در کنکور هوشمند باید برای هر داوطلب یک دستگاه اختصاصی وجود داشته باشد که قبل از ورود به حوزه آماده شده است و با ورود اطلاعات داوطلبی توسط داوطلب، آزمون شروع میشود. عملکرد این دستگاه چیزی شبیه به تبلت است، یک نرم افزار کاملاً هوشمند طول دوره آزمون را مدیریت میکند. همه امکانات رفاهی برای آسایش داوطلب در طراحی این دستگاه در نظر گرفته شده است و محدودیتهای داوطلبان برای ورود به حوزه و استقرار روی صندلی کمتر و سریعتر از روشهای کاغذی است.
🔶زمان پاسخگویی به سؤالات به چه صورت است؟
در این روش زمان کمتری از داوطلب صرف انتخاب گزینه میشود اما با توجه به اینکه اولین بار است که روش مورد نظر مورد استفاده قرارمی گیرد زمان آزمون با آزمون کاغذی تفاوت نخواهد داشت.
البته تصمیم نهایی با حوزه ساخت آزمون است که تصمیمات آن حوزه هم به تائید مراجع ذیصلاح خواهد رسید.
🔶احتمال اینکه سؤالات برای داوطلبان مشابه باشد وجود دارد؟
کاوهئی: خیلی کم، حتی در صورت همانند بودن یک سوال برای ۲ داوطلب که احتمال آن بسیار ضعیف است، ترتیب گزینهها و حتی خود گزینهها متفاوت خواهد بود.
حتی امکان ثبت تصویر چهره داوطلب در چند نوبت در طول آزمون در این روش پیش بینی شده است.
دریافت تصویر اثر انگشت داوطلب هم یکی دیگر از روشهای جلوگیری از جایگزینی افراد سودجو به جای داوطلبان است که در این دستگاه پیش بینی شده است.
🔶در اخبار آمده است که زمان برگزاری کنکور الکترونیکی از سال ۱۴۰۳ است، این مطلب تا چه اندازه صحت دارد؟
طبق برنامه اگر اعتبارات لازم در نظر گرفته شوند، قرار بر این است که تا پایان سال ۱۴۰۳ آزمونها با صورت تمام الکترونیکی برگزار شوند اما نمیتوان به طور قطع این زمان را مطرح کرد زیرا از آنجا که این عملیات هزینه بالایی دارد، زمان دقیق برای برگزاری کامل این آزمونها منوط به تامین اعتبارات لازم است.
در حال حاضر مراتب از طریق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در دست پیگیری است و کلیات طرح در کمیته تخصصی این شورا به تصویب رسیده است و تا پایان خرداد در این زمینه تصمیم گیری نهایی خواهد شد که در صورت تصویب نهایی، فاز یک آن تا پایان ۱۴۰۲ در یک آزمون کم جمعیت (برای مثال تا ۵۰ هزار داوطلب) اجرا خواهد شد.
/فارس