👤حسن زاده دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی:
🔶در کنکور سراسری داخل کشور افرادی در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی قبول میشوند که نمرههای بالا و رتبههای خیلی خوب دارند و به خاطر این نمره و رتبه زحمت می کشند و تلاش میکنند و در دانشگاهها قبول میشوند اما در مقابل عدهای هستند که بعد از اینکه هیچ جا قبول نشدند به خارج کشور رفته و پس از اینکه در رشتهها و دانشگاههای بی کیفیت تحصیل می کنند،قصد بازگشت دارند و میخواهند در دانشگاههای داخلی درس بخوانند.
🔶انتظار داریم فردی که با معدل دیپلم ۱۰ و ۱۲ و رشته غیر مرتبط رفته در یک دانشگاه بدون تأیید خارجی تحصیل میکند را انتقال دهیم به داخل کشور و او را در کنار کسی که ۱۲ سال زحمت کشیده و رشته پزشکی در یک دانشگاه علوم پزشکی قبول شده، بنشانیم! این نگرش بسیار خطرناکی است.
🔶تربیت دانشجو در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی بالاترین میزان هزینه را برای کشور دارد و ما نمیتوانیم هزینه بالا را صرف افرادی کنیم که به قصد دور زدن کنکور با پایین ترین نمرهها قصد دارند بازگردند.
👤راهکار پیشنهادی این مسئول چنین است:
🔶ما باید به دانشجویان ایرانی در خارج از کشور کمک کنیم اما باید در حدود و اختیاراتی که داریم به این دانشجویان کمک کنیم. باید برنامه ریزی کنیم تا آدمهایی که با جان مردم سروکار دارند بتوانند توانمندی لازم و شایستگی حرفهای لازم را داشته باشند.
🔶وی یادآور شد: ما بارها گفته ایم که در رشته پرستاری به نیروی انسانی نیاز داریم. اگر واقعاً افرادی که برای تحصیل به خارج میروند قصدشان رفع نیاز کشور و خدمت به کشور است میتوانند در رشته پرستاری ادامه تحصیل دهند. وزارت بهداشت با دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاههای علوم پزشکی داخل کشور هماهنگ کرده است که این افراد میتوانند از سال اول به عنوان دانشجوی پرستاری وارد شوند و چهار سال پرستاری بخوانند.