیرد.
رتبه و نمره کل نهایی ( تراز )
به دلیل تاثیر سهمیه در انتخاب رشته کنکور سراسری ، رتبه در سهمیه معیار سنجش و انتخاب رشته است ؛ نه رتبه کشوری. رتبه کشوری شما بدون در نظر گرفتن سهمیه و در بین تمامی افراد شرکت کننده در گروه آزمایشی شما محاسبه می شود. اما رتبه در سهمیه فقط در بین افرادی که آن سهمیه خاص را دارند محاسبه می شود.
نمره کل نهایی یا تراز نیز معیار خوبی برای سنجش و انتخاب رشته است. با مشاهده تراز قبولی های سال های گذشته می توانید تخمینی از قبولی خودتان در رشته و شهر مورد نظر ، به دست آورید. (این بخش از کارنامه در کارنامه اولیه با شماره 4 مشخص شده است.)
نمرات خام در کارنامه کنکور سراسری 1401
همانطور که مشاهده می کنید نمره خام یا درصدی که در هر درس کسب کرده اید ؛ در این جدول نشان داده می شود.(این بخش از کارنامه در کارنامه اولیه با شماره 5 مشخص شده است.)
وضعیت کل در کارنامه کنکور سراسری 1401
در نهایت در این جدول رتبه و تراز کل خود را می توانید ببینید. هم رتبه کل در سهمیه و هم رتبه کشوری نشان داده می شود. اما برای انتخاب رشته باید رتبه در زیر گروه مربوط به هر رشته را بررسی کنید. (این بخش از کارنامه در کارنامه اولیه با شماره 6 مشخص شده است.)
کد دسترسی برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد
از سال 1392 آزمون ورودی دانشگاه های سراسری و آزاد ادغام شدند. از آن به بعد داوطلبان کنکور سراسری می توانند از طریق آزمون سراسری برای هر دو دانشگاه ، انتخاب رشته کنند. تمام داوطلبان شرکت کننده در آزمون سراسری 1401 ، مجاز به انتخاب رشته دانشگاه آزاد هستند. در انتهای کارنامه اولیه کنکور سراسری کد دسترسی برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد نمایش داده می شود. با استفاده از این کد و مراجعه به سایت مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد ، می توانید انتخاب رشته دانشگاه آزاد را انجام دهید. (این بخش از کارنامه در کارنامه اولیه با شماره 7 مشخص شده است.)
جمع بندی و سوالات متداول
برای مشاهده کارنامه اولیه کنکور سراسری 1401 چه اطلاعاتی نیاز است؟
برای مشاهده کارنامه خود ، به اطلاعات ثبت نامی مانند شماره پرونده ، کد رهگیری و شماره داوطلبی نیاز دارید.
آیا برای داوطلبان ورود به دانشگاه آزاد کارنامه اولیه دیگری صادر می شود؟
خیر. در گذشته کنکور دانشگاه آزاد به طور مستقل برگزار می شد و کارنامه اولیه مستقلی هم داشت. اما الان فقط یک کنکور برگزار می شود. رتبه شما در این کنکور ، معیار انتخاب رشته برای رشته های با آزمون تمام دانشگاه ها است.
آیا انتخاب رشته و صدور کارنامه نهایی رشته های دانشگاه آزاد به طور مستقل انجام می شود؟
بله. انتخاب رشته دانشگاه آزاد و مشاهده نتیجه آن در قالب کارنامه نهایی به طور مستقل و از طریق سایت مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد انجام می شود. البته انتخاب رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی دانشگاه آزاد در لیست انتخاب رشته سراسری انجام می شود.